Exclusiv / Semnalul de alarmă al unui campion de canoe asupra alimentației precare

Autor: Andrei Szabo

Constantin Dîba este campion european la canoe alături de Cătălin Chirilă. Cei doi au adus singura medalie de aur a României la competiția continentală de anul trecut.

Dîba și Chirilă s-au impus pe distanța de 1.000 de metri (distanță olimpică), cu 3:38,500, devansând echipajele Republicii Moldova și Ucrainei.

Deși este considerat unul dintre cei mai buni tineri canoiști ai României, cu perspective bune de a câștiga o medalie olimpică, Dîba semnalează că se confruntă cu numeroase lipsuri.

El a prezentat, într-o postare pe pagina personală de facebook, care este meniul unui sportiv de performanță la clubul Dinamo. 

Alături de o imagine cu o sticluță de iaurt, doi crenvurști, un cubuleț de unt și un pliculeț de miere, campionul european a postat următorul mesaj:

„Acesta este un mic dejun bogat in nutrienți, proteine și carbohidrați, mic dejun care promite sa ii ofere unui sportiv de performanță toate resursele necesare sa dea randament. Amuzant, nu? Asta oferă Clubul Sportiv Dinamo București, cel mai titrat club din România, 2 crenvurști și un iaurt de băut, mâncare care trebuie sa susțină 2 antrenamente. Mai aberant este că sportivii sunt certați din cauza ca nu dau randamentul necesar la antrenament ... ȘOCANT !!!Probabil ați spune ca sunt sportivii neserioși, cum zic cei din aceasta conjunctura, dar și de ar fi așa, au tot dreptul cu o astfel de mâncare.
Asta este, altele nu-s, până una alta am plecat la antrenament.”
, a comentat amarnic Constantin Dîba.

Vorbim totuși de un sport dificil, unde se solicită efort considerabil, acumulare de masă musculară și de vitamine, mai ales pentru un sportiv care se pregătește să facă trecerea la seniori.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Iul. 2018

Turul Franței: John Degenkolb a câștigat etapa a noua. Liderul general nu se schimbă

 Etapa a noua a Turului Franţei, cu sosire la Roubaix, a fost un spectacol desăvârșit.

Autor: Maria Sorescu / 12 Iul. 2018

Turul Franței: Dan Martin, câștigător de etapă. Lider general neschimbat

 Un atac dat cu un kilometru înainte de finalul etapei, i-a adus irlandezului Dan Martin (UAE Emirates) succesul rundei în Turul Franței.

Autor: Maria Sorescu / 10 Iul. 2018

Turul Franței: Fenomenul Gaviria lovește din nou

 Aflat la prima participare în Turul Franței, columbianul Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) a reușit a doua victorie în patru etape.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 19 Iul. 2018

Plictiseală, dar calificare! Viitorul Constanța - Racing Union 0-0

  În returul partidei dinprimul tur preliminar al Ligii Europa, Viitorul Constanța a remizat alb cu Racing Union, într-un meci în care băieții lui Hagi au părut cu gândul la vacanță.

Autor: Maria Sorescu / 19 Iul. 2018

Angajații MTS apelează la greva japoneză. Urmează greva generală

 Că sportul românesc are probleme știam, însă vestea că până și angajații Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) au intrat în grevă japoneză dă de înțeles că situația se acutizează.

Autor: Andrei Szabo / 19 Iul. 2018

Pintilii și-a prelungit contractul cu FCSB. Dinamo l-a cooptat pe Gomelt

 Rivalele FCSB și Dinamo fac ultimele mutări în perspectiva noului sezon din Liga 1.