Exclusiv / Semnalul de alarmă al unui campion de canoe asupra alimentației precare

Autor: Andrei Szabo

Constantin Dîba este campion european la canoe alături de Cătălin Chirilă. Cei doi au adus singura medalie de aur a României la competiția continentală de anul trecut.

Dîba și Chirilă s-au impus pe distanța de 1.000 de metri (distanță olimpică), cu 3:38,500, devansând echipajele Republicii Moldova și Ucrainei.

Deși este considerat unul dintre cei mai buni tineri canoiști ai României, cu perspective bune de a câștiga o medalie olimpică, Dîba semnalează că se confruntă cu numeroase lipsuri.

El a prezentat, într-o postare pe pagina personală de facebook, care este meniul unui sportiv de performanță la clubul Dinamo. 

Alături de o imagine cu o sticluță de iaurt, doi crenvurști, un cubuleț de unt și un pliculeț de miere, campionul european a postat următorul mesaj:

„Acesta este un mic dejun bogat in nutrienți, proteine și carbohidrați, mic dejun care promite sa ii ofere unui sportiv de performanță toate resursele necesare sa dea randament. Amuzant, nu? Asta oferă Clubul Sportiv Dinamo București, cel mai titrat club din România, 2 crenvurști și un iaurt de băut, mâncare care trebuie sa susțină 2 antrenamente. Mai aberant este că sportivii sunt certați din cauza ca nu dau randamentul necesar la antrenament ... ȘOCANT !!!Probabil ați spune ca sunt sportivii neserioși, cum zic cei din aceasta conjunctura, dar și de ar fi așa, au tot dreptul cu o astfel de mâncare.
Asta este, altele nu-s, până una alta am plecat la antrenament.”
, a comentat amarnic Constantin Dîba.

Vorbim totuși de un sport dificil, unde se solicită efort considerabil, acumulare de masă musculară și de vitamine, mai ales pentru un sportiv care se pregătește să facă trecerea la seniori.

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Asemănările dintre Mohamed Salah și James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Andrei Szabo / 13 Feb. 2019

Șahul, propus pentru includerea în programul Jocurilor Olimpice

 Șahul ar putea deveni sport olimpic.

Autor: Maria Sorescu / 12 Feb. 2019

Semifinală românească în Cupa CEV la volei feminin: Alba Blaj-Știința Bacău

 România va avea din nou o finalistă într-o competiție europeană de volei feminin. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

Analiză/ Asemănările dintre Mohamed Salah și James Harden

 Mohamed Salah și James Harden au fost comparați pe baza prestațiilor din acest sezon, în Premier League, respectiv NBA, iar între cei doi au fost găsite mai multe asemănări.

Autor: Flaviu Ilie / 16 Feb. 2019

VIDEO/ Răzvan Marin, îmcă un gol pentru Standard Liege în campionatul Belgiei

 Răzvan Marin a ajuns la patru goluri în acest sezon după reușita de vineri seara din meciul cu Lokeren.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Feb. 2019

Tottenham câștigă la scor de neprezentare duelul cu Borussia Dortmund și este cu un pas în sferturile UEFA Champions League

 Lucien Favre a pierdut duelul cu omologul său, Mauricio Pochettino, iar Dortmund este cu un pas în afara competiției.