VIDEO/ Scouteri prin vecini. Ei cum l-or fi găsit? Joesph Paintsil, ghanezul minune de la Ferencvaros

Autor: Viorel Berbece

În epsioadele anterioare, v-am prezentat câte doi jucători interesanți din campionatele Bulgariei (Fernando Karanga și Pedro Eugenio), respectiv Serbiei (Milan Pavkov și Noboru Shimura). Trecem acum în Ungaria și vom începe cu cel mai promițător jucător de acolo, ghanezul Joseph Paintsil, de la Ferencvaros.

La 20 de ani și la prima sa experiență în Europa, totodată, africanul impresionează la Ferencvaros, bifând deja șapte goluri și șase pase decisive, în 17 partide jucate pentru unul dintre cele mai iubite cluburi din țara vecină. Iar unele dintre reușitele extremei de buzunar sunt cu adevărat spectaculoase, intrând în topul celor mai frumoase goluri marcate în Europa în acest sezon!

Având deja o selecție la echipa națională, Paintsil se anunță a fi un nume important pentru selecționata Stelelor Negre. Deja, cota sa a ajuns la 400.000 de euro, iar în vară, când îi expiră împrumutul de la Tema Youth (Ghana), Ferencvaros, ca echipă ce deține dreptul de cumpărare, va trebui probabil să negocieze serios cu africanii pentru a-și asigura serviciile tânărului ghanez.

Cu o tehnică mult peste ce vedem la majoritatea jucătorilor din Liga 1, dar și cu o viteză bună, Joseph Paintsil are acel factor destabilizator de care echipele de top de la noi ar avea mare nevoie. Și trebuie să ne întrebăm de ce nu pot fi aduși și la noi astfel de jucători, de foarte tineri, precum reușea la un moment dat CFR Cluj? Poate că lecția dată de Ferencvaros va fi primită și de conducătorii cluburilor cu pretenții din Liga 1.

Atenție, însă! Paintsil deja are în vizor o mutare către un campionat mai puternic, iar în iarna aceasta a întârziat la pregătiri, motivând că are...malarie! Conducătorii clubului maghiar au luat, însă, atitudine și l-au amenințat cu suspendarea și cu demersurile la FIFA, iar tânărul jucător african și agentul său, mai ales, au revenit la sentimente mai bune, iar până în vară ghanezul va face spectacol în continuare la Ferencvaros. Ce va fi după? Cine știe, dar ne e greu de crezut că dacă un club din NB I l-a putut aduce, nu ar fi putut face același lucru și un club de top din România. Poate inspirăm pe cine trebuie...

Până atunci, însă, vă invităm să-l cunoașteți pe Joseph Paintsil, „magicianul” lui Ferencvaros:

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Liga 2: Antrenorul Laszlo Balint a lăsat liderul Snagov pentru Metaloglobus

 Antrenorul care a construit cea mai puternică echipă a turului de campionat în liga secundă, Sportul Snagov, a plecat de la echipa ilfoveană.

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Liga 1: Astra Giurgiu a făcut două achiziții

 Astra Giurgiu se întărește în această perioadă de iarnă.

Autor: Andrei Szabo / 17 Ian. 2019

Au fost trase la sorți meciurile din sferturile Cupei României la fotbal

 Fără FCSB sau Dinamo rămase în competiție, CFR Cluj, U Craiova, Viitorul și Astra Giurgiu au rămas favorite la câștigarea competiției, mai ales după cum arată tabloul sferturilor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Ian. 2019

Australian Open: Simona Halep a eliminat-o pe Venus Williams și se va duela cu Serena

 Simona Halep a făcut cel mai bun meci al său din acest an la Australian Open, în fața lui Venus Williams. 

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Cristi Balaj este noul președinte al Agenţiei Naţionale Antidoping

 Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) are un nou președinte, după ce Graziela Vâjială a decis să părăsească instituția din motive personale.

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții.