Exclusiv. Interviu cu handbalista Alexandra Andrei (CSM Slatina): Campionatul începe de la locul al doilea în jos

Alexandra Andrei (ex-Gogoriță) a fost una dintre cele mai bune marcatoare ale sezonului trecut în Liga Florilor și a contribuit decisiv la menținerea echipei sale, CSM Slatina, în prima divizie.

După mai mulți ani la Craiova, ea s-a alăturat proiectului coordonat de antrenoarea Victorina Bora, cu care va colabora și în sezonul viitor, deși handbalista a fost curtată și de Măgura Cisnădie.

În vârstă de 27 de ani, Alexandra Andrei are și nouă meciuri pentru naționala României în perioada 2011-2012.

Sportiva ne-a răspuns întrebărilor care vizează sezonul ce se apropie, echipa națională, dar și cum este perceput din interior fenomenul handbalistic.

Ziarul de Sport: Ai avut parte de un sezon complicat la Slatina, dar v-ați îndeplinit obiectivul. Cum a fost atmosfera în cadrul lotului în această vară ?

Alexandra Andrei: A fost un sezon care a început destul de greu. Multe dintre fete nu au jucat în prima ligă, iar acomodarea a fost mai grea, dar împreună cu doamna antrenoare, care a crezut în noi chiar dacă nu aduceam victorii și pierdeam la limită, ne-am redresat. Și președintele clubului și tot staful au fost alături și au crezut în noi, că ne putem îndeplini obiectivul, ceea ce am și făcut. Am făcut un retur excepțional în care am terminat la final pe un loc ce ne-a asigurat participarea la baraj și ulterior rămânerea în prima ligă. De la reunire, atmosfera este una plăcută. Suntem mai unite, ne cunoaștem mai bine. Fetele noi aduc un plus de valoare și sperăm să se integreze bine. Am avut un cantonament reușit la mare, acum urmează cel de la munte și turneele de pregatire. Sper să fim toate sănătoase și apte pentru noul sezon.

Ziarul de Sport: În sezonul viitor credeți că veți fi lipsite de emoții ?

Alexandra Andrei: Se anunță un an competițional destul de greu. Toate echipele s-au întărit destul de mult, inclusiv nou-promovatele. Evident, toată lumea își dorește rămânerea în prima ligă. Noi sperăm că vom beneficia de experiența acumulată, cu un lot care cred că este mai valoros decât sezonul trecut și cu stabilitate să nu mai avem emoțiile din campionatul anterior și să reușim un an cât mai bun.

Ziarul de Sport: În plan individual ți-ai setat anumite obiective ?

Alexandra Andrei: Primul obiectiv este să ajut echipa împreuna cu fetele și să ne asigurăm locul în liga națională. Evident, îmi doresc să joc cât mai bine și sper să marchez mult mai multe goluri decât sezonul anterior. O evoluție bună din partea mea ar ajuta și echipa.

Ziarul de Sport: Ce anume crezi că ați îmbunătățit față de sezonul trecut în privința jocului ?

Alexandra Andrei: În primul rând omogenitatea lotului ne oferă și o coeziune în joc, o anumită fluență. Ne cunoaștem mai bine în teren, ne simțim altfel. Avem o linie de nouă metri mai puternică, iar aceasta este completată foarte bine pe celelate posturi.

Ziarul de Sport: Ținând cont de statistica ta, ai sperat că vei intra în vederile echipei naționale, chiar și de la o echipă mică ?

Alexandra Andrei: Cred că orice sportiv își dorește să își reprezinte țara. La fel și eu, în condițiile în care am făcut un sezon destul de bun. Acum sper ca oamenii care se ocupă de acest lucru să selecționeze ce este mai bun pentru a reprezenta România. Ce pot să spun este că voi munci mai mult în sezonul viitor, iar dacă sunt considerată o soluție pentru echipa națională, evident mă va bucura acest lucru.

Ziarul de Sport: În persectiva sezonului viitor, crezi că va reuși cineva să-i pună probleme lui CSM București ?

Alexandra Andrei: Clar nu. CSM-ul are cele mai bune jucătoare din lume, plus toate condițiile necesare pentru a juca la cel mai înalt nivel. În România campionatul începe de la locul al doilea în jos.

Ziarul de Sport: Pe care dintre colegele tale mizezi că va fi o surpriză plăcută în noul sezon ?

Alexandra Andrei: Eu mizez pe echipă în sezonul ce stă să înceapă. Dincolo de realizări individuale trebuie să arătăm că suntem un grup unit.

Ziarul de Sport: Ai fost la echipa națională pe vremea lui Radu Voina. Crezi că naționala de atunci era mai puternică decât cea de acum ?

Alexandra Andrei: Uf. Domnul Voina a fost primul care a crezut în mine și mi-a dat o șansă să joc alături de numele mari ale handbalului românesc. Atunci aveam un lot foarte valoros, cu jucătoare precum Amariei, Gâlcă, Huțupan și lista poate continua. A fost o plăcere să joc alături de ele. Însă și acum avem o echipă de top. Să nu uităm că avem în lot Balonul de Aur al handbalului, pe Cristina Neagu, plus multe fete care joacă la cel mai înalt nivel. Mi-e greu să compar cele două generații, dar ambele sunt valoroase.

Ziarul de Sport: Ca jucătoare cu experiență, cum ți se pare interesul față de handbal în România?

Alexandra Andrei: Cred că a mai crescut. Poate și pentru că în ultimele sezoane posturile tv au început să transmita mult handbal. În plus, oamenii vin la sala în numar din ce în ce mai mare. Mă bucur să văd foarte mulți copii atrași de handbal, care vin la meciurile noastre și copii care fac handbal pe la echipele de juniori. Este un lucru îmbucurător pentru handbalul românesc. Sper ca pe viitor să fie din ce în ce mai multă lume atrasă de acest sport, care încă ține stegul sus pentru România. 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți pe twitter  sau Instagram. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Iul. 2020

Ambros Martin a demisionat de la Rostov-Don

 Echipa de handbal feminin Rostov-Don a rămas fără antrenor. 

Autor: Andrei Szabo / 28 Iul. 2020

Dunărea Brăila și Potaissa Turda și-au aflat adversarele din EHF European League

 Pentru a noua oară în istorie, echipa de handbal feminin Dunărea Brăila va juca în cupele europene. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 Viena a fost gazda tragerii la sorți pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Aug. 2020

Fulham a promovat în Premier League

 Fulham a revenit în prima ligă engleză după numai un sezon. 

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

Turneul de tenis de la Madrid a fost anulat

Turneul de tenis patronat de Ion Țiriac nu se va mai ține în acest an.

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

VIDEO / Youssoufa Moukoko, noul fenomen de la Borussia Dortmund, promovat la prima echipă la 15 ani

 Youssoufa Moukoko este un nume de ținut minte.