Exclusiv/ Interviu cu Alex Pașcanu, românul lui Leicester: "Tot timpul eram văzut diferit și asta mă motiva"

Autor: Flaviu Ilie

Alexandru Pașcanu are 19 ani și joacă la echipa U23 a lui Leicester pe postul de fundaș dreapta. A fost ales jucătorul anului la academia echipei în 2017 și a bifat deja prezențe la antrenamentele echipei mari. Alături de naționala U21, Alex are șanse mari să obțină o calificare la EURO, iar meciurile ce urmează sunt decisive pentru micii tricolori.

Ziarul de Sport: Cum privești experiența ta în Anglia? Din ce puncte de vedere te-a ajutat să evoluezi?

Alex Pașcanu: Sunt de mic în Anglia, încă de cand aveam 5 ani și e cam singura experiență pe care o am și nu prea am cum să o compar cu vreo alta. M-a ajutat să mă dezvolt în primul rand fizic, iar dat fiind faptul că eram din România, tot timpul eram văzut diferit și asta mă motiva să dau tot timpul ce aveam mai bun.

Ziarul de Sport: Cum a fost să te antrenezi cu starurile de la echipa mare a lui Leicester?

Alex Pașcanu: Nu pot spune decât că a fost o experiență extraordinară pentru mine, în special cand jucam alături de Vardy, Mahrez si Kante. Ei erau la un cu totul alt nivel și mă ajutau să progresez foarte mult.

Ziarul de Sport: Care este relația ta cu antrenorul de la echipa mare, Claude Puel?

Alex Pașcanu: Despre antrenor pot să spun că ne vedem destul de des la antrenamente și sper ca pe viitor sa îmi ofere șansa să debutez la prima echipă.

Ziarul de Sport: Ce te bucură mai mult: când înscrii un gol sau când reușesti o intervenție decisivă?

Alex Pașcanu: Mai mult mă bucur când inscriu un gol deoarece eu fiind fundaș nu am atât de des oportunitatea să înscriu.

Ziarul de Sport: Ai vreun prieten de la echipa mare? Ții legătura constant cu seniorii?

Alex Pașcanu: Mă înțeleg bine cu Benalouane care acum este prezent a Campionatul Mondial, reprezentând Tunisia.

Ziarul de Sport: Sunteți încrezători că puteți obține calificarea la Europeanul U21? Programul nu vă avantajează, însă prestațiile pozitive sunt de partea voastră.

Alex Pașcanu: Da, sunt convins caă o sa ne calificam. Formăm un grup unit și bine pregatit. Dacă reușim să ne unim forțele ca o adevarată echipă sunt sigur ca ne vom califica și că vom face o impresie bună.

Ziarul de Sport: Cum a fost amicalul cu Anglia din primăvară? Cum a fost să joci împotriva unora dintre colegii tăi?

Alex Pașcanu: De când sunt mic am visat să joc împotriva Angliei, iar faptul că am jucat împotriva colegilor mei de la Leicester a reprezentat un plus. Meciul a fost frumos, am avut multe ocazii și puteam să scoatem cel puțin un rezultat de egalitate.

Ziarul de Sport: Cât de curând te vezi la naționala mare?

Alex Pașcanu: La naționala mare sper să debutez cât mai curând. De când sunt mic mi-am dorit să reprezint România si sper să îmi îndeplinesc acest vis cat mai rapid cu putință.

Ziarul de Sport: Ai vreun model în fotbalul mare? E cineva după care te inspiri?

Alex Pașcanu: Mi-a plăcut foarte mult Cannavaro pe vremea cand reprezenta Italia la Cupa Mondială. De asemenea, îmi place și Sergio ramos pentru atitudinea și perseverența de care dă dovadă în fiecare meci.

Ziarul de Sport: Ai vreo echipă pe care o susții la Campionatul Mondial?

Alex Pașcanu: Nu am neaparăt o favorita, dar vreau sa văd mai intai cum se prezintă fiecare echipă. După aceea o să-mi aleg favorita. Spre exemplu, la CM 2014, am susținut-o pe Costa Rica pentru stilul de joc care m-a impresionat.

Ziarul de Sport: Care este cea mai mare realizare din cariera ta de până acum?

Alex Pașcanu: Cea mai mare realizare a mea este că am fost desemnat cel mai bun jucător al Academiei Leicester în 2017.

Ziarul de Sport: Ce hobby-uri ai în afară de fotbal, desigur, dacă timpul îți permite?

Alex Pașcanu: Îmi place să practic tenisul de câmp, iar de curând a început să îmi placa și squash-ul. 

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Analiză / Aducerea lui Hamza, ultima lovitură dată de Petrolul. De ce „lupii galbeni” sunt mari favoriți la promovare?

  Petrolul s-a mișcat ceva mai geu în debutul de sezon, dar apoi rezultatele au început să apară. Iar odată cu ele au crescut și ambițiile. Și ultimele transferuri arată că Petrolul vrea să se asigure că nu mai ratează promovarea. Ceea ce, în mod normal, se va și întâmpla. Iată de ce.

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Special / Cine după Contra? Cinci variante de selecționer

  Chiar dacă încă mai sunt șanse de calificare la Euro 2020 și e bine să fim pozitivi până la finele campaniei măcar, trebuie să o spunem clar: Cosmin Contra nu a convins ca selecționer și poate că FRF ar trebui să se gândească deja la înlocuitor, indiferent de rezultatul calificărilor.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.