S-a semnat contractul cu firma care va reconstrui stadionul Giulești

Autor: Maria Sorescu

Până la Campionatul European din 2020 sunt mai puțin de doi ani, dar autoritățile de la București nu se tem că stadioanele mult promise nu sunt gata.

Arena din Ghencea abia a fost demolată, iar în privința stadionului Giulești doar ce s-a semnat contractul de construcție.

Compania Naţională de Investiţii a anunțat că a semnat contractul privind execuţia lucrărilor necesare cu asocierea Construcţii Erbaşu SA, Concelex SRL şi Terra Gaz Construct SRL.

Valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote şi taxe, (aprox 20 milioane de euro), urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile cerute de forurile internaționale.

Noul „Giulești” va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri şi se doreşte îndeplinirea condițiilor pentru ca arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Stadionul care poartă și numele fostului antrenor Valentin Stănescu va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice.

Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative. Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

La Stadionul Arcul de Triumf, se află în curs de finalizare etapa de proiectare şi de obţinere a avizelor necesare. În cazul Stadionului Dinamo, a fost finalizat studiul de prefezabilitate, însă se aşteaptă aprobarea de către Primăria Sectorului 2 a PUZ-ului (realizat de Clubul Sportiv Dinamo).

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Iun. 2019

Graziela Vâjială, acuzată că a mușamalizat mai multe teste pozitive

 Sursa citează un raport al WADA.

Autor: Maria Sorescu / 11 Iun. 2019

Cei mai bine plătiți sportivi din lume. Messi conduce clasamentul

 Jurnaliștii de la Forbes au realizat un deja clasic clasament al celor mai bine plătiți sportivi ai lumii.

Autor: Andrei Szabo / 08 Iun. 2019

Gest caritabil. Ozil a donat veniturile de la nuntă pentru operațiile a 1000 de copii

 Fotbalistul Mesut Ozil şi iubita sa Amine s-au căsătorit în acest week-end, iar cu ocazia nunții cei doi au recurs la un gest caritabil. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.