Semifinală pentru Simona Halep! Victorie cu mari emoţii în faţa Petrei Martic

Autor: Vasile Cenuşă

Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a reuşit calificarea în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells.

Sportiva din România a trecut cu mari emoţii de croata Petra Martic, într-o partidă care a durat 2 ore şi 24 de minute şi care s-a întins pe trei seturi, 6-4, 6-7, 6-3.

Simona Halep este astfel prima jucătoare care a ajuns în semifinalele turneului din California şi este nevoită să aştepte duelul dintre Karolina Pliskova şi Naomi Osaka pentru a-şi afla adversara din turul următor.

Susţinută de o mulţime de fani români, Simona a început bine partida cu Martic şi a făcut break repede, profitând de emoţiile pe care le-a arătat adversara ei. Jucătoarea din România a servit excelent, capitolul la care a progresat cel mai mult în ultimele luni, şi nu i-a oferit nici măcar o şansă de break Petrei în primul act, pe care l-a câştigat cu 6-4, în 40 de minute de joc.

Martic a părut că a trecut peste miza partidei în debutul setului secund, pe care l-a dominat, iar după trei game-uri conducea cu un liniştitor 3-0. Liderul mondial şi-a regăsit însă cadenţa la serviciu, a reuşit să stea mereu în apropierea croatei, iar în game-ul al nouălea a reuşit re-break-ul care i-a permis să ducă setul în tie-break. Croata a avut o prestaţie excelentă în tie-break, iar în cele din urmă a trimis meciul într-un set decisiv care se anunţa extrem de atractiv. 

Locul 51 WTA a început excelent şi setul decisiv, fiind la conducerea schimburilor, iar acest lucru s-a resimţit şi pe tabela de marcaj. Martic conducea după patru game-uri disputate cu 3-1 şi părea să scape în învingătoare. Simona Halep a arătat însă din nou o capacitate fizică şi mentală excelentă în momentele-cheie şi avea să-şi treacă în cont următoarele cinci game-uri. A câștigat decisivul cu 6-3, în 48 de minute, și s-a calificat în semifinale.

A fost foarte greu să joc azi din cauza vântului şi jocului ei variat. Nu ştiu cum am câştigat, dar am câştigat. Vântul nu ne-a dat ritm, dar am refuzat să pierd acest meci. Am vrut să mă bucur şi eu de atmosfera de la meciul surorilor Williams, sunt o fană a lor, sper să mai joace mulţi ani de acum înainte", a spus Halep după meci.

Simona Halep a reuşit astfel să bifeze pentru al treilea an consecutiv penultimul act de la Indian Wells, ceea ce îi garantează un premiu în valoare de $327,965 şi 390 de puncte în ierarhia WTA. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 25 Mai 2020

Djokovic, Zverev, Thiem și Dimitrov vor participa la Adria Cup, un turneu de tenis itinerant prin Balcani

 Adria Tour este numele turneului inițiat de Novak Djokovic și care se va desfășura în mai multe țări din Balcani.

Autor: Andrei Szabo / 19 Mai 2020

Federer a donat peste 5 milioane de dolari în acest an

 Sezonul tenisistic este suspendat, astfel că Roger Federer s-a orientat către susținerea unor acțiuni caritabile. 

Autor: Andrei Szabo / 13 Mai 2020

MTS: Este prea devreme să vorbim de reluarea competițiilor sportive

 Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au fost trasate despre reluarea competiţiilor. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.