Ana Maria Popescu, cea mai bună scrimeră a anului 2018

Autor: Maria Sorescu

Federaţia Română de Scrimă a organizat „Gala Laureaţilor anului 2018”, în cadrul căreia au fost oferite distincții pentru cele mai bune prestații.

Astfel, spadasina Ana Maria Popescu a primit titlul de cel mai bun sportiv al anului. Ea a fost medaliată cu argint la Campionatele Mondiale.

Ana Maria Popescu a declarat că următorul său obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atât la individual cât şi cu echipa de spadă, deţinătoarea medaliei de aur la JO de la Rio.

„Următorul pariu se numeşte Tokyo 2020. Dacă domnul Dan Podeanu a crezut în mine şi mi-a spus că pot să ajung din nou pe podium asta a fost suficient. De acum drumul nu este neapărat liber dar este drept spre Tokyo. Nu este o certitudine că voi fi acolo, urmează competiţiile de calificare, dar îmi doresc foarte mult să fiu acolo. Echipa este încă în formare, trebuie să recunoaştem acest lucru, nu suntem la acelaşi nivel ca echipa de sabie masculină dar încercăm să strângem rândurile. Avem nevoie de acel drum de curaj şi de încredere, acum scara valorilor nu este foarte bine definită. Loc este pentru toată lumea, noi trebuie să credem mai mult în şansele noastre. Eu sunt în sală, fetele ar face bine să profite de experienţa mea la nivel de echipă. Eu mă bucur de tinereţea lor şi energia lor şi sper ca împreună să ducem din nou România la Jocurile Olimpice cu echipa de spadă feminin”, a declarat Ana Maria Popescu.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 22 Iul. 2018

Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint la Mondialul de scrimă

 În urmă cu un an Ana Maria Popescu privea din fața televizorului competițiile de scrimă după ce a ales să se retragă.

Autor: Andrei Szabo / 10 Mai 2018

CSU Poli Timişoara a devenit campioană naţională la floretă masculin pe echipe

 Sala de scrimă ''Ana Pascu'' din Bucureşti a găzduit campionatul naţional la floretă masculin pe echipe.

Autor: Maria Sorescu / 08 Mai 2018

CSA Steaua Bucureşti este campioană naţională la floretă feminin pe echipe

Sala de scrimă ''Ana Pascu'' (Floreasca) din Bucureşti a găzduit runda finală a campionatului naţional de floretă feminin pe echipe.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Naționala de handbal feminin a României a pierdut cu Ungaria și stă cu ochii pe meciul Olanda-Germania

 Naţionala României de handbal feminin era la mâna ei în economia calificării în semifinale la Campionatul European din Franța. 

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Cristina Neagu s-a accidentat grav la genunchi în meciul cu Ungaria și a ajuns la spital

 Cea mai importantă handbalistă a României, Cristina Neagu, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Ungaria de la Campionatul Europeandin Franţa.

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Echipele din Liga 1 nu vor avea voie să joace pe terenuri artificiale

 Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat o decizie oarecum bizară într-un campionat unde multe terenuri se prezintă într-o stare precară, mai ales iarna.