Formula 1: Ferrari îl va schimba pe șeful echipei, Maurizio Arrivabene

Autor: Andrei Szabo

Presa italiană scrie că echipa Ferrari va face o schimbare majoră înainte de noul sezon. Maurizio Arrivabene va fi înlocuit de la conducerea echipei de Formula 1 Ferrari cu directorul tehnic Mattia Binotto.

Lipsa de rezultate i-a determinat pe acționarii concernului să propună rezilierea contractului cu Arrivabene, care este în funcţia de team principal din noiembrie 2014.

În cele patru sezoane în care a condus echipa de la Maranello, aceasta nu a reuşit niciodată să se impună în Marele Circ, nici la constructori, nici la piloţi.

Lui Arrivabene i se reproşează mai ales erorile de strategie pe care le-a comis în timpul curselor. Preşedintele Ferrari, John Elkann, moştenitor al familiei Agnelli, a propus ca Binotto să fie omul potrivit să readucă echipa în fruntea Formulei 1.

În vârstă de 49 de ani, Binotto, absolvent al Politehnicii din Lausanne, oraşul său natal, este la Ferrari din 1995, construindu-şi cariera pas cu pas, mai întâi ca inginer pentru testarea motoarelor, apoi ca inginer de curse, inginer-şef şi responsabil de motoare şi KERS. Din 2013, el a fost director adjunct al Departamentului de motoare şi electronică, iar în 2016 a devenit director tehnic.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Iun. 2019

Cursă cu scandal la Montreal ! Vettel a trecut primul linia de sosire, Hamilton desemnat câștigător

 Marele Premiu al Canadei a avut un final cu scandal. 

Autor: Andrei Szabo / 02 Iun. 2019

WRC: Ott Tanak a câștigat Raliul Portugaliei și a relansat lupta la titlu

 În clasamentul rundei, Tänak a fost urmat de belgianul Thierry Neuville (Hyundai) şi de francezul Sébastien Ogier (Citroën).

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2019

Doliu în Formula 1. S-a stins Niki Lauda

 Una dintre cele mai cunoscute figuri ale Formulei 1 ne-a părăsit. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.