Mai mult decât o victorie. O descătușare. Ce înseamnă succesul Craiovei cu FCSB

Autor: Andrei Szabo

CS Universitatea Craiova a învins cu 2-1 FCSB, în ziua trecerii în neființă a lui Ilie Balaci. Dincolo de încărcătura emoțională a momentului, victoria oltenilor are o semnificație aparte la nivel fotbalistic.

Mitriță și compania nu doar că au câștigat în fața echipei favorite la titlul de campioană, dar au făcut acest lucru și de o manieră impresionantă. Au suferit, au muncit, au revenit și au izbândit.

De 16 ani o echipă a Craiovei nu mai bătuse Steaua, redenumită FCSB. Și tocmai când contextul nu era atât de favorabil succesului oltean, a venit victoria mult așteptată.

Repriza a doua din meciul cu FCSB este probabil ceea ce și-ar dori să vadă mereu Devis Mangia. De altfel, antrenorul italian a și sintetizat foarte bine modul în care s-a văzut jocul la nivel tehnic.

„Prima repriză nu am început slab, dar după gol a fost dificil. După pauză am vorbit cu băieţii, am zis ‘calm, jucăm fotbal’, am schimbat ceva şi a fost mai bine. Cel mai important este că am înţeles că putem juca împotriva acestei echipe. Am jucat bine pe marcaj preventiv în repriza a doua. Sper că după acest meci Craiova va avea mentalitate şi atitudine bună tot timpul", a spus Devis Mangia.

Așadar, atitudinea a contat. Timp de o repriză, Craiova și-a sufocat un adversar, teoretic, mai puternic. Echipa lui Mangia a rămas concentrată 45 de minute și nu a lăsat senzația că intră în panică. Liniștea în jocul oltenilor a fost transmisă și  de pe bancă, unde italianul nu a părut a fi îngrijorat.

Cu toate limitele ei, Craiova a găsit resurse pentru a-și impune ritmul și a domina o echipă mai tehnică. A atacat constant și s-a apărat organizat. Tranziția s-a făcut natural, de parcă Fedele și Koljic se știau de 2-3 ani. Per total, jocul Craiovei a arătat că echipa poate avea pretenția de a se gândi la titlu. Pentru prima dată după multă vreme, oltenii au un lot competitiv, dar și atitudinea potrivită pentru un trofeu atât de mare.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 22 Mai 2019

Numele lui e anduranță. Aduriz și-a prelungit contractul cu Bilbao

 Fanii lui Athletic Bilbao pot sta liniștiți. Unul dintre idolii tribunelor va continua să joace pe San Mames.

Autor: Maria Sorescu / 03 Mai 2019

Mario Rondon, motorul lui Gaz Metan Mediaș, spectaculos și în derby-ul Sibiului

 Din Venezuela nu vin doar vești proaste, legate de lupta pentru putere.

Autor: Flaviu Ilie / 19 Apr. 2019

EDITORIAL | Eredivisie, rampa perfectă de lansare pentru tinerele talente. Școala olandeză, definiția succesului natural în fotbal

 De-a lungul anilor, academiile olandeze de fotbal au produs unii dintre cei mai mari jucători de fotbal. Drept consecință, Olanda a avut mai mereu succes internațional, iar acum și cluburile din Eredivisie își caută propriul succes.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 26 Iun. 2019

Fotbal european: David Silva nu prelungește cu Manchester City, iar Andre Gomes lasă Barcelona pentru Chelsea

 Piața transferurilor ne oferă o nouă zi intensă.

Autor: Maria Sorescu / 26 Iun. 2019

Dinamo i-a achiziționat pe Gabriel Moura şi Slavko Perovic

 Dinamo a cooptat un fundaș și un atacant. 

Autor: Andrei Szabo / 25 Iun. 2019

Internaționalul de tineret Adrian Rus a semnat cu MOL Vidi

 Adrian Rus este unul dintre remarcații Campionatului European sub 21 de ani din Italia.