Exclusiv│Interviu cu boxerul Flavius Biea despre colaborarea cu Mihai Leu, noua echipă și planurile de viitor

Flavius Biea a dsputat recent al 15-lea meci în boxul profesionist, unde are un bilanț de 14 victorii. A făcut pasul spre această lume în 2013, după numeroase trofee la amatori. 

În mai 2017 a câștigat centura WBA Continental și are în continuare planuri îndrăznețe la nivel înalt. Sportivul de 28 de ani își clădește un palmares pentru a avea din nou șanse la un titlu important.

În acest scop a avut un meci în Ungaria, pe care l-a câștigat. În urma acestui succes, cu francezul Chaquib Fadli, Flavius Biea ne-a acordat un scurt interviu.

Ziarul de Sport: Cum a fost ultimul meci câștigat în Ungaria ?

Flavius Biea: Am avut un meci de palmares, maidegrabă . Eu și echipa mea ne așteptam la un KO, iar lucrurile au mers conform planului.

Ziarul de Sport: Ce a însemnat pentru cariera ta acest succes și ce urmează ?

Flavius Biea: Urmează să mă antrenez și să stau concentrat pe ce am de făcut mai departe. Urmează un nou meci, tot la Budapesta, pe data de 14 septembrie, după care vreau un meci de titlu, la Timișoara, la sfârșitul anului.

Ziarul de Sport: Care este obiectivul pe termen lung pentru tine ?

Flavius Biea: Obiectivul oricarui boxer profesionist este sa iasă campion mondial . Eu visez la un titlu în America și îmi doresc să se întample cât mai repede acest lucru.

Ziarul de Sport: S-a schimbat ceva în modul tău de pregătire ? 

Flavius Biea: Am schimbat multe lucruri. Am un preparator fizic profesionist, Sorin Sărăndan. Pe partea de box mă antrenez cu Ștefan Mercea, Gheorghe Biea și Florin Noje. Împreună suntem o familie și ne petrecem multe ore în sala de box împreună.

Ziarul de Sport: Acum trei ani ne povesteai că vrei o carieră din succes în boxul profesionist. Cât de mult ai realizat din ceea ce ți-ai propus ?

Flavius Biea: Cred că din poziția din care am plecat și unde mă aflu acum am scos maxim posibil. Acum mai rămâne să-mi testez forțele și posibilitățile cu niște meciuri pentru titluri importante.

Ziarul de Sport: Cum vezi situația din boxul românesc amator și profesionist ?

Flavius Biea: Sunt departe de boxul amator. Nu prea am mai urmărit ce se întâmplă. Cât îl privește pe cel profesionist, pot să spun că în afară de domnul Sorin Florea, care e implicat direct și are boxeri, nu prea face nimeni nimic în acest domeniu la noi. Sau cel puțin comparativ cu implicarea dânsului.
 

Ziarul de Sport: Există cineva dintre figurile cunoscute în boxul românesc cu care te sfătuiești în privința carierei tale ?

Flavius Biea: Da, sigur. Este vorba de domnul Mihai Leu, cu care am o relație familială și suntem foarte apropiați. Eel e primul care îmi știe planurile și deciziile. Îmi dă cele mai bune sfaturi. A fost campion mondial, știe despre tot ce se întâmplă în boxul profesionist și îi ascult sfaturile cu mare drag.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 08 Ian. 2019

Saori Yoshida, tripla campioană olimpică la lupte, se retrage din activitate

 Japoneza Saori Yoshida și-a pus amprenta asupra luptelor libere în ultimii 15 ani.

Autor: Maria Sorescu / 08 Dec. 2018

Victorie pentru Ronald Gavril, într-o gală din Las Vegas

 Boxerul român Ronald Gavril a obținut o nouă victorie pe tărâm american. 

Autor: Andrei Szabo / 29 Noi. 2018

Ronald Gavril va urca din nou în ring, în Las Vegas

 După nouă luni de pauză, pugilistul român Ronald Gavril va urca din nou în ring. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Ian. 2019

Australian Open: Simona Halep a eliminat-o pe Venus Williams și se va duela cu Serena

 Simona Halep a făcut cel mai bun meci al său din acest an la Australian Open, în fața lui Venus Williams. 

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Cristi Balaj este noul președinte al Agenţiei Naţionale Antidoping

 Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) are un nou președinte, după ce Graziela Vâjială a decis să părăsească instituția din motive personale.

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții.