Cristian Pletea și Andreea Dragoman s-au calificat la Jocurile Olimpice de Tineret

Autor: Viorel Berbece

Jucătorii de tenis de masă Cristian Pletea și Andreea Dragoman au obținut biletele pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires (Argentina), în urma turneului de calificare de la Hodonin (Cehia).

Andreea Dragoman a fost prima care a obținut accesul la competiția de mare anvergură ce va fi organizată în Argentina, după o prestație foarte bună, sportiva originară din Mediaș câștigând toate cele cinci meciuri pe care le-a avut.

Mai întâi, Andreea a trecut cu 4-1 de singaporeza Rui Xuan Gon, apoi și mai ușor de finlandeza Annika Lundstrom. În sferturi, Dragoman a învins-o, la mare luptă, pe turcoaica Ozge Yilmaz, scor 4-3. Acesta a fost și scorul disputei din semifinale în fața lui Ka Yee Lee, o sportivă din Hong Kong. În finală, cea mai valoroasă sportivă din județul Sibiu în ultimii ani a trecut cu 4-2 de croata Andreea Pavlovic, pentru a obține o binemeritată calificare.

Cristi Pletea a avut ceva mai mult de furcă pentru a obține calificarea, după ce în prima zi de calificări s-a oprit în sferturi. Ca un făcut, tocmai cel care l-a învins avea să îi fie oponentul din marea finală pentru Buenos Aires. Astăzi, sportivul constănțean a jucat mult mai bine, trecând pe rând de finlandezul Alex Naumi (4-0), portughezul Jose Pedro Francisco (4-1), singaporezul Kun Ting Beh (4-1) și, într-un final de azerul de import Khinhang Yu (4-1).

Dacă mai era nevoie, tenisul de masă românesc arată că nu are doar trecut și prezent, ci și un viitor foarte frumos. Alături de sportivii noștri au fost prezenți și antrenorii  Petre Arnăutu și Mădălin Ionașcu.

Jocurile Olimpice de Tineret vor avea loc în capitala Argentinei, Buenos Aires, în perioada 6-14 octombrie. Vor participa cei mai buni sportivi din lume, la 36 discipline.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 27 Iul. 2018

Interviu exclusiv cu Tania Plăian: Paleta, bagheta mea magică!

  La 17 ani, Tania Plăian se anunță un viitor nume mare în tenisul de masă românesc și nu numai. Deja obișnuită cu medaliile la competițiile internaționale, Tania și-a mai adăugat trei în palmares și după Europeanul de juniori și cadeți organizat la Cluj.

Autor: Viorel Berbece / 24 Iul. 2018

România termină Europeanul în forță, cu o nouă medalie de aur

  După aurul obținut cu echipa de junioare 2 (cadete), Elena Zaharia a urcat pe prima treaptă a podiumului și la simplu, într-o zi în care sportivii români au fost abonați la medalii.

Autor: Maria Sorescu / 16 Iun. 2018

Farul Constanța este campioana României la tenis de masă feminin

 Echipa feminină de la CS Farul Constanța a devenit campioană națională în urma succesului din finala Superligii, împotriva celor de la ACS Dumbrăvița.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil.