SCM Râmnicu Vâlcea dispune de SCM Craiova în derbiul Olteniei

 

Într-un meci contând pentru etapa a doua din Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea a trecut de SCM Craiova, într-un duel aprig, care ar putea decide în viitor ocupanta unui loc de Liga Campionilor.

Ambele formații veneau după victorii clare în prima etapa, dar SCM Craiova avea de trecut peste eșecul din grupa de calificare în Liga Campionilor, acolo unde fetele antrenate de Bogdan Burcea au dat cu piciorul pe final unei performanțe extraordinare. Iar oboseala și moralul scăzut au contat decisiv în meciul de astăzi. Și poate și unele decizii de arbitraj la limită, pe final de meci.

După primele zece minute ale partidei cu SCM în avantaj, gazdele au preluat inițiativa și au intrat la cabine cu două goluri avans, scor 12-10. Din nou, craiovencele au pornit mai tare repriza, reușind să întoarcă scoru (16-14 în minutul 38), dar finalul jocului a fost la discreția jucătoarelor lui Florentin Pera (și din motivele enunțate mai sus), care s-au impus în final cu 27-23, spre bucuria celor 2000 de fani prezenți în Sala Traian.

De notat că echipa craioveana a terminat meciul cu Jelena Trifunovic și Bogdan Burcea descalificați, dar și cu pivotul Timea Tătar grav accidentată, în urma unui duel cu Irina Glibko.

Iberica Marta Lopez a reușit nouă goluri pentru echipa gazdă, fiind urmată de Ana Maria Popa, cu șase goluri. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au mai înscris Glibko și Fernandez Fraga - patru goluri fiecare, Vieira - 2, respectiv Florică, Gavrilă și Petrovic câte un gol. 

SCM Craiova a replicat în special prin Cristina Zamfir și Elena Gjeorgjievska, ambele cu câte șase reușite. Au mai marcat pentru Craiova: Seric - 3, Nikolic, Rădoi și Tătar - 2 goluri fiecare, respectiv Țicu și Trifunovic, cu câte un gol fiecare. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 17 Sept. 2018

Măgura Cisnădie şi SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din turul II al Cupei EHF la handbal feminin

 Cupa EHF la handbal femininva avea patru echipe la start în perioada următoare, dintre care trei cluburi în turul secund.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Sept. 2018

Liga Florilor: CSM București a obținut victoria în duelul cu SCM Galați. Rezultatele zilei

 CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea sunt singurele echipe cu maxim de puncte după trei etape în Liga Florilor.

Autor: Andrei Szabo / 14 Sept. 2018

Spaniolul Manuel Montoya Fernandez este noul selecţioner al naţionalei masculine de handbal a României

 Federația Română  de Handbal mizează tot pe un spaniol la naționala masculină, după Xavi Pascual.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.