Fără emoții! România trece de Germania și merge în grupele principale

 

După 31-28 cu Cehia, România a câștigat și cel de-al doilea meci din grupa D de la Euro, 29-24 cu Germania, la capătul unui meci controlat în totalitate.

Disputele cu Germania au fost mereu complicate pentru „tricolore”, mai ales la Europene, cu atât mai mult acum, cu cât „panzerele” veneau după o victorie de răsunet asupra Norvegiei (33-32). Și totuși, fetele noastre au făcut ca lucrurile să pară mult mai ușoare.

Formația antrenată de Martin Ambros a avut două „arme” principale: Denisa Dedu și Eliza Buceschi. Portărița noastră a avut un procent de 37 la sută intervenții reușite (dar și un gol!), iar Buceschi a reușit nu mai puțin de 11 goluri, pentru o victorie care a părut mereu la îndemâna noastră. A fost 14-11 la pauză și 29-24 la final, în condițiile în care fetele noastre nu au mai forțat pe final de reprize.

Mai mult decât atât, România mai are un motiv de mare mulțumire după meciul de astăzi de la Brest. Cristina Neagu a trecut de borna 206 goluri reușite la Europene, devenind cea mai bună marcatoare din istoria competiției continentale!

Au marcat pentru România: Buceschi - 11 (6 din 7m), Neagu - 5, Pintea - 4, Geiger - 3, Florica și Udriștoiu - două goluri fiecare, Dedu și Laslo - un gol fiecare.

Cu obiectivul de a trece de prima fază a grupelor îndeplinit, România poate ataca meciul cu Norvegia (miercuri, ora 22) mai relaxată. Cu o apărare la fel bună (mai ales ales poarta!), dar și cu Neagu - PIntea - Buceschi în zi de grație, fetele noastre pot trece și de formația scandinavă, pentru a aborda Main Round-ul cu un punctaj bun și cu un moral foarte bun.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 10 Dec. 2018

Rusia, prima echipă calificată în semifinalele Europeanului de handbal feminin

 Rusia lui Evgheni Trefilov a mers perfect la Campionatul European de handbal feminin și s-a calificat matematic în semifinale.

Autor: Flaviu Ilie / 09 Dec. 2018

România a suferit prima înfrângere la Europeanul de handbal

 România a pierdut primul meci din grupa principală a Campionatului European de handbal din Franța, împotriva Olandei cu scorul de 29-24.

Autor: Maria Sorescu / 05 Dec. 2018

O victorie de poveste. Handbalistele României au răpus Norvegia, campioana europeană

 Handbalul românesc a cunoscut una dintre cele mai importante victorii din ultimele două decenii. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Bradley de Nooijer şi-a prelungit contractul cu Viitorul

 Olandezul Bradley de Nooijer s-a adaptat perfect la fotbalul românesc și l-a convins pe Gheorghe Hagi.

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Sky se retrage din ciclism în 2019

 Sky este o companie de telecomuncații cu vizibilitate în Marea Britanie, iar din 2008 s-a implicat și în ciclism, susținând o echipă care-i poartă numele.

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2018

Jaime Penedo și Armando Cooper și-au reziliat contractele cu Dinamo

 Dinamo a rămas fără jucătorii panamezi.