Cristian Pletea și Andreea Dragoman s-au calificat la Jocurile Olimpice de Tineret

Autor: Viorel Berbece

Jucătorii de tenis de masă Cristian Pletea și Andreea Dragoman au obținut biletele pentru ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires (Argentina), în urma turneului de calificare de la Hodonin (Cehia).

Andreea Dragoman a fost prima care a obținut accesul la competiția de mare anvergură ce va fi organizată în Argentina, după o prestație foarte bună, sportiva originară din Mediaș câștigând toate cele cinci meciuri pe care le-a avut.

Mai întâi, Andreea a trecut cu 4-1 de singaporeza Rui Xuan Gon, apoi și mai ușor de finlandeza Annika Lundstrom. În sferturi, Dragoman a învins-o, la mare luptă, pe turcoaica Ozge Yilmaz, scor 4-3. Acesta a fost și scorul disputei din semifinale în fața lui Ka Yee Lee, o sportivă din Hong Kong. În finală, cea mai valoroasă sportivă din județul Sibiu în ultimii ani a trecut cu 4-2 de croata Andreea Pavlovic, pentru a obține o binemeritată calificare.

Cristi Pletea a avut ceva mai mult de furcă pentru a obține calificarea, după ce în prima zi de calificări s-a oprit în sferturi. Ca un făcut, tocmai cel care l-a învins avea să îi fie oponentul din marea finală pentru Buenos Aires. Astăzi, sportivul constănțean a jucat mult mai bine, trecând pe rând de finlandezul Alex Naumi (4-0), portughezul Jose Pedro Francisco (4-1), singaporezul Kun Ting Beh (4-1) și, într-un final de azerul de import Khinhang Yu (4-1).

Dacă mai era nevoie, tenisul de masă românesc arată că nu are doar trecut și prezent, ci și un viitor foarte frumos. Alături de sportivii noștri au fost prezenți și antrenorii  Petre Arnăutu și Mădălin Ionașcu.

Jocurile Olimpice de Tineret vor avea loc în capitala Argentinei, Buenos Aires, în perioada 6-14 octombrie. Vor participa cei mai buni sportivi din lume, la 36 discipline.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Autor: Andrei Szabo / 25 Feb. 2020

Coronavirusul sabotează competițiile. Mondialul de tenis de masă și meciurile din campionatul Japoniei, amânate

 Epidemia de coronavirus pune în pericol întrecerile sportive. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.