Luka Modric și Balonul de Aur. De la dominația Ronaldo-Messi la altceva

Autor: Andrei Szabo

Mulți au așteptat ca Balonul de Aur să-i fie decernat unui alt fotbalist decât Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. În 2010, lumea l-a vrut pe Iniesta, un an mai târziu pe Xavi, iar în 2014 s-a vorbit de Neuer. Numai că niciunul dintre ei nu a primit prețiosul trofeu.

Cristiano Ronaldo și Messi au monopolizat competiția, iar după atâția ani, Luka Modric a întrerupt hegemonia portughezo-argentiniană.

Numai că Modric nu este nici un sex-simbol, nici reprezentantul unei țări cu impact economic la scară globală și nici nu se remarcă printr-o popularitate aparte. Nimeni nu a negat utilitatea lui la Real Madrid și la naționala Croației, dar parcă în momentul în care el a primit trofeul, lumea deja voia altceva.

Figura umilă a lui Modric nu convine într-un spațiu dominat de spectacol, extravaganță și neobișnuit. Modric, acest fotbalist „obișnuit” prin viața pe care o duce, a mulțumit și a nemulțumit în același timp. Cei care se săturaseră de Cristiano Ronaldo și Messi au savurat vestea că Balonul de Aur nu va mai merge la cei doi, dar nu le-a convenit nici triumful lui Modric.

Evident, ar fi văzut pe altcineva mai potrivit. Pe Mbappe, pe Neymar sau până la urmă, de ce nu, încă un an cu Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. E așa de greu de acceptat că prin discreția lui și munca permanentă, un Modric poate obține Balonul de Aur ?

Vă las doar să meditați la cuvintele croatului:

„Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să-mi împlinesc acest vis, colegilor mei de la Real Madrid şi tuturor celor care lucrează la club, dar şi colegilor din naţionala Croaţiei. Şi familiei mele, pentru că datorită lor sunt un om mai bun şi pentru că m-au ajutat să fiu un profesionist mai bun. Visul meu a fost să joc la o echipă mare şi să câştig trofee. Balonul de Aur era un vis pe care îl aveam de mic şi este un privilegiu să fiu aici cu trofeul. Nu pot să descriu ce simt. Faptul că sunt aici şi am câştigat acest trofeu arată că a fost un an mare pentru mine. Încă nu îmi vine să cred. Acum fac parte dintr-un grup de mari jucători care au câştigat Balonul de Aur. Dacă munceşti mult, apar oportunităţile şi trebuie să profiţi de ele”, a spus Modric.

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 09 Dec. 2018

Analiză/ Cinci jucători de viitor din Campionatul Braziliei

 Campionatul Braziliei a produs întotdeauna jucători talentați ce au ajuns la cel mai înalt nivel în Europa. Ziarul de Sport vă prezintă cinci jucători care ar putea păși pe urmele foștilor mari jucători ai Selecao.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Noi. 2018

Cum au schimbat Pele și New York Cosmos fotbalul în America? Povestea remarcabilă a celebrei echipe din anii 70

 În anii 70 New York Cosmos a fost unul din cele mai valoroase branduri din America, fapt ce se datorează în mare parte transferului celui mai mare fotbalist al vremii și poate cel mai mare al tuturor timpurilor.

Autor: Flaviu Ilie / 17 Noi. 2018

12 ani fără Ferenc Puskas. Povestea și realizările lui Pancho, cel mai bun golgheter al secolului XX

 Astăzi se împlinesc 12 ani de la decesul lui Ferenc Puskas, iar cu acest prilej Ziarul De Sport vă oferă un articol cu scopul de a vă aduce aminte povestea legendarului fotbalist.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Bradley de Nooijer şi-a prelungit contractul cu Viitorul

 Olandezul Bradley de Nooijer s-a adaptat perfect la fotbalul românesc și l-a convins pe Gheorghe Hagi.

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Sky se retrage din ciclism în 2019

 Sky este o companie de telecomuncații cu vizibilitate în Marea Britanie, iar din 2008 s-a implicat și în ciclism, susținând o echipă care-i poartă numele.

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2018

Jaime Penedo și Armando Cooper și-au reziliat contractele cu Dinamo

 Dinamo a rămas fără jucătorii panamezi.