Javier Fernandez, unul dintre cei mai buni patinatori din lume, se retrage

Autor: Maria Sorescu

Dublul campion mondial la patinaj artistic, Javier Fernandez, și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă după Campionatul European de la Minsk, din ianuarie 2019.

Spaniolul de 27 de ani este unul dintre cei mai valoroși patinatori ai ultimului deceniu, dar a declarat că preferă să iasă din scenă în glorie.

„Mă retrag în acest sezon. Prefer să mă retrag când consider că este un moment bun, când sunt mulţumit de cariera mea şi când am un proiect pentru viitor”, a spus Fernandez. El a dat de înțeles că va continua să patineze, dar nu în scop competițional.

Fernandez a câştigat titlul mondial în 2015 şi în 2016 şi pe cel european în 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 şi 2018. El are în palmares şi bronzul olimpic la Pyeongchang, în 2018, şi două medalii de bronz la CM din 2013 şi din 2014. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Sky se retrage din ciclism în 2019

 Sky este o companie de telecomuncații cu vizibilitate în Marea Britanie, iar din 2008 s-a implicat și în ciclism, susținând o echipă care-i poartă numele.

Autor: Andrei Szabo / 09 Dec. 2018

Cristian Pletea, medaliat cu bronz la Mondialul de juniori

 Românul a jucat în semifinale împotriva chinezului Haidong Xu.

Autor: Andrei Szabo / 07 Dec. 2018

Federația Română de Rugby a reziliat contractele selecționerului Thomas Lievremont și preparatorului fizic Olivier Rieg

 

 Deși se părea că rugby-ul românesc nu se poate afunda și mai mult în acest an, iată că avem dovada că se poate și mai rău.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Naționala de handbal feminin a României a pierdut cu Ungaria și stă cu ochii pe meciul Olanda-Germania

 Naţionala României de handbal feminin era la mâna ei în economia calificării în semifinale la Campionatul European din Franța. 

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Cristina Neagu s-a accidentat grav la genunchi în meciul cu Ungaria și a ajuns la spital

 Cea mai importantă handbalistă a României, Cristina Neagu, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Ungaria de la Campionatul Europeandin Franţa.

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Echipele din Liga 1 nu vor avea voie să joace pe terenuri artificiale

 Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat o decizie oarecum bizară într-un campionat unde multe terenuri se prezintă într-o stare precară, mai ales iarna.