Spectacol cu mingea ovală. Galezii de la Cardiff Blues au câștigat Challenge Cup

Autor: Andrei Szabo

Challenge Cup este a doua competiţie valorică europeană intercluburi de rugby, iar ediția din acest an, disputată la Bilbao, pe San Mames, le-a revenit galezilor de la Cardiff Blues.

Aceștia i-au învins pe englezii de la Gloucester cu 31-30, într-un duel spectaculos, după ce echipa lui Danny Wilosn a fost condusă cu 20-6 la pauză.

În faţa a 32.000 de spectatori, galezii și englezii au oferit un duel aprig, echilibrat, dar cei de la Cardiff Blues au intrat în posesia trofeului datorită unei lovituri de pedeapsă transformată în ultimele secunde ale întâlnirii, de către Anscombe.

Cele două echipe au marcat câte trei eseuri, dar diferenţa a fost făcută de numărul loviturilor de penalitate, patru pentru Cardiff Blues, toate concretizate, trei în dreptul celor de la Gloucester, de asemenea fructificate.

„La pauză a fost momentul în care am realizat că avem șanse, când i-am văzut pe băiți foarte motivați și discutând espre ceea ce trebuie făcut pentru a îmbunătăți jocul”, a declarat antrenorul învingătorilor Danny Wilson.

Este cel de-al doilea trofeu european adjudecat de gruparea din capitala Ţării Galilor, aceeaşi competiţie fiind câştigată de Cardiff în ediţia 2009-2010, după o finală cu Toulon (28-21).

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mar. 2020

Naționala de rugby a României, învinsă de Rusia

 România rămâne cu un singur succes în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon continental de rugby.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Autor: Maria Sorescu / 31 Ian. 2020

Suporterii lui Dinamo au preluat 10% dintre acțiunile clubului

 Dinamo duce lipsă de bani, iar suporterii au decis să salveze echipa.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.