Semifinală pentru Simona Halep! Victorie cu mari emoţii în faţa Petrei Martic

Autor: Vasile Cenuşă

Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a reuşit calificarea în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells.

Sportiva din România a trecut cu mari emoţii de croata Petra Martic, într-o partidă care a durat 2 ore şi 24 de minute şi care s-a întins pe trei seturi, 6-4, 6-7, 6-3.

Simona Halep este astfel prima jucătoare care a ajuns în semifinalele turneului din California şi este nevoită să aştepte duelul dintre Karolina Pliskova şi Naomi Osaka pentru a-şi afla adversara din turul următor.

Susţinută de o mulţime de fani români, Simona a început bine partida cu Martic şi a făcut break repede, profitând de emoţiile pe care le-a arătat adversara ei. Jucătoarea din România a servit excelent, capitolul la care a progresat cel mai mult în ultimele luni, şi nu i-a oferit nici măcar o şansă de break Petrei în primul act, pe care l-a câştigat cu 6-4, în 40 de minute de joc.

Martic a părut că a trecut peste miza partidei în debutul setului secund, pe care l-a dominat, iar după trei game-uri conducea cu un liniştitor 3-0. Liderul mondial şi-a regăsit însă cadenţa la serviciu, a reuşit să stea mereu în apropierea croatei, iar în game-ul al nouălea a reuşit re-break-ul care i-a permis să ducă setul în tie-break. Croata a avut o prestaţie excelentă în tie-break, iar în cele din urmă a trimis meciul într-un set decisiv care se anunţa extrem de atractiv. 

Locul 51 WTA a început excelent şi setul decisiv, fiind la conducerea schimburilor, iar acest lucru s-a resimţit şi pe tabela de marcaj. Martic conducea după patru game-uri disputate cu 3-1 şi părea să scape în învingătoare. Simona Halep a arătat însă din nou o capacitate fizică şi mentală excelentă în momentele-cheie şi avea să-şi treacă în cont următoarele cinci game-uri. A câștigat decisivul cu 6-3, în 48 de minute, și s-a calificat în semifinale.

A fost foarte greu să joc azi din cauza vântului şi jocului ei variat. Nu ştiu cum am câştigat, dar am câştigat. Vântul nu ne-a dat ritm, dar am refuzat să pierd acest meci. Am vrut să mă bucur şi eu de atmosfera de la meciul surorilor Williams, sunt o fană a lor, sper să mai joace mulţi ani de acum înainte", a spus Halep după meci.

Simona Halep a reuşit astfel să bifeze pentru al treilea an consecutiv penultimul act de la Indian Wells, ceea ce îi garantează un premiu în valoare de $327,965 şi 390 de puncte în ierarhia WTA. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 01 Aug. 2021

Alexander Zverev, campion olimpic la tenis

 Finala olimpică de simplu de la Tokyo a fost tranșată categoric de către germanul Alexander Zverev. 

Autor: Maria Sorescu / 31 Iul. 2021

Belinda Bencic, campioană olimpică la tenis

 Determinarea a făcut diferența în finala olimpică de tenis, iar învingătoare a ieșit Belinda Bencic.

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Winners Open, turneul feminin găzduit de Cluj-Napoca, va fi televizat de Look Sport și Digi Sport

 După mulți ani în care a fost gazdă pentru echipa de Fed Cup a României, orașul Cluj-Napoca va organiza și un turneu de categorie WTA 250.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 13 Dec. 2021

S-au tras la sorți meciurile din optimile Ligii Campionilor

 Pentru prima dată în istoria modernă a Ligii Campionilor, tragerea la sorți s-a repetat, după o eroare tehnică.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc.