Opinie: Tottenham are toate șansele să facă surpriza în Champions League

Autor: Ilie Flaviu

Tottenham a arătat sezonul acesta că poate pune probleme oricărei echipe din lume, și asta nu de puține ori. Echipa lui Pochettino s-a luptat de la egal la egal cu fiecare echipă cu pretenții din Premier League, cu excepția lui City care însă din altă ligă în acest sezon. Și în Champions League Spurs a făcut o figură frumoasă, reușind să termine pe prima poziție într-o grupă cu campioana en-titre, Real Madrid, dar și contra Borussiei Dortmund, o altă echipă cu pretenții.

Principalul atuu al echipei lui Pochettino pare să fie forța ofensivă de care dau dovadă elevii săi, care depinde însă în proporție de 50% de forma principalului lunetist, Harry Kane, care nu se mai satură din înscris. Kane, alături de alți jucători de mare clasă precum Son, Eriksen, Alli, Lamela, și mai nou Lucas Moura, formează unul din cele mai bune atacuri din Europa, care poate doborî în acest moment orice apărare, lucru care s-a putut observa cu ochiul liber în meciul retur cu Real, când Tottenham a înscris de trei ori în poarta lui Keylor Navas.

Nici la mijloc Spurs nu dezamăgește. Jucători precum Dier, Dembele, Winks si Wanyama sunt jucatori care au o dispunere la efort foarte mare, jucători care se implică în mod egal pe plan defensiv și pe plan ofensiv. Acest lucru se poate observa în diferite momente ale meciului. Când Tottenham este în căutarea golului, cei doi mijlocași apar des pe faza de construcție a echipei sau chiar la finalizare, iar când echipa încearcă să țină de rezultat, ei apar foarte des la recuperare și de multe ori au succes.

Deși nu a primit atât de multe goluri în BPL, apărarea pare să fie principala problemă a lui Tottenham, în special în benzi. În centru se află doi jucători experimentați, care se cunosc foarte bine și de la naționala Belgiei, anume Alderweireld și Vertonghen, iar ca back-up pentru cei doi îl avem pe Davison Sanchez, un jucător foarte puternic. În dreapta îi regăsim pe Aurier și Trippier. Ivorianul pare să aibă calitățile de partea sa, însă Trippier pare ceva mai constant în joc, deși îi lipsește viteza, care este esențială pe acel post. De cealaltă parte, Pochettino dispune de Davies și Rose. Galezul pare să fie titularul pe acea poziție, însă asta datorită faptului că Rose a fost scos din formă de o accidentare.

Dezavantajul lui Tottenham în UCL ar putea fi lipsa de experiență a englezilor în această competiție, în fazele avansate, însă entuziasmul echipei ar putea produce marea surpriză, mai ales dacă vor reuși să treacă și de Juventus, victoria în această dublă manșă ridicându-le moralul jucătorilor la cele mai înalte cote. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Toto Tamuz a revenit la Petrolul Ploiești

 Fanii lui Petrolul Ploiești au primit o veste bună. 

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Poli Iași l-a cedat pe Kizito în Belarus și a adus un angolez

 La Poli Iaşi lotul nu este complet finalizat deși s-au scurs patru etape din Liga 1. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil.