Egal după un meci ca de Final 4. CSM București- Rostov Don 22-22

Autor: Viorel Berbece

În cel mai disputat meci de până acum pentru CSM București în grupa principală din Liga Campionilor, „tigroaicele” au luptat din greu cu Rostov Don, ratând victoria la ultima fază.

Rostov a venit la București cu multe nume cunoscute handbalului românesc, precum Pessoa, Barbosa, Bulatovic, Makeeva, Managarova sau Rodrigues și parcă aceste jucătoare au avut o motivație în plus în meciul jucat în Sala Polivalentă, în fața a 5000 de spectatori. A fost un meci intens, care are șanse mari să se repete în Final 4, la cum arată cele două echipe.

CSM București a început partida mai bine, având la un moment dat un avantaj de două goluri pe tabelă, scor 6-4. De acolo, echipa antrenată de Frederic Bougeant a preluat controlul partidei pentru o bună bucată de vreme, intrând în avantaj la cabine, scor 12-11.

Rostov a continuat să joace la un nivel înalt și după pauză, conducând cu 16-13 și apoi 18-15. A fost momentul în care Helle Thomsen, cu calmul său obișnuit, a sunat regruparea pentru „tigroaice”, care până la final au luptat fantastic, fiind chiar aproape de a obține victoria.

CSM a avut 21-20 și 22-21, dar de fiecare dată Bulatovic a aruncat senzațional de la nouă metri. Cristina Neagu a avut ultima aruncare a meciului, dar campioana olimpică și mondială Anna Sedoykina a avut o intervenție sigură. S-a terminat 22 egal, un scor echitabil ținând cont de desfășurarea partidei, iar campioana României își păstrează prima poziție în grupă, cu 11 puncte. Cu biletele de sferturi deja în buzunar, trupa bucureșteană mai are câteva bătălii tari de dat până la final, dar a arătat și astăzi că are puterea, sub îndrumarea lui Helle Thomsen, să treacă peste orice moment dificil cu maturitate și calm.

Următoarea etapă este peste două săptămâni. CSM București va juca la Győr, luni, 26 februarie, ora 20:00.

Au marcat pentru CSM: Kurtovic și Neagu - cinci goluri fiecare, Gullden și Niombla - trei reușite fiecare, Mehmedovic - 2, Frafjord, Hagman, Jorgensen și Udriștoiu - câte un gol fiecare. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil. 

Autor: Andrei Szabo / 13 Aug. 2018

Gyor a anunțat când revin vedetele Nora Mork, Tomori și Eva Kiss

 Echipa de handbal feminin Gyor a fost lovită de ghnioane în primăvara acestui an. Trei dintre vedetele sale s-au accidentat grav.

Autor: Maria Sorescu / 10 Aug. 2018

Corona Brașov promite o altă abordare în noul sezon, după ce a învins Măgura Cisnădie într-un amical

 După un sezon 2017-2018 modest, Corona Brașov vrea să ridice ștacheta.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil.