Interviu exclusiv cu voleibalistul Ovidiu Darlaczi, campion cu Tricolorul Ploiești și internațional de tineret

Autor: Pompiliu Constantin

Ovidiu Darlaczi este cel mai tânăr jucător al proaspetei campioane la volei masculin, Tricolorul Ploiești.

În vârstă de 19 ani, Ovidiu Darlaczi este timișorean și a crescut la CSS Bega. El a venit în vara lui 2017 la Tricolorul Ploiești de la Universitatea de Vest Timișoara.

Evoluează pe postul de secund, iar în carieră a mai jucat la Tomis Constanța pentru care a intrat pe parchet chiar și în Liga Campionilor.

Ovidiu Darlaczi este căpitanul naționalei României sub 20 de ani. Am stat de vorbă cu voleibalistul după ce echipa sa a cucerit primul titlu național.

Ziarul de Sport: Cum te simți în postura de campion al României ?

Ovidiu Darlaczi: Sunt foarte fericit și bucuros pentru că am luat parte la această performanță. E o mare împlinire și mulțumire pentru munca depusă alături de colegi. Mai avem însă și Cupa României.

Ziarul de Sport: Ați intrat în faza finală a campionatului cu cinci puncte în spatele Stelei și totuși ați devenit campioni. Care este explicația pentru acest parcurs perfect de final de sezon ?

Ovidiu Darlaczi:  Cred că seriozitatea noastră și încrederea. Am pornit încrezători și nu ne-au destabilizat cele câteva eșecuri din prima parte a campionatului. Am intrat pregătiți în faza finală și conștienți că putem avea un parcurs perfect. Cred că moral am stat foarte bine, iar atmosfera în echipă a fost foarte bună. Nu doar eu, dar și ceilalți au căutat să progreseze. Toată lumea știa că individual suntem valoroși, dar aveam nevoie de ceva timp pentru a arăta ca o echipă. În plus, am tratat fiecare meci ca pe o finală. Știam că fiecare punct și fiecare greșeală contează.

Ziarul de Sport: Cum a fost pentru tine să faci pasul la o asemenea echipă ? Cum a simțit mezinul lotului atmosfera din interior ?

Ovidiu Darlaczi: Pentru mine a fost super interesant. Mă așteptam să fie un mediu prolific pentru mine. A fost o experiență benefică. Cumva aveam încredere că jucători cu experiență precum Bogdan Olteanu, Cristian Bartha și Laurențiu Lică mă vor ajuta. Asta s-a și întâmplat. M-am simțit stimulat în prezența lor, a jucătorilor străini și am încercat să învăț de la fiecare câte ceva. 

Ziarul de Sport:  Ce te-a impresionat la colegii tăi cu experiență ?

Ovidiu Darlaczi: Caracterul lor m-a făcut să mă simt util și respectat, chiar dacă sunt cel mai mic. Toți au fost corecți, fiecare și-a văzut de treabă și nu au existat animozități. Am fost o echipă unită, un grup care a fost optimist și pozitiv. A fost o atitudine proactivă și asta mi-a plăcut. Am simțit că fiecare vrea același lucru, performanță.

Ovidiu Darlaczi, cu numărul 7, în echipa campioană a României

 

Ziarul de Sport:  Este cineva anume care te-a marcat decisiv, care te-a influențat ?

Ovidiu Darlaczi:  Cred că pentru fiecare sportiv de performanță există oameni care au avut un anumit rol în dezvoltarea lui. Eu am încercat să iau de la fiecare dintre colegii mei ce e mai bun. Pot fi anumite discuții, simple gesturi sau anumite mișcări care contează. Important e să le sesizezi, să le înțelegi și să le asimilezi. Toți au fost deschiși să mă ajute să cresc valoric. Poate că m-am simțit mai atașat de anumiți jucători, precum Bogdan Olteanu sau Laurențiu Lică. Ei sunt ca și tăticii mei (n. a. râde). Au cam dublul vârstei mele. Dar, cu tot dragul față de ceilalți, am avut parte de cea mai strânsă legătură din cariera mea de până acum alături de Bogdan Olteanu.

Ziarul de Sport:  Cum te-ai simțit la Ploiești în acest an ?

Ovidiu Darlaczi: Nu am venit cu așteptări. Orașul e liniștit, iar eu m-am adaptat repede. Cred că e o calitate pe care o am. M-am simțit ca acasă. Mediul cu totul a fost unul excelent pentru mine, echipa m-a ajutat, suporterii au fost alături de noi. Per total, aș spune că a fost o atmosferă caldă, primitoare.

Ziarul de Sport:   Familia ta cum a perceput acest transfer al tău și evoluția de la Ploiești ?

Ovidiu Darlaczi:   Familia mea este obișnuită cu mutările. De la 13 ani au venit după mine la Constanța. Când am primit oferta de la Ploiești, mama mi-a și zis: „Vin cu tine!”. Ai mei au locuit cu mine la Ploiești. Însă mereu ei au avut emoții mai mari în tribune decât am avut eu pe teren. Au avut încredere în mine și în deciziile mele. Îl cunoșteau și pe Sergiu Stancu, de pe vremea când eram coleg cu el la Constanța. A fost o combinație simpatică, dar am venit cu încredere și familia m-a susținut mereu.

Ziarul de Sport:  Cum vezi viitorul proiectului Tricolorul Ploiești ?

Ovidiu Darlaczi:  E un club care a investit mult și care are obiective mari. Depinde de patron, care e un tip ambițios, original, vrea mereu primul loc. Cred că vrea continuitate.

Ziarul de Sport: Tu ce anume ți-ai propus în viitor ? Ce planuri ai ?

Ovidiu Darlaczi:  Vreau să fiu cel mai bun. Poate că vor fi mulți care vor ridica din sprâncene, dar îmi place să spun asta pentru că mă ajută mental. Mă influențează în bine reacția mea când spun asta.

Ziarul de Sport: Cum vezi situația voleiului românesc ?

Ovidiu Darlaczi:   Mi se pare că e un nivel destul de bun. Avem un campionat echilibrat, cu 4-5 echipe care se bat la titlu, cu mulți jucători de calitate. Evident, se poate și mai bine și îmi doresc să crească valoric.

Ziarul de Sport:  Despre generația ta ce ne poți spune ?

Ovidiu Darlaczi: Cred că avem o generație talentată, dar poate că ne lipsește coeziunea. Fiecare trebuie să ofere mai mult, să dea mai mult. Inclusiv eu. De la jucători la cei de la vârf cred că trebuie să ne implicăm mai mult.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.