Mai mult decât o victorie. O descătușare. Ce înseamnă succesul Craiovei cu FCSB

Autor: Andrei Szabo

CS Universitatea Craiova a învins cu 2-1 FCSB, în ziua trecerii în neființă a lui Ilie Balaci. Dincolo de încărcătura emoțională a momentului, victoria oltenilor are o semnificație aparte la nivel fotbalistic.

Mitriță și compania nu doar că au câștigat în fața echipei favorite la titlul de campioană, dar au făcut acest lucru și de o manieră impresionantă. Au suferit, au muncit, au revenit și au izbândit.

De 16 ani o echipă a Craiovei nu mai bătuse Steaua, redenumită FCSB. Și tocmai când contextul nu era atât de favorabil succesului oltean, a venit victoria mult așteptată.

Repriza a doua din meciul cu FCSB este probabil ceea ce și-ar dori să vadă mereu Devis Mangia. De altfel, antrenorul italian a și sintetizat foarte bine modul în care s-a văzut jocul la nivel tehnic.

„Prima repriză nu am început slab, dar după gol a fost dificil. După pauză am vorbit cu băieţii, am zis ‘calm, jucăm fotbal’, am schimbat ceva şi a fost mai bine. Cel mai important este că am înţeles că putem juca împotriva acestei echipe. Am jucat bine pe marcaj preventiv în repriza a doua. Sper că după acest meci Craiova va avea mentalitate şi atitudine bună tot timpul", a spus Devis Mangia.

Așadar, atitudinea a contat. Timp de o repriză, Craiova și-a sufocat un adversar, teoretic, mai puternic. Echipa lui Mangia a rămas concentrată 45 de minute și nu a lăsat senzația că intră în panică. Liniștea în jocul oltenilor a fost transmisă și  de pe bancă, unde italianul nu a părut a fi îngrijorat.

Cu toate limitele ei, Craiova a găsit resurse pentru a-și impune ritmul și a domina o echipă mai tehnică. A atacat constant și s-a apărat organizat. Tranziția s-a făcut natural, de parcă Fedele și Koljic se știau de 2-3 ani. Per total, jocul Craiovei a arătat că echipa poate avea pretenția de a se gândi la titlu. Pentru prima dată după multă vreme, oltenii au un lot competitiv, dar și atitudinea potrivită pentru un trofeu atât de mare.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 19 Mar. 2019

Dinastii neîmplinite: Baschet în ritmuri de jazz în era lui Karl Malone și John Stockton

 În perioada anilor 90, Utah Jazz a fost una dintre cele mai de succes echipe ale NBA, în frunte cu starurile John Stockton și Karl Malone ce au condus echipa mai bine de 15 ani, însă niciodată reușind să câștige marele trofeu. Ziarul de Sport vă prezintă povestea acestei generații mărețe a baschetului.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Asemănările dintre Mohamed Salah și James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Andrei Szabo / 13 Feb. 2019

Analiză / Sportul în școli: România pregătește scoaterea profesorilor de la clasele pregătitoare, Franța vrea să crească numărul de ore de sport

 Deși sportul a adus României numeroase satisfacții în plan internațional și este o activitate esențială pentru sănătate, la nivel politic nu are parte de susținerea pe care ar merita-o.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2019

Importanța dansului. UNEFS găzduiește lansarea proiectului UNIDANS, pentru tinerii cu abilități limitate

 Evenimentul va fi marți, 26 martie 2019, de la ora 10.00.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Federația de Handbal, acuzată de abuz de CS Dinamo

 Handbalul românesc se confruntă cu un nou scandal.