VIDEO / India a găzduit primul meci de oină din istorie

Autor: Nicolas Grama

Cricketul este unul dintre cele mai populare sporturi din India, iar asemănarea sa cu oina este evidentă.

În acest context, duminică, în capitala Indiei, New Delhi, a fost organizat primul meci de oină din istorie.

Partida a fost demonstrativă, dar a reprezentat un alt pas important în popularizarea sportului național al României.

Acum câteva luni am fost contactat de Narander Kumar, un pasionat al sporturilor cu mingea mică și baston din New Delhi - India. Mi-a spus că îi place foarte mult oina și că vrea să o introducă în India. Normal că a primit imediat sprijin din partea noastră și am stabilit detaliile pentru această acțiune deosebit de interesantă. După mai multe schimburi de informații, duminică am avut și prima acțiune practică. Narander și elevii săi au realizat un meci demonstrativ de oină în New Delhi!! Primul meci de oină jucat în India! Felicitări Narander și mult succes în continuare! Împreuna cu el am început și activitățile instituționale pentru a se practica oina acolo, în India!” a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 03 Iul. 2019

Pompiliu Dascălu a preluat naționala de volei feminin a Luxemburgului

 Voleiul feminin din Luxemburg va avea la cârmă un român.

02 Iul. 2019

"Noua oră de sport"! COSR a prezentat la Cluj un proiect pilot pentru ora de educație fizică în școli

 Campionii sportului românesc au prezentat la Cluj o propunere de “nouă oră de sport”, care aduce în atenţia guvernanţilor, dar şi a profesorilor, părinţilor şi copiilor, beneficiile mai multor discipline neglijate în mod obişnuit de programa şcolară.

01 Iul. 2019

Laura Coman: "Team Romania a arătat ca o echipă frumoasă și unită!"

 Portdrapelul delegației tricolore și medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk, tirista Laura Coman este mândră de evoluția colegilor ei în capitala în Belarusului și se declară optimistă în perspectiva Olimpiadei de la Tokyo din 2020.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.