SCM Râmnicu Vâlcea dispune de SCM Craiova în derbiul Olteniei

 

Într-un meci contând pentru etapa a doua din Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea a trecut de SCM Craiova, într-un duel aprig, care ar putea decide în viitor ocupanta unui loc de Liga Campionilor.

Ambele formații veneau după victorii clare în prima etapa, dar SCM Craiova avea de trecut peste eșecul din grupa de calificare în Liga Campionilor, acolo unde fetele antrenate de Bogdan Burcea au dat cu piciorul pe final unei performanțe extraordinare. Iar oboseala și moralul scăzut au contat decisiv în meciul de astăzi. Și poate și unele decizii de arbitraj la limită, pe final de meci.

După primele zece minute ale partidei cu SCM în avantaj, gazdele au preluat inițiativa și au intrat la cabine cu două goluri avans, scor 12-10. Din nou, craiovencele au pornit mai tare repriza, reușind să întoarcă scoru (16-14 în minutul 38), dar finalul jocului a fost la discreția jucătoarelor lui Florentin Pera (și din motivele enunțate mai sus), care s-au impus în final cu 27-23, spre bucuria celor 2000 de fani prezenți în Sala Traian.

De notat că echipa craioveana a terminat meciul cu Jelena Trifunovic și Bogdan Burcea descalificați, dar și cu pivotul Timea Tătar grav accidentată, în urma unui duel cu Irina Glibko.

Iberica Marta Lopez a reușit nouă goluri pentru echipa gazdă, fiind urmată de Ana Maria Popa, cu șase goluri. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au mai înscris Glibko și Fernandez Fraga - patru goluri fiecare, Vieira - 2, respectiv Florică, Gavrilă și Petrovic câte un gol. 

SCM Craiova a replicat în special prin Cristina Zamfir și Elena Gjeorgjievska, ambele cu câte șase reușite. Au mai marcat pentru Craiova: Seric - 3, Nikolic, Rădoi și Tătar - 2 goluri fiecare, respectiv Țicu și Trifunovic, cu câte un gol fiecare. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Feb. 2019

Alina Czeczi-Vătu, marcatoarea supremă din Liga Florilor

 Alina Czeczi-Vătu are 29 de ani și produce un joc spectaculos în tricoul celor de la HC Dunărea.

Autor: Maria Sorescu / 13 Feb. 2019

Ziua prelungirilor în handbalul feminin european: Mayonnade continuă cu Metz, Greta Marton rămâne la Ferencvaros

 Numeroase cluburi de handbal se gândesc deja în perspectivă și încearcă să-și țină jucătoarele de valoare.

Autor: Maria Sorescu / 12 Feb. 2019

Amanda Kurtovic nu va continua la CSM București. Nordica a semnat cu Gyor

 CSM Bucureşti este un capitol încheiat pentru handbalista Amanda Kurtovic.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Asemănările dintre Mohamed Salah și James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

VIDEO/ Răzvan Marin, îmcă un gol pentru Standard Liege în campionatul Belgiei

 Răzvan Marin a ajuns la patru goluri în acest sezon după reușita de vineri seara din meciul cu Lokeren.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Feb. 2019

Tottenham câștigă la scor de neprezentare duelul cu Borussia Dortmund și este cu un pas în sferturile UEFA Champions League

 Lucien Favre a pierdut duelul cu omologul său, Mauricio Pochettino, iar Dortmund este cu un pas în afara competiției.