Naționala de handbal feminin a României va juca în semifinalele Campionatului European, deși a pierdut cu Ungaria

Autor: Andrei Szabo

Olanda a învins Germania cu 27-21 și a ajutat România. Naţionala noastră de handbal feminin s-a calificat astfel, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a.

Tricolorele vor întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda. Cristina Neagu aşteaptă teste amănunţite la spital, după accidentarea din meciul cu Ungaria.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ :

Naţionala României de handbal feminin era la mâna ei în economia calificării în semifinale la Campionatul European din Franța. Nu trebuia să piardă cu Ungaria pentru a fi sigură de un loc în careul de ași.

Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că handbalistele noastre au prins o zi proastă în fața jucătoarelor din țara vecină. Tricolorele au fost învinse de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17),  în ultimul meci din Grupa principală 2, şi speră ca Olanda să nu piardă la mai mult de 13 goluri în fața Germaniei.

Deși au întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, fetele lui Ambros Martin au jucat modest în apărare și au ratat mult în atac. Mai mult, pe final, accidentarea Cristinei Neagu a demoralizat și mai mult echipa.

România a început în forţă meciul cu rivala istorică şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6, dar la pauză scorul a fost egal 17-17.Partea secundă a arătat un joc lent și previzibil pentru echipa noastră, ceea ce a permis Ungariei să se distanțeze repede la 25-20. România a pornit cursa de urmărire, dar intervențiile portarului Eva Kiss (desemnată cea mai bună jucătoare a meciului) au dublat lipsa de inspirație a fetelor noastre și rezultatul final a fost 31-29 pentru Ungaria.

România: Yuliya Dumanska (3 mingi parate), Denisa Dedu (2 mingi parate) - Aneta Udriştioiu, Laura Chiper (1 gol), Ana-Maria Dragut (2), Melinda Geiger, Eliza Buceschi (4), Cristina Laslo (3), Raluca Băcăoanu, Crina Pintea (7), Cristina Neagu (9), Gabriela Perianu, Cristina Florică (1), Valentina Ardean-Elisei (2). Selecţioner: Ambros Martin.

Ungaria: Eva Kiss (13 mingi parate), Blanka Biro (2 mingi parate) - Nadine Schatzl (6), Aniko Kovacsics (5), Gabriella Toth, Noemi Hafra (6), Rita Lakatos (2), Anna Kovacs (4), Szimonetta Planeta (1), Barbara Palos-Bognar, Petra Tovizi (2), Laura Szabo, Viktoria Lukacs (5). Selecţioner: Kim Rasmussen.

„EHF trebuie să se gândească și la jucătoare. Nu e neapărat vorba de ce a pățit Cristina Neagu. Este păcat ca așa ceva să se întâmple. Să jucăm două meciuri decisive la rând, înaintea semifinalei. Nu este posibil! Distrug inima jucătarelor. Vă rog, faceți ceva! Nu vă mai gândiți doar la voi! Am jucat bine astăzi, ofensiva a funcționat în prima parte. Ele jucau fără presiune din cauza situației din clasament. Probabil de asta au revenit. Noi am jucat ieri, ele erau mai odihnite. Am fost sub ele din punct de vedere fizic. Noi am vrut să ne calificăm prin munca noastră. Meritam asta.  Am luptat împotriva tuturor", a declarat selecționerul Martin Ambros pentru TVR. 

Foto: nemzetisport.hu

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 17 Dec. 2023

Franța, campioană mondială la handbal feminin

 La Herning, în Danemarca, finala Campionatului Mondial a fost o confruntare de cinci stele. 

Autor: Mihai Constantin / 13 Dec. 2023

Oficial / Cristina Neagu s-a retras de la echipa națională

 Reacțiile nu au întârziat să apară.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!