Lider-surpriză în Liga 1: Gaz Metan Mediaș și exuberanța unui outsider

Autor: Maria Sorescu

Gaz Metan Mediaș conduce Liga 1 după trei etape, cu șapte puncte. La prima vedere nu pare ceva extraordinar, dar să ne gândim că această echipă a fost schimbată radical peste vară.

Nu a înlocuit doar antreorul, dar și mulți jucători. În plus, Gaz Metan Mediaș este un club cu buget mic, fără a se ândi că poate concura la ecest capitol cu vreo echipă de top, precum CFR Cluj, FCSB sau U Craiova, deasupra cărora se găsește.

Dincolo de aceste aspect și de rezultate, care le fel de bine puteau fi întâmplătoare, m-a impresionat jocul echipei lui Mihai Teja. Un stil exuberant, relaxat, orientat spre ofesnivă.

„Am jucat cu inimă, cu suflet, cu determinare şi toată lumea vrea să vadă acest lucru”, explica antrenorul medieșenilor la conferința de presă, iar vorbele lui sintetizează calitatea unei echipe. Unitatea grupului este remarcabilă în contextul numeroaselor noutăți din cadrul lotului.

Totodată, am descoperit tehnicitatea unor fotbaliști și capacitatea lor de a reveni, deși au fost conduși, ceea ce nu prea se întâmpla sezonul trecut, când Mediașul a pierdut multe puncte pe final de meciuri.

Gaz Metan Mediaș este un lider-surpriză, dar cu un joc spectaculos. Și chiar dacă etapa viitoare va juca împotriva lui FCSB, Fortes și compania promit meciuri mari în acest sezon, dacă va fi liniște și seriozitate la micuța echipă sibiană.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 14 Aug. 2018

Motivația bate talentul. Victoria lui Dinamo în fața Viitorului spune asta

 Dinamo a învins-o pe Viitorul cu 1-0 în Liga 1 și am avut senzația că echipa lui Florin Bratu a făcut cel mai bun meci din acest sezon. 

10 Aug. 2018

Cele mai prolifice compartimente de atac din Liga I

 Lupta indirectă dintre Țucudean și Gnohere va continua cu siguranță și în sezonul actual.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

Salvați de Gnohere. FCSB o elimină pe Hajduk Split și va juca în play-off-ul Europa League

 Harlem Gnohere a fost eroul lui FCSB în meciul cu Hajduk Split, de la București.

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

CFR Cluj s-a distrat cu Alașkert și se va lupta cu Dudelange pentru un loc în grupele Europa League

 Campioana României s-a calificat fără probleme în play-off-ul Europa League.

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

U Craiova, eliminată de Leipzig din Europa League, după 1-1 în Bănie

 CS Universitatea Craiova nu a reușit să întoarcă eșecul din meciul tur cu RB Leipzig și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa.