Politica influențează sportul. Moment istoric la Mondialele de tenis de masă: Coreea de Sud își unește forțele cu Coreea de Nord

Autor: Maria Sorescu

Campionatele Mondiale de tenis de masă din Suedia ne oferă un moment inedit. Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor forma o echipă unificată deși ar fi trebui să se dueleze în sferturile de finală.

Astfel, cele două ţări surori au decis să nu concureze una împotriva celeilalte și au solicitat permisiunea de a alinia o echipă comună pentru semifinalele CM 2018.

Ultima oară când Coreea de Sud şi cea de Nord s-au prezentat cu o echipă unificată la Mondialele de tenis de masă s-a întâmplat în 1991, la Chiba (Japonia), unde coreencele au produs surpriza competiţiei, cucerind aurul după ce au învins campioana en titre, China.

Pasul amintit vine după ce liderii din Coreea de Nord şi cea de Sud s-au întâlnit și au demarat tratativele pentru o relație mai bună în peninsulă.

Decizia de la Mondialele de tenis de masă, de a forma o echipă unificată, a fost realizată pe baza unui acord tripartit între reprezentanţii Federaţiilor de tenis din Coreea de Nord, Coreea de Sud şi cei ai ITTF.

Este al doilea moment de unificare sportivă din acest an, după ce, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cele două Corei au aliniat o echipă unificată de hochei pe gheaţă și au defilat împreună la ceremonia de deschidere. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.