VIDEO/ Top cinci tinere talente din MLS. Opțiuni de viitor pentru granzii Europei?

Autor: Ilie Flaviu

Dacă de obicei talentele din Europa urmau calea Americii și renunțau la posibile performanțe pentru a obține faimă și sume mai consistente de bani peste ocean, lucrurile ar putea să se schimbe pe viitor datorită valului de talente care dă năvală în campionatul nord-american.

Prestația din meciul cu Orlando City de aseară a lui Alphonso Davies (Vancouver Whitecaps) este încă o dovadă a ideii de mai sus. Canadianul în vârstă de 17 ani a reușit un gol, trei assist-uri, cinci pase cheie, opt dueluri câștigate și a avut o acuratețe a paselor de 82%.

Însă Davies nu este singurul jucător promițător care ar putea reprezenta o variantă pentru marile forțe din Europa. Vă prezentăm "Top cinci tinere talente din MLS":

1. Alphonso Davies, Vancouver Whitecaps, 17 ani, aripă stânga

Primul jucător prezentat este chiar cel amintit mai sus, anume Alphonso Davies. Canadianul lui Whitecaps a atras atenția marilor cluburi încă de anul trecut, când la 16 ani devenea cel mai tânăr debutant din istoria MLS. Cu timpul, Davies a devenit treptat un om de bază la o vârstă atât de fragedă pentru echipa sa, iar în acest sezon a bifat 16 prezențe pe teren, reușind două goluri și cinci asisst-uri.

2. Alberth Elis, Houston Dynamo, 21 de ani, atacant central

Alberth Elis este cel mai prolific jucător de la Houston Dynamo în acest sezon. Jucătorul din Honduras a bifat 44 de apariții în MLS, timp în care a marcat de 19 ori și a oferit 7 assist-uri. Parteneriatul său cu Rommel Quioto este printre cele mai de succes din întreaga competiție. Elis este tipul atacantului de careu masiv, dar cu o viteză bună și o calitate a șutului pe măsură.

3. Nick Lima, San Jose Earthquakes, 23 de ani, fundaș dreapta

Dacă mai sus am vorbit de doi oameni de atac, ne mutam ușor atenția și spre compartimentul defensiv. Americanul Nick Lima este un fundaș dreapta cu calități foarte bine dezvoltate pe ambele faze. Viteza este punctul său forte, însă de-a lungul timpului a impresionat și prin acțiunile individuale în bandă pe spațiu restrâns, prin centrările precise sau prin golurile reușite. Echipa sa se află printre codașe și poate că ar fi timpul pentru Lima să caute o nouă destinație.

4. Alex Muyl, NY Res Bulls, 22 de ani, mijlocaș ofensiv

Alex Muyl este playmaker-ul lui NYRB, iar la doar 22 de ani capătă sarcini predestinate unor jucători cu mult mai multă experiență. În cele două sezoane la echipa actuală, a bifat cinci goluri și nouă assist-uri. Poziționarea pare a fi punctul său forte, majoritatea reușitelor sale venind în urma unor demarcări de manual, însă și viziunea reprezintă un atribut de invidiat al lui Muyl.

5. Steffen Zackary, Columbus Crew, 23 de ani, portar

Steffen Zackary, cunoscut drept Zack Steffen, este titularul dintre buturile celor de la Columbus Crew încă din momentul venirii sale la echipă. Intervențiile sale au lăsat adeseori publicul fără cuvinte, iar reflexele sale au reușit să o salveze de multe ori pentru Columbus Crew. Felul în care citește fazele este unul rar văzut la toți portarii, iar lucrul acesta îi poate aduce succes în cariera și am putea vorbi despre titularul din poarta naționalei SUA.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Toto Tamuz a revenit la Petrolul Ploiești

 Fanii lui Petrolul Ploiești au primit o veste bună. 

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Poli Iași l-a cedat pe Kizito în Belarus și a adus un angolez

 La Poli Iaşi lotul nu este complet finalizat deși s-au scurs patru etape din Liga 1. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil.