Istoria continuă. Old Firm oferă încă un episod de spectacol

Autor: Ilie Flaviu

Old Firm este una din cele mai vechi confruntări din istoria fotbalului. Celtic și Rangers, cele două rivale din Glasgow, se duelează încă din 1888, iar meciul de azi a reprezentat cea de-a 411-a întâlnire în toate competițiile. Rangers deține avantajul la meciuri directe, cu 159 de meciuri, față de cele 153 ale lui Celtic.

Disputa dintre cele două cluburi este una nu doar la nivel sportiv, ci mai presus de atât, este o dispută de complexe religioase, politice sau naționaliste, lucruri care se pot observa chiar și pe steagurile și emblemele cele două cluburi.

Partida a început într-o atmosferă senzațională creată de fanii lui Rangers, care i-a împins pe la spate pe băieții lui Graeme Murty. Windass a profitat în minutul trei de o gafă a lui Boyata și a deschis scorul cu un șut frumos din interiorul careului.

Câteva minute mai târziu, Rogic a egalat pentru verzi, cu un șut superb de la 20 de metri, la care nimeni nu se aștepta. La aceeași fază, Rogic l-a accidentat pe Bates care nu a mai putut continuă și a fost înlocuit cu Fabio Cardoso.

Jucătorii lui Rangers au trecut din nou la conducere, când Candeias a reușit să finalizeze centrarea lui John, însă elevii lui Brandon Rodgers au mai egalat odată până în pauză, prin Dembele, care a reușit un lob de excepție în minutele suplimentare.

După ieșirea de la cabine, echilibrul numeric s-a rupt, când Simunovic de la oaspeți a fost eliminat după o lovitură în figură aplicată lui Morelos.

Cu toate acestea, Celtic a trecut pentru prima dată la conducere, în minutul 69, când Edouard a reușit să înscrie cu un șut superb la colțul lung. În ultimele minute, Rangers putea egala la trei, dar Morelos a trimis în bară din câțiva metri, iar tabela a rămas nemodificată.

Astfel, titlul în Scoția pare deja adjudecat de Celtic, care se află la nouă puncte de rivală, cu patru etape înainte de final, luând în calcul și faptul că verzii au un meci mai puțin disputat. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Seară spectaculoasă în Liga Campionilor. Lyon câștigă pe terenul lui City. CR7, eliminat în premieră

 Prima etapă din Liga Campionilor s-a încheiat.

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Cupa României: S-a stabilit programul șaisprezecimilor

 Șaisprezecimile de finală ale Cupei României vor aduce în prim-plan și echipele din Liga 1.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.