SCM Râmnicu Vâlcea dispune de SCM Craiova în derbiul Olteniei

 

Într-un meci contând pentru etapa a doua din Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea a trecut de SCM Craiova, într-un duel aprig, care ar putea decide în viitor ocupanta unui loc de Liga Campionilor.

Ambele formații veneau după victorii clare în prima etapa, dar SCM Craiova avea de trecut peste eșecul din grupa de calificare în Liga Campionilor, acolo unde fetele antrenate de Bogdan Burcea au dat cu piciorul pe final unei performanțe extraordinare. Iar oboseala și moralul scăzut au contat decisiv în meciul de astăzi. Și poate și unele decizii de arbitraj la limită, pe final de meci.

După primele zece minute ale partidei cu SCM în avantaj, gazdele au preluat inițiativa și au intrat la cabine cu două goluri avans, scor 12-10. Din nou, craiovencele au pornit mai tare repriza, reușind să întoarcă scoru (16-14 în minutul 38), dar finalul jocului a fost la discreția jucătoarelor lui Florentin Pera (și din motivele enunțate mai sus), care s-au impus în final cu 27-23, spre bucuria celor 2000 de fani prezenți în Sala Traian.

De notat că echipa craioveana a terminat meciul cu Jelena Trifunovic și Bogdan Burcea descalificați, dar și cu pivotul Timea Tătar grav accidentată, în urma unui duel cu Irina Glibko.

Iberica Marta Lopez a reușit nouă goluri pentru echipa gazdă, fiind urmată de Ana Maria Popa, cu șase goluri. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au mai înscris Glibko și Fernandez Fraga - patru goluri fiecare, Vieira - 2, respectiv Florică, Gavrilă și Petrovic câte un gol. 

SCM Craiova a replicat în special prin Cristina Zamfir și Elena Gjeorgjievska, ambele cu câte șase reușite. Au mai marcat pentru Craiova: Seric - 3, Nikolic, Rădoi și Tătar - 2 goluri fiecare, respectiv Țicu și Trifunovic, cu câte un gol fiecare. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2019

CSM Bucureşti, acceptată direct în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

 Deși nu a câștigat campionatul, echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a fost acceptată în Liga Campionilor, ediţia 2019/2020, în faza grupelor.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2019

România și-a aflat adversarele din grupă la Mondialul de handbal feminin

 Naţionala de handbal feminin a României va avea parte de o grupă accesibilă la Mondialul de handbal feminin de la finalul acestui an.

Autor: Andrei Szabo / 17 Iun. 2019

Cele 24 de echipe calificate la Campionatul European de handbal masculin

 Calificările pentru Campionatul European de handbal masculin din 2020 s-au încheiat cu un nou eșec pentru România.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 26 Iun. 2019

Fotbal european: David Silva nu prelungește cu Manchester City, iar Andre Gomes lasă Barcelona pentru Chelsea

 Piața transferurilor ne oferă o nouă zi intensă.

Autor: Maria Sorescu / 26 Iun. 2019

Dinamo i-a achiziționat pe Gabriel Moura şi Slavko Perovic

 Dinamo a cooptat un fundaș și un atacant. 

Autor: Andrei Szabo / 25 Iun. 2019

Internaționalul de tineret Adrian Rus a semnat cu MOL Vidi

 Adrian Rus este unul dintre remarcații Campionatului European sub 21 de ani din Italia.