VIDEO/ Scouteri prin vecini. Ei cum l-or fi găsit? Joesph Paintsil, ghanezul minune de la Ferencvaros

Autor: Viorel Berbece

În epsioadele anterioare, v-am prezentat câte doi jucători interesanți din campionatele Bulgariei (Fernando Karanga și Pedro Eugenio), respectiv Serbiei (Milan Pavkov și Noboru Shimura). Trecem acum în Ungaria și vom începe cu cel mai promițător jucător de acolo, ghanezul Joseph Paintsil, de la Ferencvaros.

La 20 de ani și la prima sa experiență în Europa, totodată, africanul impresionează la Ferencvaros, bifând deja șapte goluri și șase pase decisive, în 17 partide jucate pentru unul dintre cele mai iubite cluburi din țara vecină. Iar unele dintre reușitele extremei de buzunar sunt cu adevărat spectaculoase, intrând în topul celor mai frumoase goluri marcate în Europa în acest sezon!

Având deja o selecție la echipa națională, Paintsil se anunță a fi un nume important pentru selecționata Stelelor Negre. Deja, cota sa a ajuns la 400.000 de euro, iar în vară, când îi expiră împrumutul de la Tema Youth (Ghana), Ferencvaros, ca echipă ce deține dreptul de cumpărare, va trebui probabil să negocieze serios cu africanii pentru a-și asigura serviciile tânărului ghanez.

Cu o tehnică mult peste ce vedem la majoritatea jucătorilor din Liga 1, dar și cu o viteză bună, Joseph Paintsil are acel factor destabilizator de care echipele de top de la noi ar avea mare nevoie. Și trebuie să ne întrebăm de ce nu pot fi aduși și la noi astfel de jucători, de foarte tineri, precum reușea la un moment dat CFR Cluj? Poate că lecția dată de Ferencvaros va fi primită și de conducătorii cluburilor cu pretenții din Liga 1.

Atenție, însă! Paintsil deja are în vizor o mutare către un campionat mai puternic, iar în iarna aceasta a întârziat la pregătiri, motivând că are...malarie! Conducătorii clubului maghiar au luat, însă, atitudine și l-au amenințat cu suspendarea și cu demersurile la FIFA, iar tânărul jucător african și agentul său, mai ales, au revenit la sentimente mai bune, iar până în vară ghanezul va face spectacol în continuare la Ferencvaros. Ce va fi după? Cine știe, dar ne e greu de crezut că dacă un club din NB I l-a putut aduce, nu ar fi putut face același lucru și un club de top din România. Poate inspirăm pe cine trebuie...

Până atunci, însă, vă invităm să-l cunoașteți pe Joseph Paintsil, „magicianul” lui Ferencvaros:

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Juventus va evita să mai meargă în SUA, cât timp Ronaldo va fi anchetat de justiția americană

 Poliţia din Las Vegas a redeschis în 2018 ancheta privind acuzaţiile de viol aduse de o americancă de 34 de ani împotriva lui Cristiano Ronaldo.

Autor: Andrei Szabo / 20 Mar. 2019

Eșecuri drastice pentru naționalele României de fotbal de U17 și U19

 Echipele naţionale de fotbal rezervate jucătorilor sub 17 ani și sub 19 ani au debutat cu înfrângeri rușinoase la Turul de Elită. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2019

Importanța dansului. UNEFS găzduiește lansarea proiectului UNIDANS, pentru tinerii cu abilități limitate

 Evenimentul va fi marți, 26 martie 2019, de la ora 10.00.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Federația de Handbal, acuzată de abuz de CS Dinamo

 Handbalul românesc se confruntă cu un nou scandal.