Mai mult decât o victorie. O descătușare. Ce înseamnă succesul Craiovei cu FCSB

Autor: Andrei Szabo

CS Universitatea Craiova a învins cu 2-1 FCSB, în ziua trecerii în neființă a lui Ilie Balaci. Dincolo de încărcătura emoțională a momentului, victoria oltenilor are o semnificație aparte la nivel fotbalistic.

Mitriță și compania nu doar că au câștigat în fața echipei favorite la titlul de campioană, dar au făcut acest lucru și de o manieră impresionantă. Au suferit, au muncit, au revenit și au izbândit.

De 16 ani o echipă a Craiovei nu mai bătuse Steaua, redenumită FCSB. Și tocmai când contextul nu era atât de favorabil succesului oltean, a venit victoria mult așteptată.

Repriza a doua din meciul cu FCSB este probabil ceea ce și-ar dori să vadă mereu Devis Mangia. De altfel, antrenorul italian a și sintetizat foarte bine modul în care s-a văzut jocul la nivel tehnic.

„Prima repriză nu am început slab, dar după gol a fost dificil. După pauză am vorbit cu băieţii, am zis ‘calm, jucăm fotbal’, am schimbat ceva şi a fost mai bine. Cel mai important este că am înţeles că putem juca împotriva acestei echipe. Am jucat bine pe marcaj preventiv în repriza a doua. Sper că după acest meci Craiova va avea mentalitate şi atitudine bună tot timpul", a spus Devis Mangia.

Așadar, atitudinea a contat. Timp de o repriză, Craiova și-a sufocat un adversar, teoretic, mai puternic. Echipa lui Mangia a rămas concentrată 45 de minute și nu a lăsat senzația că intră în panică. Liniștea în jocul oltenilor a fost transmisă și  de pe bancă, unde italianul nu a părut a fi îngrijorat.

Cu toate limitele ei, Craiova a găsit resurse pentru a-și impune ritmul și a domina o echipă mai tehnică. A atacat constant și s-a apărat organizat. Tranziția s-a făcut natural, de parcă Fedele și Koljic se știau de 2-3 ani. Per total, jocul Craiovei a arătat că echipa poate avea pretenția de a se gândi la titlu. Pentru prima dată după multă vreme, oltenii au un lot competitiv, dar și atitudinea potrivită pentru un trofeu atât de mare.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Ian. 2019

Victorie mai importantă decât pare. Simona Halep a început cu dreptul la Australian Open

 Simona Halep a jucat cu o presiune mare primul meci la Australian Open. Din mai multe motive.

Autor: Flaviu Ilie / 11 Ian. 2019

Dado Pršo, de la mecanic auto la finalist de Champions League

 Povestea lui Dado  Pršo este una din cele mai de succes din fotbal. Refuzat de Zadar și Hajduk Split pentru că era considerat nepromițător, croatul a ajuns la Monaco unde a atins culmile gloriei.

Autor: Flaviu Ilie / 04 Ian. 2019

James Harden, speranța celor de la Houston Rockets în misiunea de detronare a Golden State Warriors

 James Harden continuă forma excelentă din ultima lună. The Beard a reușit o prestație impresionantă aseară ce le-a adus victoria celor de la Rockets în fața celor de la Warriors.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Ian. 2019

Australian Open: Simona Halep a eliminat-o pe Venus Williams și se va duela cu Serena

 Simona Halep a făcut cel mai bun meci al său din acest an la Australian Open, în fața lui Venus Williams. 

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Cristi Balaj este noul președinte al Agenţiei Naţionale Antidoping

 Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) are un nou președinte, după ce Graziela Vâjială a decis să părăsească instituția din motive personale.

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții.