Semifinală pentru Simona Halep! Victorie cu mari emoţii în faţa Petrei Martic

Autor: Vasile Cenuşă

Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a reuşit calificarea în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells.

Sportiva din România a trecut cu mari emoţii de croata Petra Martic, într-o partidă care a durat 2 ore şi 24 de minute şi care s-a întins pe trei seturi, 6-4, 6-7, 6-3.

Simona Halep este astfel prima jucătoare care a ajuns în semifinalele turneului din California şi este nevoită să aştepte duelul dintre Karolina Pliskova şi Naomi Osaka pentru a-şi afla adversara din turul următor.

Susţinută de o mulţime de fani români, Simona a început bine partida cu Martic şi a făcut break repede, profitând de emoţiile pe care le-a arătat adversara ei. Jucătoarea din România a servit excelent, capitolul la care a progresat cel mai mult în ultimele luni, şi nu i-a oferit nici măcar o şansă de break Petrei în primul act, pe care l-a câştigat cu 6-4, în 40 de minute de joc.

Martic a părut că a trecut peste miza partidei în debutul setului secund, pe care l-a dominat, iar după trei game-uri conducea cu un liniştitor 3-0. Liderul mondial şi-a regăsit însă cadenţa la serviciu, a reuşit să stea mereu în apropierea croatei, iar în game-ul al nouălea a reuşit re-break-ul care i-a permis să ducă setul în tie-break. Croata a avut o prestaţie excelentă în tie-break, iar în cele din urmă a trimis meciul într-un set decisiv care se anunţa extrem de atractiv. 

Locul 51 WTA a început excelent şi setul decisiv, fiind la conducerea schimburilor, iar acest lucru s-a resimţit şi pe tabela de marcaj. Martic conducea după patru game-uri disputate cu 3-1 şi părea să scape în învingătoare. Simona Halep a arătat însă din nou o capacitate fizică şi mentală excelentă în momentele-cheie şi avea să-şi treacă în cont următoarele cinci game-uri. A câștigat decisivul cu 6-3, în 48 de minute, și s-a calificat în semifinale.

A fost foarte greu să joc azi din cauza vântului şi jocului ei variat. Nu ştiu cum am câştigat, dar am câştigat. Vântul nu ne-a dat ritm, dar am refuzat să pierd acest meci. Am vrut să mă bucur şi eu de atmosfera de la meciul surorilor Williams, sunt o fană a lor, sper să mai joace mulţi ani de acum înainte", a spus Halep după meci.

Simona Halep a reuşit astfel să bifeze pentru al treilea an consecutiv penultimul act de la Indian Wells, ceea ce îi garantează un premiu în valoare de $327,965 şi 390 de puncte în ierarhia WTA. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 23 Iun. 2019

Barty, noul lider al tenisului mondial feminin după succesul de la Birmingham

 Tenisul mondial feminin are un nou număr 1. 

Autor: Maria Sorescu / 23 Iun. 2019

Federer continuă să scrie istorie. A câștigat titlul la Halle

 La aproape 38 de ani, Roger Federer traversează o formă excelentă.

Autor: Maria Sorescu / 19 Iun. 2019

Ion Țiriac, ales președinte al Federației Române de Tenis

 Federația Română de Tenis revine pe mâinile lui Ion Țiriac.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.