Fantastic! Monica Niculescu câștigă bătălia epică cu Șarapova și trece în turul secund la Doha

Autor: Vasile Cenușă

La prima întâlnire din carieră cu Maria Șarapova, Monica Niculescu pornea clar cu șansa a doua în disputa din primul tur la Doha, dar la final cea care a cules laurii a fost fantastica noastră jucătoare.

Locul 86 mondial, Niculescu nu a avut trac în fața fostului lider mondial și nu a renunțat niciodată la luptă, spre exasperarea, putem spune deja, fostului mare star al tenisului feminin. Clasată cu peste 40 locuri mai sus în clasamentul mondial și cu o experiență net superioară, rusoaica s-a văzut învinsă la final, la capătul unui meci de mare luptă.

Primul set a mers conform așteptărilor, cu Șarapova dictând cursul jocului. Treptat, însă, chiar dacă rusoaica și-a adjudecat primul act cu 6-4 (după a cincea minge de set), semnele că Monica putea obține o victorie mare la Doha au devenit din ce în ce mai evidentă. Șarapova a devenit din ce în ce mai enervată de jocul româncei, bifând greșeală după greșeală. Ba mai mult, la un moment dat fostul lider mondial a recurs chiar și ea la jocul de slice marcă înregistrată pentru Niculescu. În plus, deși venită din calificări, jucătoarea noastră a arătat că stă mult mai bine din punct de vedere fizic decât oponenta sa din primul tur de la Doha.

Rezultatul? Deși Șarapova a început cu break atât actul secund, cât și cel decisiv, Monica nu a disperat, și-a păstrat calmul și la finele unui meci de aproape două ore și patruzeci de minute, a fost răsplătită cu o mare victorie, poate una dintre cele mai importante din carieră, scor 4-6, 6-4, 6-3!

Astfel, Monica Niculescu își continuă parcursul perfect de la Doha, trecând în turul secund, acolo unde o va întâlni cel mai probabil pe Magdalena Rybarikova. Mai important, jucătoarea noastră avansează până pe locul 81 și o ajută indirect pe Mihaela Buzărnescu s-o depășească din nou pe Maria Șarapova în clasamentul mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Serena Williams și Victoria Azarenka, eliminate în turul secund la Cincinnati

 Pe lista eliminatelor din ziua precedentă se regăsește și Ana Bogdan.

Autor: Andrei Szabo / 14 Aug. 2018

Victorie de moral. Marius Copil a produs o surpriză la Cincinnati, eliminându-l pe Kohlschreiber

 Românul a impresionat din nou la serviciu, furnizând 13 ași.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil.