Mai mult decât o victorie. O descătușare. Ce înseamnă succesul Craiovei cu FCSB

Autor: Andrei Szabo

CS Universitatea Craiova a învins cu 2-1 FCSB, în ziua trecerii în neființă a lui Ilie Balaci. Dincolo de încărcătura emoțională a momentului, victoria oltenilor are o semnificație aparte la nivel fotbalistic.

Mitriță și compania nu doar că au câștigat în fața echipei favorite la titlul de campioană, dar au făcut acest lucru și de o manieră impresionantă. Au suferit, au muncit, au revenit și au izbândit.

De 16 ani o echipă a Craiovei nu mai bătuse Steaua, redenumită FCSB. Și tocmai când contextul nu era atât de favorabil succesului oltean, a venit victoria mult așteptată.

Repriza a doua din meciul cu FCSB este probabil ceea ce și-ar dori să vadă mereu Devis Mangia. De altfel, antrenorul italian a și sintetizat foarte bine modul în care s-a văzut jocul la nivel tehnic.

„Prima repriză nu am început slab, dar după gol a fost dificil. După pauză am vorbit cu băieţii, am zis ‘calm, jucăm fotbal’, am schimbat ceva şi a fost mai bine. Cel mai important este că am înţeles că putem juca împotriva acestei echipe. Am jucat bine pe marcaj preventiv în repriza a doua. Sper că după acest meci Craiova va avea mentalitate şi atitudine bună tot timpul", a spus Devis Mangia.

Așadar, atitudinea a contat. Timp de o repriză, Craiova și-a sufocat un adversar, teoretic, mai puternic. Echipa lui Mangia a rămas concentrată 45 de minute și nu a lăsat senzația că intră în panică. Liniștea în jocul oltenilor a fost transmisă și  de pe bancă, unde italianul nu a părut a fi îngrijorat.

Cu toate limitele ei, Craiova a găsit resurse pentru a-și impune ritmul și a domina o echipă mai tehnică. A atacat constant și s-a apărat organizat. Tranziția s-a făcut natural, de parcă Fedele și Koljic se știau de 2-3 ani. Per total, jocul Craiovei a arătat că echipa poate avea pretenția de a se gândi la titlu. Pentru prima dată după multă vreme, oltenii au un lot competitiv, dar și atitudinea potrivită pentru un trofeu atât de mare.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu, Guy Martial Aka / 22 Apr. 2024

Analiză / Explicațiile succesului lui Inter sub comanda lui Simone Inzaghi

 Primul titlu de campion și a doua stea îl fac pe Simone Inzaghi să intre în istoria lui Inter Milano.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Apr. 2024

Cum se văd Jocurile Olimpice de la Paris prin prisma dopajului din înotul chinez

 În sport, toată lumea trebuie să fie supusă acelorași reguli pentru ca sistemul să funcționeze corect.

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Apr. 2024

Analiză / Bilanțul lui David Popovici la Naționalele de la Otopeni și perspectiva pentru Jocurile Olimpice

 David Popovici a câștigat categoric cele patru probe în care a concurat la Campionatul Naţional de Înot de la Otopeni, 50m, 100m, 200m și 400m. 

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.