O sclipire ne scapă de rușine! Lituania - România 1-2

Autor: Viorel Berbece

 

Alexandru Maxim a reușit în sfârșit ceva notabil în tricoul „naționalei”. Intrat pe final, „decarul” României a decis meciul cu Lituania, un adversar modest, dar care ne putea răpi un punct.

Partida de la Vilnius a debutat furtunos. În minutul 9, Sektus l-a blocat pe Chipciu, iar două minute mai târziu Tătărușanu a fost salvat de bară la reluarea lui Cernych. După încă o ocazie românească, a venit și golul. Unul dintre cei mai buni oameni ai „naționalei” din ultima vreme, Alexandru Chipciu, a finalizat o acțiune frumoasă, purtată pe axa Stanciu - Țucudean - Mitriță. Era doar minutul 13 și lucrurile păreau că merg bine pentru România pe sinteticul din capitala Lituaniei.

După 1-0 la pauză, „tricolorii” puteau rezolva meciul la șapte minute de la reluarea partidei, dar foarfeca lui Mitriță a fost scoasă din nou foarte bine de Sektus. Apoi echipa noastră a făcut pasul înapoi și balticii au prins curaj. Săpunaru a blocat un gol ca și făcut (min. 80), dar inevitabilul s-a produs în minutul 89, când Zulpa, nemarcat, l-a învins pe Tătărușanu și cele trei puncte păreau pierdute...

Nu a fost de acord, însă, Alexandru Maxim. Veșnicul dator echipei naționale, jucătorul lui Mainz a făcut o fază demnă de numărul pe care îl poartă pe spate, după o pasă primită de la un alt jucător intrat pe parcurs, Claudiu Keșeru, iar România a obținut in extremis victoria scontată pe tărâm baltic.

Cu cinci puncte în trei meciuri de Nations League, România va ataca primul loc în disputa cu Serbia, de duminică, de pe National Arena, cu Serbia. Plavii au trecut de Muntenegru în deplasare, scor 2-0, și vor veni la București cu gândul de a tranșa promovarea în cea de-a doua categorie valorică, după ce la Belgrad nu au scos decât un 2-2 în fața naționalei noastre. 

Jocul prestat de echipa lui Contra nu ne dă mari speranțe să fim optimiști, mai ales mecanismul defensiv pare că suferă în mod special, doar poate cu suportul a zeci de mii de suporteri, „tricolorii” se vor autodepăși din nou în fața Serbiei, pentru o victorie așteptată de multă vreme de microbiștii români.

foto: frf.ro

Lituania: 16. Šetkus – 23. Baravykas, 5. Jankauskas, 2. Klimavičius, 4. Slavickas – 7. Žulpa, 18. Vorobjovas (17. Kuklys’63), 14. Slivka – 11. Novikovas, 22. Černych (15. Petravičius ’87), 10. Šernas (19. Valskis ’63). Selecţioner: Edgaras Jankauskas

România: 12. Tătăruşanu – 6. Manea, 4. Tamaş, 22. Săpunaru-cpt., 11. Bancu – 15. Anton, 18. Marin – 7. Chipciu, 23. Stanciu (9. Rotariu ’87), 20. Mitriţă (10. Maxim ’78) – 19. Ţucudean (13. Keşeru ’71). Selecţioner: Cosmin Contra

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Bradley de Nooijer şi-a prelungit contractul cu Viitorul

 Olandezul Bradley de Nooijer s-a adaptat perfect la fotbalul românesc și l-a convins pe Gheorghe Hagi.

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2018

Jaime Penedo și Armando Cooper și-au reziliat contractele cu Dinamo

 Dinamo a rămas fără jucătorii panamezi.

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2018

Grupă accesibilă pentru naționala de tineret a României în preliminariile pentru Euro 2021

 Calificată la Campionatul European din această vară, selecţionata României sub 21 de ani a avut emoții în perspectiva viitoarelor preliminarii continentale.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 12 Dec. 2018

Bradley de Nooijer şi-a prelungit contractul cu Viitorul

 Olandezul Bradley de Nooijer s-a adaptat perfect la fotbalul românesc și l-a convins pe Gheorghe Hagi.

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2018

Sky se retrage din ciclism în 2019

 Sky este o companie de telecomuncații cu vizibilitate în Marea Britanie, iar din 2008 s-a implicat și în ciclism, susținând o echipă care-i poartă numele.

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2018

Jaime Penedo și Armando Cooper și-au reziliat contractele cu Dinamo

 Dinamo a rămas fără jucătorii panamezi.