VIDEO/ Scouteri prin vecini: Noboru Shimura, niponul neobosit de la Spartak Subotica

Autor: Viorel Berbece

Dacă în precedentele episoade ale proiectului nostru, „Scouteri prin vecini”, v-am prezentat cu precădere oameni de gol (Fernando Karanga, Pedro Eugenio și Milan Pavkov) ne-am gândit că poate ar prinde bine să ne îndreptăm atenția și spre defensivă. Protagonistul acestui episod este japonezul Noboru Shimura, cel care impresionează în acest sezon la Spartak Subotica, în Superliga sârbă.

După ucenicia în fotbalul european petrecută în Muntenegru, Noboru Shimura a făcut vara trecută pasul spre prima ligă din Serbia. Iar la 25 de ani niponul s-a impus ca un nume constant în primul 11 al echipei de pe locul 5, Spartak Subotica.

24 de meciuri și un gol a bifat în acest campionat Shimura, lucru deloc rău pentru un debutant. Ar fi înscris mai des, dar în Serbia, spre diferență de perioada sa muntenegreană, este folosit mai ales în centrul defensivei, lucru care nu îi permite să urce la fel de des.

Ca orice fotbalist nipon care se respectă, și aici avem și modelul Takayuki Seto pentru comparație, și Noboru Shimura se remarcă prin capacitatea sa fantastică de efort și devotament.  În plus, niponul lui Spartak Subotica este genul de jucător care citește repede jocul și preferă opțiunile de pase care să aducă cu adevărat ceva în jocul echipei sale, în locul tradiționalei pase de-a latul, specifică multor jucători cu profil defensiv.

Capabil să joace atât în centrul apărării, cât și în fața ei, Shimura a avut o evoluție remarcabilă în ultimii ani, iar de la un aspirant în fotbalul european, asiaticul a ajuns acum un jucător interesant în Superliga din Serbia. Iar cota sa din prezent reflectă acest lucru, ea fiind cifrată în jurul a 350.000 de euro.

Cu siguranță, nu suntem singurii care l-au remarcat pe Noboru Shimura. La 25 de ani, acesta se află în plină ascensiune, iar șederea sa în Balcani nu pare că va mai dura mult. De aceea, echipele de top din România ar face o reală afacere prin achiziționarea sa. În plus, nu sunt mulți jucători prin Liga I capabili să-și pună capul în gheata adversarului pentru binele echipei. Niponul posedă și această dăruire, care face ca suporterii să îl treacă la favoriți după doar câteva meciuri.

Pentru a vă face o idee despre el, iată și un scurt montaj video cu el:

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Seară spectaculoasă în Liga Campionilor. Lyon câștigă pe terenul lui City. CR7, eliminat în premieră

 Prima etapă din Liga Campionilor s-a încheiat.

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Cupa României: S-a stabilit programul șaisprezecimilor

 Șaisprezecimile de finală ale Cupei României vor aduce în prim-plan și echipele din Liga 1.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.