S-a semnat contractul cu firma care va reconstrui stadionul Giulești

Autor: Maria Sorescu

Până la Campionatul European din 2020 sunt mai puțin de doi ani, dar autoritățile de la București nu se tem că stadioanele mult promise nu sunt gata.

Arena din Ghencea abia a fost demolată, iar în privința stadionului Giulești doar ce s-a semnat contractul de construcție.

Compania Naţională de Investiţii a anunțat că a semnat contractul privind execuţia lucrărilor necesare cu asocierea Construcţii Erbaşu SA, Concelex SRL şi Terra Gaz Construct SRL.

Valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote şi taxe, (aprox 20 milioane de euro), urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile cerute de forurile internaționale.

Noul „Giulești” va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri şi se doreşte îndeplinirea condițiilor pentru ca arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Stadionul care poartă și numele fostului antrenor Valentin Stănescu va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice.

Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative. Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

La Stadionul Arcul de Triumf, se află în curs de finalizare etapa de proiectare şi de obţinere a avizelor necesare. În cazul Stadionului Dinamo, a fost finalizat studiul de prefezabilitate, însă se aşteaptă aprobarea de către Primăria Sectorului 2 a PUZ-ului (realizat de Clubul Sportiv Dinamo).

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 19 Apr. 2019

EDITORIAL | Eredivisie, rampa perfectă de lansare pentru tinerele talente. Școala olandeză, definiția succesului natural în fotbal

 De-a lungul anilor, academiile olandeze de fotbal au produs unii dintre cei mai mari jucători de fotbal. Drept consecință, Olanda a avut mai mereu succes internațional, iar acum și cluburile din Eredivisie își caută propriul succes.

Autor: Maria Sorescu / 18 Apr. 2019

CIO donează jumătate de milion de euro pentru Notre-Dame

 Incendiul care a mistuit catedrala Notre-Dame a sensibilizat şi membrii Comitetului Internaţional Olimpic.

Autor: Andrei Szabo / 15 Apr. 2019

Prima ediție a Cupei Mondiale de fotbal virtual a fost câștigată de Franța

 FIFA a organizat la Londra prima ediție a FIFA eNation Cup. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență