Stafful naționalei de rugby a demisionat după victoria cu Belgia

Autor: Maria Sorescu

Naționala de rugby a Romaniei s-a impus, la Buzau, în fața Belgiei, cu 62-12 (29-5), într-un meci care a contat pentru campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019 și pentru etapa a patra a Rugby Europe International Championship.

La finalul meciului, staff-ul tehnic al echipei Romaniei, format din antrenorul principal Lynn Howells, antrenorul care pregateste treisferturile – Rob Moffat si cel al pachetului de inaintare, Massimo Cuttitta, a demisionat.

Neînțelegerile din ultima vreme între jucători și oamenii din staff au condus la această decizie a lui Lynn Howells și a colaboratorilor săi.

„Nu a fost o decizie ușor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoși, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură sportivă alături de un colectiv frumos. Doresc echipei mult succes, o creștere in continuare a jocului și evoluții cât mai bune”, a spus Howwels.

El a debutat pe banca tehnică a Romaniei la data de 4 februarie 2012, iar de atunci „stejarii” au disputat 70 de meciuri, din care au câștigat 48, au obținut un rezultat de egalitate și au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%.

În cei cinci ani la conducerea naționalei de rugby, Lynn Howells a câștigat un titlu de campion european, patru titluri in World Rugby Nations Cup (fost IRB) și a participat cu echipa la Cupa Mondială de Rugby din 2015 din Anglia.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Flaviu Ilie / 06 Apr. 2020

ANALIZĂ/ Cum și-a resetat Cam Reddish cariera în NBA înainte de oprirea sezonului?

Povestea lui Cameron Reddish din rookie season este una dintre cele mai interesante, considerând startul dificil de care a avut parte și ascensiunea pe care a avut-o lună de lună.

Autor: Maria Sorescu / 04 Apr. 2020

Kobe Bryant, Tim Duncan şi Kevin Garnett vor fi incluşi în Hall of Fame-ul baschetului

 Presa americană anunță includerea lui Kobe Bryant, Tim Duncan şi Kevin Garnett în Hall of Fame-ul baschetului la sfârşitul lunii august.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.