S-au acordat primele seturi de medalii la Jocurile Olimpice de la PyeongChang

Autor: Daniel Samoilă

Ziua de sâmbătă a adus și câteva probe în care s-au acordat primele seturi de medalii. În primul rând aducem în discuție săriturile cu schiurile, acolo unde a fost proba de pe trambulina normală.

Germanul Andreas Wellinger s-a impus la final și a bifat primul său succes la Jocurile Olimpice. El a avut o săritură excelentă în a doua manșă, 113,5 metri și a acumulat la final 259,3 puncte. Medalia de argint i-a revenit lui Andre Forfang (250,9 puncte) și bronzul altui norvegian, Robert Johansson (249,7 puncte).

Surprinzător, Kamil Stoch, câștigătorul Turneului celor Patru Trambuline și în luptă directă pentru a cuceri și primul loc în Cupa Mondială, a terminat abia pe locul patru, după ce în prima manșă era pe locul secund.

La schi fond s-a desfășurat proba de schiatlon, una în care sportivii schiază în stilul clasic 7,5 km și alți 7,5 km în stilul liber. Învingătoare a ieșit suedeza Charlotte Kalla, care s-a desprins în ultimii doi kilometri și a obținut medalia de aur.
Pe locul secund s-a clasat Marit Bjorgen, norvegianca care ajunge la nu mai puțin de 11 medalii cucerite la Jocurile Olimpice, record absolut în schiul fond feminin. Bronzul a mers la finlandeza Krista Parmakoski.

La short-track, Coreea de Sud, gazda competiției, a obținut și prima medalie în proba de 1.500 de metri masculin. Lim Hyo-Jun a stabilit un record olimpic, 2 minute și 10 secunde. Pe doi a venit olandezul Sjinkie Knegt, iar pe trei rusul Semion Elistratov.

Tot la short-track, dar în proba de 3.000 de metri feminin, olandezii au făcut tripla și au ocupat în întregime podiumul. Carlijn Achtereekte a fost prima, urmată de conaționalele Ireen Wust și Antoinette De Jong.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 06 Ian. 2019

Moment istoric. Ryoyu Kobayashi a reușit Marele Șlem în Turneul celor patru trambuline

 Ryoyu Kobayashi a intrat în istoria sporturilor de iarnă la doar 22 de ani. 

Autor: Maria Sorescu / 22 Sept. 2018

Karl Geiger, câștigător în primul Grand Prix de vară la sărituri cu schiurile de la Râşnov

 Complexul din Valea Cărbunări, de la Rășnov, a găzduit o întrecere echilibrată de sărituri cu schiurile. 

Autor: Andrei Szabo / 11 Sept. 2018

Gheorghe Băilă, numit antrenor al lotului național masculin de sărituri cu schiurile

 Lotul național masculin de sărituri cu schiurile are un nou antrenor.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.