Luka Modric și Balonul de Aur. De la dominația Ronaldo-Messi la altceva

Autor: Andrei Szabo

Mulți au așteptat ca Balonul de Aur să-i fie decernat unui alt fotbalist decât Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. În 2010, lumea l-a vrut pe Iniesta, un an mai târziu pe Xavi, iar în 2014 s-a vorbit de Neuer. Numai că niciunul dintre ei nu a primit prețiosul trofeu.

Cristiano Ronaldo și Messi au monopolizat competiția, iar după atâția ani, Luka Modric a întrerupt hegemonia portughezo-argentiniană.

Numai că Modric nu este nici un sex-simbol, nici reprezentantul unei țări cu impact economic la scară globală și nici nu se remarcă printr-o popularitate aparte. Nimeni nu a negat utilitatea lui la Real Madrid și la naționala Croației, dar parcă în momentul în care el a primit trofeul, lumea deja voia altceva.

Figura umilă a lui Modric nu convine într-un spațiu dominat de spectacol, extravaganță și neobișnuit. Modric, acest fotbalist „obișnuit” prin viața pe care o duce, a mulțumit și a nemulțumit în același timp. Cei care se săturaseră de Cristiano Ronaldo și Messi au savurat vestea că Balonul de Aur nu va mai merge la cei doi, dar nu le-a convenit nici triumful lui Modric.

Evident, ar fi văzut pe altcineva mai potrivit. Pe Mbappe, pe Neymar sau până la urmă, de ce nu, încă un an cu Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. E așa de greu de acceptat că prin discreția lui și munca permanentă, un Modric poate obține Balonul de Aur ?

Vă las doar să meditați la cuvintele croatului:

„Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să-mi împlinesc acest vis, colegilor mei de la Real Madrid şi tuturor celor care lucrează la club, dar şi colegilor din naţionala Croaţiei. Şi familiei mele, pentru că datorită lor sunt un om mai bun şi pentru că m-au ajutat să fiu un profesionist mai bun. Visul meu a fost să joc la o echipă mare şi să câştig trofee. Balonul de Aur era un vis pe care îl aveam de mic şi este un privilegiu să fiu aici cu trofeul. Nu pot să descriu ce simt. Faptul că sunt aici şi am câştigat acest trofeu arată că a fost un an mare pentru mine. Încă nu îmi vine să cred. Acum fac parte dintr-un grup de mari jucători care au câştigat Balonul de Aur. Dacă munceşti mult, apar oportunităţile şi trebuie să profiţi de ele”, a spus Modric.

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Mohamed Salah, comparat cu James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Andrei Szabo / 13 Feb. 2019

Analiză / Sportul în școli: România pregătește scoaterea profesorilor de la clasele pregătitoare, Franța vrea să crească numărul de ore de sport

 Deși sportul a adus României numeroase satisfacții în plan internațional și este o activitate esențială pentru sănătate, la nivel politic nu are parte de susținerea pe care ar merita-o.

Autor: Flaviu Ilie / 24 Ian. 2019

Cinci jucători de urmărit de la Campionatul Sud-American de fotbal U20

 Campionatul Sud American de fotbal U20 din Chile a început recent, iar cu această ocazie vă prezentăm cinci jucători de urmărit de la această competiție.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Mohamed Salah, comparat cu James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

VIDEO/ Răzvan Marin, îmcă un gol pentru Standard Liege în campionatul Belgiei

 Răzvan Marin a ajuns la patru goluri în acest sezon după reușita de vineri seara din meciul cu Lokeren.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Feb. 2019

Tottenham câștigă la scor de neprezentare duelul cu Borussia Dortmund și este cu un pas în sferturile UEFA Champions League

 Lucien Favre a pierdut duelul cu omologul său, Mauricio Pochettino, iar Dortmund este cu un pas în afara competiției.