Exclusiv / Semnalul de alarmă al unui campion de canoe asupra alimentației precare

Autor: Andrei Szabo

Constantin Dîba este campion european la canoe alături de Cătălin Chirilă. Cei doi au adus singura medalie de aur a României la competiția continentală de anul trecut.

Dîba și Chirilă s-au impus pe distanța de 1.000 de metri (distanță olimpică), cu 3:38,500, devansând echipajele Republicii Moldova și Ucrainei.

Deși este considerat unul dintre cei mai buni tineri canoiști ai României, cu perspective bune de a câștiga o medalie olimpică, Dîba semnalează că se confruntă cu numeroase lipsuri.

El a prezentat, într-o postare pe pagina personală de facebook, care este meniul unui sportiv de performanță la clubul Dinamo. 

Alături de o imagine cu o sticluță de iaurt, doi crenvurști, un cubuleț de unt și un pliculeț de miere, campionul european a postat următorul mesaj:

„Acesta este un mic dejun bogat in nutrienți, proteine și carbohidrați, mic dejun care promite sa ii ofere unui sportiv de performanță toate resursele necesare sa dea randament. Amuzant, nu? Asta oferă Clubul Sportiv Dinamo București, cel mai titrat club din România, 2 crenvurști și un iaurt de băut, mâncare care trebuie sa susțină 2 antrenamente. Mai aberant este că sportivii sunt certați din cauza ca nu dau randamentul necesar la antrenament ... ȘOCANT !!!Probabil ați spune ca sunt sportivii neserioși, cum zic cei din aceasta conjunctura, dar și de ar fi așa, au tot dreptul cu o astfel de mâncare.
Asta este, altele nu-s, până una alta am plecat la antrenament.”
, a comentat amarnic Constantin Dîba.

Vorbim totuși de un sport dificil, unde se solicită efort considerabil, acumulare de masă musculară și de vitamine, mai ales pentru un sportiv care se pregătește să facă trecerea la seniori.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Internaţionalul Alexandru Olah va juca în campionatul Belgiei

 Alex Olah a mai jucat în Belgia, la Belfius Mons.

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

LeBron James va juca în filmul Space Jam 2

 LeBron James a mai jucat și în filmul Trainwreck.

Autor: Maria Sorescu / 19 Sept. 2018

VIDEO / Olandezul Peter Schulting a câștigat prima etapă din Turul României

 Turul României a consemnat prima etapă, cu startul în orașul Unirii, Alba Iulia. Rutierii au avut de parcurs peste 150 de km.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.