Naționala de rugby a României, exclusă de la Cupa Mondială 2019

Autor: Andrei Szabo

Federația Internațională de Rugby (World Rugby) a anunțat că naționala României nu va participa la Cupa Mondială din 2019, fiind exclusă deoarece a folosit un sportiv fără drept de joc în preliminarii. Aceeași sancțiune au primit-o și Spania și Belgia.

În plus, Federația Română de Rugby va trebui să plătească și o amendă de 100 000 de lire sterline. Sione Faka'osilea este jucătorul folosit de către „stejari” și care nu avea drept de joc pentru România, susține forul mondial, deoarece jucase deja pentru selecționata de rugby în 7 a statului Tonga.

În aceste condiții, locul României în grupa A la Cupa Mondială din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru turneul final.

Preliminariile amintite au consemnat un val de contestații care privesc jucători folosiți fără a avea acest drept. World Rugby a primit plângeri împotriva a cinci formații din Rugby Europe Championship: Belgia, Spania, România, Rusia și Germania. Trei foruri naționale au fost găsite vinovate și sancționate.

„S-a hotărât retragerea a 5 puncte pentru fiecare meci în care s-a folosit un jucător neeligibil (40 puncte retrase Spaniei şi câte 30 pentru Belgia şi România). Belgia a fost amendată cu 125.000 de lire sterline, Spania cu 50.000 de lire sterline, iar România cu 100.000 de lire sterline", se arată în motivarea World Rugby.

Decizia poate fi contestată în termen de 14 zile, ceea ce Federația Română de Rugby va face. Forul condus de Alin Petrache a anunțat că va contesta decizia de depunctare a echipei naţionale de rugby a României emisă de Comisia de Soluţionare a Disputelor, care afectează clasamentul turneului de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Aug. 2018

Utilitatea celebrului ritual „haka”, pusă în dezbatere în Noua-Zeelandă

 Sportul neo-zeelandez traversează o polemică națională, care a împărțit iubitorii rugby-ului în două tabere.

12 Aug. 2018

Doliu în rugby-ul românesc. S-a stins Radu Demian

 Veste tristă pentru lumea rubyului.

Autor: Maria Sorescu / 11 Aug. 2018

Rusia, campioană europeană la gimnastică masculin pe echipe

 România nu a concurat în finală, terminând calificările pe locul 15. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

Salvați de Gnohere. FCSB o elimină pe Hajduk Split și va juca în play-off-ul Europa League

 Harlem Gnohere a fost eroul lui FCSB în meciul cu Hajduk Split, de la București.

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

CFR Cluj s-a distrat cu Alașkert și se va lupta cu Dudelange pentru un loc în grupele Europa League

 Campioana României s-a calificat fără probleme în play-off-ul Europa League.

Autor: Andrei Szabo / 16 Aug. 2018

U Craiova, eliminată de Leipzig din Europa League, după 1-1 în Bănie

 CS Universitatea Craiova nu a reușit să întoarcă eșecul din meciul tur cu RB Leipzig și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa.