S-a semnat contractul cu firma care va reconstrui stadionul Giulești

Autor: Maria Sorescu

Până la Campionatul European din 2020 sunt mai puțin de doi ani, dar autoritățile de la București nu se tem că stadioanele mult promise nu sunt gata.

Arena din Ghencea abia a fost demolată, iar în privința stadionului Giulești doar ce s-a semnat contractul de construcție.

Compania Naţională de Investiţii a anunțat că a semnat contractul privind execuţia lucrărilor necesare cu asocierea Construcţii Erbaşu SA, Concelex SRL şi Terra Gaz Construct SRL.

Valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote şi taxe, (aprox 20 milioane de euro), urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile cerute de forurile internaționale.

Noul „Giulești” va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri şi se doreşte îndeplinirea condițiilor pentru ca arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Stadionul care poartă și numele fostului antrenor Valentin Stănescu va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice.

Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative. Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

La Stadionul Arcul de Triumf, se află în curs de finalizare etapa de proiectare şi de obţinere a avizelor necesare. În cazul Stadionului Dinamo, a fost finalizat studiul de prefezabilitate, însă se aşteaptă aprobarea de către Primăria Sectorului 2 a PUZ-ului (realizat de Clubul Sportiv Dinamo).

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2018

Fraza zilei / Cornel Dinu: Când eram amatori, jucam ca profesioniștii. Acum profesioniștii joacă precum niște amatori

 Deși în ultima vreme s-a dovedit neinspirat în analizele pe care le-a făcut la Telekom Sport, Cornel Dinu a prins o seară inspirată la emisiunea „Minutul 91”.

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2018

Alergarea, sportul păcii. Moment istoric celebrat printr-o alergare de amploare

 „Sportul pentru pace” era un slogan comunist care nu avea acoperire, însă sintagma a căpătat un sens concret în Africa.

Autor: Maria Sorescu / 08 Noi. 2018

REPORTAJ / Mai mult decât un meci de rugby. Întâlnirea stejarilor cu mlădițele

 Rugby-ul românesc suferă după ce a fost descalificată de la Cupa Mondială.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 13 Noi. 2018

Solari a convins. Va fi antrenorul lui Real Madrid până în 2021

 Conducerea lui Real Madrid s-a arătat mulțumită de interimatul antrenorului argentinian Santiago Solari.

Autor: Maria Sorescu / 13 Noi. 2018

Echipa de volei masculin ACSVM Zalău s-a calificat în optimile Challenge Cup

 Echipa de volei masculin ACSVM Zalău nu a avut emoții în 32-imile Challenge Cup în fața formaţiei Buducnost Podgorica (Muntenegru).

Autor: Maria Sorescu / 13 Noi. 2018

Încă un eșec dur pentru naționala masculină de polo a României

 După ce au pierdut cu 4-17 meciul cu campioana mondială Croația, naţionala de polo a României a fost învinsă și de Serbia.