Luka Modric și Balonul de Aur. De la dominația Ronaldo-Messi la altceva

Autor: Andrei Szabo

Mulți au așteptat ca Balonul de Aur să-i fie decernat unui alt fotbalist decât Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. În 2010, lumea l-a vrut pe Iniesta, un an mai târziu pe Xavi, iar în 2014 s-a vorbit de Neuer. Numai că niciunul dintre ei nu a primit prețiosul trofeu.

Cristiano Ronaldo și Messi au monopolizat competiția, iar după atâția ani, Luka Modric a întrerupt hegemonia portughezo-argentiniană.

Numai că Modric nu este nici un sex-simbol, nici reprezentantul unei țări cu impact economic la scară globală și nici nu se remarcă printr-o popularitate aparte. Nimeni nu a negat utilitatea lui la Real Madrid și la naționala Croației, dar parcă în momentul în care el a primit trofeul, lumea deja voia altceva.

Figura umilă a lui Modric nu convine într-un spațiu dominat de spectacol, extravaganță și neobișnuit. Modric, acest fotbalist „obișnuit” prin viața pe care o duce, a mulțumit și a nemulțumit în același timp. Cei care se săturaseră de Cristiano Ronaldo și Messi au savurat vestea că Balonul de Aur nu va mai merge la cei doi, dar nu le-a convenit nici triumful lui Modric.

Evident, ar fi văzut pe altcineva mai potrivit. Pe Mbappe, pe Neymar sau până la urmă, de ce nu, încă un an cu Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. E așa de greu de acceptat că prin discreția lui și munca permanentă, un Modric poate obține Balonul de Aur ?

Vă las doar să meditați la cuvintele croatului:

„Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să-mi împlinesc acest vis, colegilor mei de la Real Madrid şi tuturor celor care lucrează la club, dar şi colegilor din naţionala Croaţiei. Şi familiei mele, pentru că datorită lor sunt un om mai bun şi pentru că m-au ajutat să fiu un profesionist mai bun. Visul meu a fost să joc la o echipă mare şi să câştig trofee. Balonul de Aur era un vis pe care îl aveam de mic şi este un privilegiu să fiu aici cu trofeul. Nu pot să descriu ce simt. Faptul că sunt aici şi am câştigat acest trofeu arată că a fost un an mare pentru mine. Încă nu îmi vine să cred. Acum fac parte dintr-un grup de mari jucători care au câştigat Balonul de Aur. Dacă munceşti mult, apar oportunităţile şi trebuie să profiţi de ele”, a spus Modric.

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 19 Apr. 2019

EDITORIAL | Eredivisie, rampa perfectă de lansare pentru tinerele talente. Școala olandeză, definiția succesului natural în fotbal

 De-a lungul anilor, academiile olandeze de fotbal au produs unii dintre cei mai mari jucători de fotbal. Drept consecință, Olanda a avut mai mereu succes internațional, iar acum și cluburile din Eredivisie își caută propriul succes.

Autor: Flaviu Ilie / 08 Apr. 2019

Șansa unei finale legendare în UEFA Champions League. Un ultim duel pentru supremație între Messi și Ronaldo

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt fără dubii doi dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Spre bucuria noastră, a telespectatorilor, am avut norocul de a fi contemporani cu cei doi titani ai sportului și totodată cu rivalitatea impresionantă dintre ei ce ar putea fi încununată în acest an cu un duel în finala Champions League, o bătălia legendară ce ar putea decide care dintre cei doi este mai mare.

Autor: Flaviu Ilie / 07 Apr. 2019

Dinastii neîmplinite: Magia lui Shaquille O’Neal nu a putut aduce titlul în Orlando

 Shaquille O’Neal a fost liderul celor de la Orlando Magic la mijlocul anilor 90 iar alături de Penny Hardaway, Big Fella a fost aproape să aducă un titlu istoric pentru fanciza nou-apărută în NBA.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență