Cât de mult au contat portarii în semifinala Real Madrid-Bayern Munchen ?

Autor: Andrei Szabo

Confruntarea dintre Real Madrid și Bayern Munchen, din Liga Campionilor, a generat discuții aprinse peste tot în lume, iar mulți au conchis că nemții meritau mai mult.

Adică măcar un penalty.

Însă dincolo de dezbaterile despre arbitraj și dominarea bavarezilor în fața unui Real pragmatic, cred că trebuie să analizăm și alte aspecte ale dublei din semifinale.

Și cred că s-a discutat prea puțin despre cât de mult au însemnat cei doi portari în această calificare. Evident, toată lumea a văzut gafa uriașă a lui Ulreich. Însă haideți să disecăm imaginea de ansamblu, cu evoluțiile celor doi portari în ambele meciuri.

Tot Keylor Navas iese mai bine. Ba chiar, țin să cred că portarii au avut un rol uriaș în economia calificării lui Real. Iar asta ne-o spun cifrele.

Bayern a pus presiune constant pe poarta costaricanului care a salvat-o pe Real în nouă momente critice în cele două meciuri. În retur, spre exemplu, Bayern a șutat de 22 de ori spre poartă, din care de 10 ori pe spațiul porții. De fiecare dată, Navas a fost providențial.

De partea cealaltă, Ulreich nu doar că a gafat, dar procentajul intervențiilor sale este mult mai mic. A intervenit doar în patru rânduri decisiv și a fost destul de nesigur în alte momente.

De altfel, Keylor Navas este pe locul secund în topul paradelor din acest sezon de Liga Campionilor (31), după Allison Becker (42), portarul lui AS Roma, iar cifrele au urcat cu precădere în ultimele meciuri, cu Juventus și Bayern. Asta înseamnă că atunci când Real Madrid a avut nevoie de un portar de calitate, Navas și-a făcut treaba.

Ulreich a dezamăgit, deși presa germană a mizat pe abilitățile lui înainte de semifinale. Îmi aduc aminte că am citit articole elogioase la adresa sa, argumentate cu statistici, e adevărat de pe plan intern, unde portarul era superior la șapte capitole lui Navas. Numai că în meciul direct, istoria nu a fost de partea neamțului.

Navas a fost mai inspirat, mai calculat și probabil mai rezistent la stres. Ulreich a clacat, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!