România se remarcă în competițiile importante de atelaje canine. Medalii la mondiale și europene

Cursele de atelaje canine sunt la început de drum în România, dar puținii reprezentanții ai țării noastre au obținut rezultate foarte bune la competițiile europene și mondiale.

Astfel, la întrecerea continentală, derulată în Cehia, au participat aproximativ 200 de echipe. Bogdan Berende a cucerit medalia de aur la categoria patru câini, iar tatăl său, Damaschin Berende, a urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria doi câini. Attila Kiss a obținut medalia de bronz la categoria 6 câini.

La Mondiale, România nu s-a putut baza pe prezența lui Damaschin Berende, care s-a accidentat. În absența acestuia, Bogdan Berende a cucerit argintul la categoria 4 câini. Attila Kiss a luat medalia de bronz la categoria 6 câini.

„Dedicam aceste medalii celui care a impus atmosfera de calm si concentrare echipajelor - Tudor Berende, precum si cateilor nostri pe care-i inconjuram mereu cu toata grija si dragostea noastra, iar ei au raspuns ca de fiecare data neconditionat cu toata prietenia, loialitatea si daruirea lor”, a fost anunțul celor de la Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud, pentru care evoluează medaliații României la cele două evenimente majore. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 13 Feb. 2019

Analiză / Sportul în școli: România pregătește scoaterea profesorilor de la clasele pregătitoare, Franța vrea să crească numărul de ore de sport

 Deși sportul a adus României numeroase satisfacții în plan internațional și este o activitate esențială pentru sănătate, la nivel politic nu are parte de susținerea pe care ar merita-o.

Autor: Andrei Szabo / 12 Feb. 2019

Către ce se duc banii MTS în 2019: sume importante pentru premii, bani puțini pentru investiții

 Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului pe anul 2019 a fost avizat de comisiile parlamentare de buget-finanţe. 

Autor: Andrei Szabo / 04 Feb. 2019

New England Patriots a câştigat Super Bowl

 Cel mai popular eveniment sportiv din Statele Unite a fost câștigat de New England Patriots.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

VIDEO/ Răzvan Marin, îmcă un gol pentru Standard Liege în campionatul Belgiei

 Răzvan Marin a ajuns la patru goluri în acest sezon după reușita de vineri seara din meciul cu Lokeren.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Feb. 2019

Tottenham câștigă la scor de neprezentare duelul cu Borussia Dortmund și este cu un pas în sferturile UEFA Champions League

 Lucien Favre a pierdut duelul cu omologul său, Mauricio Pochettino, iar Dortmund este cu un pas în afara competiției.

Autor: Flaviu Ilie / 13 Feb. 2019

Real Madrid, chinuită de gașca lui Erik Ten Hag! Ajax, aproape de un rezultat mare

 Real Madrid a avut o misiune dificilă în duelul cu Ajax din turul optimilor UCL, însă a trecut cu bine de test câștigând cu 2-1 datorită golurilor lui Benzema și Asensio.