Interviu exclusiv cu Andrei Dovleac (Rapid București): Aș vrea să scriu o carte despre meciurile cu CSA!

Autor: Viorel Berbece

Andrei Cătălin Dolveac este unul dintre cei mai buni tineri jucători ai Rapidului. Crescut în spirit rapidist, Andrei este un jucător tehnic, pe gustul suporterilor, iar returul din Liga a patra i-a adus din ce în ce în ce mai multe minute alături de idolii Pancu și Niculae. Trecut și pe la AFC Rapid, Andrei Dolveac ne-a vorbit despre actualul proiect care își dorește să aducă Rapidul înapoi în prima ligă. 

Ziarul de Sport: Cum ai caracteriza sezonul recent încheiat, atât din punct de vedere individual, cât și colectiv? A fost un proiect care a început timid, greoi, dar apoi parcă totul a curs în favoarea voastră…

Andrei Dolveac: Aș spune că a fost un sezon bun. Ar fi fost unul chiar foarte bun, dar în primele șase luni am fost accidentat și abia pe final am fost la 100% din capacitate. Da, poate că proiectul a început târziu, dar când ai jucători precum Niculae, Pancu, Maftei sau Voicu, te simți ca într-o familie unită. Și apoi, cum ați spus și dumneavoastră, totul a mers în favoarea noastră.

Ziarul de Sport: Apropo, ce a însemnat pentru tine să joci alături de idolii Daniel Niculae și Daniel Pancu, plus alți doi foști căpitani ai Rapidului, Vasile Maftei și Ionuț Voicu?

Andrei Dolveac: Cu siguranță, ca rapidist, e un vis împlinit când ajungi să joci alături de idolii tribunelor. Mai mult decât atât, cu Ionuț Voicu sunt coleg de cameră.

Ziarul de Sport: Dar să joci în fața a mii de rapidiși, ba mai mult, să simți gustul unei victorii împotriva Stelei, fie și la nivel de ligă a patra?

Andrei Dolveac: Aș vrea să scriu o carte despre meciul acela cu CSA. Două echipe de liga a patra să adune peste 35.000 de spectatori este ceva incredibil. Mai ales că sunt echipe de LIga 1 care nu strâng atâția spectatori nici în doi ani!

Ziarul de Sport: Ești unul dintre tinerii de viitor ai Rapidului, iar talentul, dar și vârsta te recomandă pentru și mai multe meciuri în tricoul vișiniu în Liga 3. Ce planuri ai pentru sezonul următor?

Andrei Dovleac: Sunt conștient că trebuie să muncesc și mai mult pentru a juca meci de meci. Obiectivul meu pentru anul viitor nu poate fi altul decât promovarea în liga a doua!

Ziarul de Sport: Tu ai jucat și pentru proiectul numit AFC Rapid. Ce te face să crezi că actualul Rapid stă pe baze mai solide și pe care se poate construi revenirea fenomenului Rapid în prima ligă?

Andrei Dovleac: Păi când ai în conducere legendele Rapidului cu siguranță acest proiect are baze foarte solide. Nu cred că s-ar fi implicat dacă nu credeau că se vrea binele Rapidului. Apoi, mai sunt și miile de suporteri rapidiști care au recunoscut în acest proiect continuatoarea de drept a clubului intrat în faliment. De acum, direcția este numai în sus, nu mai e timp de pași greșiți!

Ziarul de Sport: Ce mesaj ai pentru acei suporteri ai Rapidului care încă nu au fost convinși sau sunt reticenți cu privire la proiectul actual? S-a vorbit mult, și încă se vorbește despre unitate, care a cam lipsit în ultimii ani printre suporterii rapidiști...

Andrei Dovleac: Lor le zic doar atât: să nu mai fie reticenți și să vină alături de acest proiect format doar din RAPIDIȘTI!

Ziarul de Sport: Revenind la sezonul următor. Se trece la un nivel superior, chiar dacă nu cu foarte mult. Mai mult, se pare că Rapidul o va înfrunta pe FC U Craiova în lupta pentru un loc de ligă secundă. Trece Rapidul în mare viteză și prin liga a treia sau vezi o bătălie aprigă pentru promovare?

Andrei Dovleac: Cum spuneam și mai înainte, nu mai e timp de pași greșiți. Chiar dacă sunt conștient că va fi mai greu ca în liga a patra, noi suntem Rapid și trebuie să trecem în viteză și prin liga a treia!

Ziarul de Sport: Ești un fotbalist care iubește mingea. Ești adeptul zicalei mult iubite de fanii giuleșteni „mai bine o bară frumoasă decât un gol urât” sau golul și rezultatul înainte de toate?

Andrei Dovleac: Sincer, mai bine o bară frumoasă decât un gol urât. Numai dacă te uiți la golurile reușite de Pancu și Niculae în tricoul Rapidului, poți înțelege acest lucru.

Ziarul de Sport: Unde crezi că mai ai de lucrat pentru a deveni un jucător mai bun? Ai apucat să „furi” meserie de la „Nico”, Pancu, Goge sau Vlada?

Andrei Dovleac: Cred că mai am un pic de lucrat la psihic, poate uneori îmi lipsește încrederea. Dar da, am avut de unde să mă inspir și cred că odată cu anii voi deveni un jucător mai bun.

Ziarul de Sport: Și apropo de „veterani”. Crezi că jucători ca tine, Burlacu, Grigore, Bărbălău sau Dumitrescu, de ce nu, pot ține steagul sus odată cu retragerea acestor idoli ai Giuleștiului?

Andrei Dovleac: Toți cei enumerați de dumneavoastră sunt jucători foarte buni. Și cred că împreună putem face lucruri frumoase în tricoul Rapidului.

Ziarul de Sport: Care este marele tău vis legat de echipa ta de suflet? Dar în general, în carieră, unde ți-ai dori să ajungi?

Andrei Dovleac: Marele meu vis este să joc în Liga I alături de Rapid!

Ziarul de Sport: În final, un mesaj sau o promisiune pentru toți rapidiștii, care au așteptări mari de la tine.

Andrei Dovleac: Fără voi nu am fi aici, ne-ați încurajat așa cum numai voi știți, atât pe Giulești, cât și peste tot în țară. Sper ca la anul să ne bucurăm împreună de o nouă promovare. Hai Rapid!

Foto: Facebook Rapidiștii în imagini

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Liga 1: Poli Iași câștigă la limită duelul cu Astra Giurgiu. Dan Alexa renunță la postul său

 Poli Iași a câștigat cu 1-0 duelul cu Astra Giurgiu din etapa a doua a Ligii 1 și adună patru puncte după primele două meciuri ale stagiunii.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Ziua de sâmbătă, prolifică pentru stranieri

 Stranierii naționalei au avut o zi de sâmbătă prolifică. Goluri și pase de gol au venit din partea celor implicați în meciuri ieri.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

VIDEO/ Alexandru Mitriță aduce victoria pentru New York City în minutele de final

 New York City a trecut cu 2-1 de Colorado Rapids datorită golului lui Mitriță din minutul 83. A fost al cincilea gol al internaționalului român pentru echipa din MLS.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Liga 1: Poli Iași câștigă la limită duelul cu Astra Giurgiu. Dan Alexa renunță la postul său

 Poli Iași a câștigat cu 1-0 duelul cu Astra Giurgiu din etapa a doua a Ligii 1 și adună patru puncte după primele două meciuri ale stagiunii.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Patricia Țig a pierdut în ultimul act la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig a fost la un pas de a scrie istorie devenind prima jucătoare din istorie ce câștigă un turneu WTA din postura de jucătoare neclasată.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Ziua de sâmbătă, prolifică pentru stranieri

 Stranierii naționalei au avut o zi de sâmbătă prolifică. Goluri și pase de gol au venit din partea celor implicați în meciuri ieri.