Dinamo, prima victorie în era Bratu. 3-0 cu Gaz Metan, în primul meci din play-out pentru „câini”

Autor: Dionisie Rotaru

După eșecul din fața lui CS U Craiova și ratarea definitivă a oricărei șanse de a prinde Europa în acest sezon, Dinamo mai are un singur obiectiv, locul 7 în Liga I. Iar primul pas a fost făcut, cu o victorie convingătoare asupra celor de la Gaz Metan Mediaș, în „Groapă”.

La primul meci de campionat pe banca lui Dinamo, Florin Bratu a operat câteva mutări în primul 11 pentru disputa cu Gaz Metan, care se anunța complicată, mai ales în situația dată, cu antrenor nou pentru „câinii roșii” și moralul scăzut. Dar dacă la ultima vizită în „Ștefan cel Mare” ardelenii au mai arătat fotbal, în ciuda înfrângerii, de data aceasta elevii lui Cristi Pustai chiar au venit în venit în vizită în Capitală.

Deși nu a impresionat și ea în vreun fel în prima repriză, formația gazdă a intrat totuși în avantaj la cabine, după reușita celui mai bun om al lui Dinamo în 2018, croatul Pesic. Acesta a deschis scorul în minutul 35, profitând de o greșeală a lui Sârghi, pentru a finaliza cu sânge rece față în față cu Pleșca.

Absent în prima repriză, Gabi Torje a ieșit la rampă în repriza secundă. Mai întâi, cel mai valoros jucător din lotul lui Dinamo a „bifat” o dublă ratare, în minutul 49, pentru a centra bine pentru golul de 2-0, reușit de Popescu, în minutul 74.

Un jucător care poate schimba fața lui Dinamo în viitor este cu siguranță Robert Moldoveanu.  Chinuit de accidentări, acesta a pierdut vreo 2-3 în care ar fi putut fi un om de bază pentru trupa bucureșteană. Acum, însă, pare apt de marea performanță. Tânărul atacant a închis tabela la 3-0, în minutul 92, și, cu un antrenor care îl cunoaște bine alături, poate realiza lucruri frumoase pe viitor.

3-0 așadar pentru Dinamo, care pleacă bine în play-out. În schimb, Gaz Metan confirmă parcă de la meci la meci că soluția Moraru nu e bună nici pentru ea, cum a fost și în cazul lui Rapid, ori Zimbru Chișinău, iar evitarea retrogradării pare un obiectiv foarte greu de atins, cu jocul și cu lotul acesta.

Dinamo: Penedo - Romera, M. Popescu, Katsikas, Olteanu - Mahlangu, Nistor - Torje, Pesici (Monroy '71), Salomao (Corbu '87) - D. Popa (R. Moldoveanu '80). Antrenor Florin Bratu.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Popovici, Fytanidis (Roberto Romeo '77), Sîrghi, Buşu - Neagu, Rosado (Chamed '58), Cristea - Olaru, Rondon, Dias (Pârvulescu '58). Antrenor Cristian Pustai.

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Cupa României: S-a stabilit programul șaisprezecimilor

 Șaisprezecimile de finală ale Cupei României vor aduce în prim-plan și echipele din Liga 1.

Autor: Andrei Szabo / 17 Sept. 2018

Dorinel Munteanu este noul antrenor al Concordiei Chiajna

 După demiterea lui Ionuț Badea și refuzul primit de la Edward Iordănescu, Concordia Chiajna are un nou antrenor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.