Ivan Guidea, medaliat cu bronz la Europenele de lupte

Autor: Andrei Szabo

România a încheiat cu cinci medalii Europenele de lupte din Rusia. Ultimul sportiv care a urcat pe podium a fost Ivan Guidea.

Sportivul originar din Republica Moldova a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 61 kg, la stilul liber, după ce l-a învins pe azerul Mirjalal Hasan Zada în meciul decisiv.

Guidea a fost învins în sferturile de finală de georgianul Beka Lomtadze, dar faptul că acesta s-a calificat în finala categoriei l-a tras pe român în meciul pentru bronz.

Aurul a fost obţinut de rusul Gadjimurad Raşidov, victorios în faţa lui Lomtadze, iar o altă medalie de bronz a fost adjudecată de turcul Recep Topal, care s-a impus în faţa belarusului Niurhun Skrabin.

Pentru Ivan Guidea este a doua medalie continentală, după bronzul cucerit la Riga în 2016.  Sportivul de 29 de ani concurează din 2013 pentru România. Până în 2009 a reprezentat Republica Moldova.

România și-a îndeplinit obiectivul de cel puțin două medalii. Delegația noastră are un bilanţ de cinci medalii Europenele de la Kaspiisk: aurul câştigat de Mihai Mihuţ (cat. 63 kg), bronzul obţinut de Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg), ambii la greco-romane, argintul adjudecat de Alina Vuc (cat. 50 kg) şi bronzul câştigat de Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg), precum şi bronzul obţinut de Ivan Guidea (cat. 61 kg), la lupte libere.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 27 Iun. 2019

Corina Căprioriu s-a retras din activitatea sportivă

 Judo-ul românesc rămâne fără o sportivă de amploare. 

Autor: Andrei Szabo / 23 Mai 2019

Boxul ar putea fi totuși inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2020

 Federația Internațională de Box este pe lista neagră a Comitetului Internațional Olimpic.

Autor: Maria Sorescu / 12 Mai 2019

VIDEO Inedit / Un judoka a fost descalificat după ce i-a căzut telefonul pe tatami

 Purtarea de obiecte în kimono în timpul luptelor este interzisă de regulament.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.