SCM Râmnicu Vâlcea dispune de SCM Craiova în derbiul Olteniei

 

Într-un meci contând pentru etapa a doua din Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea a trecut de SCM Craiova, într-un duel aprig, care ar putea decide în viitor ocupanta unui loc de Liga Campionilor.

Ambele formații veneau după victorii clare în prima etapa, dar SCM Craiova avea de trecut peste eșecul din grupa de calificare în Liga Campionilor, acolo unde fetele antrenate de Bogdan Burcea au dat cu piciorul pe final unei performanțe extraordinare. Iar oboseala și moralul scăzut au contat decisiv în meciul de astăzi. Și poate și unele decizii de arbitraj la limită, pe final de meci.

După primele zece minute ale partidei cu SCM în avantaj, gazdele au preluat inițiativa și au intrat la cabine cu două goluri avans, scor 12-10. Din nou, craiovencele au pornit mai tare repriza, reușind să întoarcă scoru (16-14 în minutul 38), dar finalul jocului a fost la discreția jucătoarelor lui Florentin Pera (și din motivele enunțate mai sus), care s-au impus în final cu 27-23, spre bucuria celor 2000 de fani prezenți în Sala Traian.

De notat că echipa craioveana a terminat meciul cu Jelena Trifunovic și Bogdan Burcea descalificați, dar și cu pivotul Timea Tătar grav accidentată, în urma unui duel cu Irina Glibko.

Iberica Marta Lopez a reușit nouă goluri pentru echipa gazdă, fiind urmată de Ana Maria Popa, cu șase goluri. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au mai înscris Glibko și Fernandez Fraga - patru goluri fiecare, Vieira - 2, respectiv Florică, Gavrilă și Petrovic câte un gol. 

SCM Craiova a replicat în special prin Cristina Zamfir și Elena Gjeorgjievska, ambele cu câte șase reușite. Au mai marcat pentru Craiova: Seric - 3, Nikolic, Rădoi și Tătar - 2 goluri fiecare, respectiv Țicu și Trifunovic, cu câte un gol fiecare. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 16 Noi. 2018

Handbalista Ana Maria Țicu s-a accidentat grav și ratează Campionatul European

 SCM Craiova, dar și naționala de handbal feminin a României, au primit o lovitură importantă. 

15 Noi. 2018

Federația Română de Handbal organizează concurs pentru ocuparea postului de Antrenor Federal Juniori Masculin

 Concursul se va organiza la sediul Federației Române de Handbal.

Autor: Andrei Szabo / 15 Noi. 2018

Liga Zimbrilor: CSA Steaua a câștigat confruntarea cu Dinamo

Sala Sporturilor Concordia din Chiajna a găzduit cel mai așteptat meci al etapei a 10-a, duelul dintre CSA Steaua Bucureşti și Dinamo.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 17 Noi. 2018

Interviu exclusiv cu Claudiu Ștefan Stoica, directorul general al lui Shanghai Boji SIPG

Școlit în Spania, românul Claudiu Ștefan Stoica a luat drumul Chinei, acolo unde este șef peste zeci de antrenori și unde a avut ocazia să lucreze cu Sven Goran Eriksson sau Andre Villas Boas. 

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2018

VIDEO / Reportaj realizat de către Federația Internațională de Tenis de Masă despre performanțele țării noastre în acest sport

 Federația Internațională de Tenis de Masă (ITTF) a realizat un material video despre tradiția României în acest sport, în special în cadrul fetelor.

Autor: Andrei Szabo / 16 Noi. 2018

Handbalista Ana Maria Țicu s-a accidentat grav și ratează Campionatul European

 SCM Craiova, dar și naționala de handbal feminin a României, au primit o lovitură importantă.