Federația Internațională de Box Amator (AIBA) a evitat falimentul după o înțelegere controversată

Autor: Nicolas Grama

Asociaţia Internaţională a Boxului Amator (AIBA), forul mondial care are sub oblăduire pugiliștii neprofesioniști, a evitat falimentul in extremis.

Presa internațională a dezvăluit  o înţelegere controversată care a salvat AIBA, după ce principalul său creditor, Grupul Benkons din Azerbaidjan, a impus anumite condiții.

Compania azeră avea de primit 10 milioane de dolari, dar a acceptat să demareze negocieri destingere a litigiului după ce preşedintele AIBA, taiwanezul Ching Kuo Wu, a fost suspendat din funcţie.

Federația internațională a boxului amator a agreat numirea rusului Gafur Rahimov în fruntea sa, iar în acest context 80 la sută din suma datorată de AIBA a fost considerată drept o sponsorizare din partea Benkons.

Restul de două milioane de dolari va fi plătit în rate până în 2021. Potrivit presei de specialitate, Rahimov este considerat un garant al faptului că AIBA va gestiona mai bine finanțele chiar dacă el este momentan doar preşedinte interimar.

Comitetul Internaţional Olimpic ameninţase AIBA cu suspendarea dacă nu și-ar fi rezolvat situația în această săptămână.

Poate te interesează şi:

13 Apr. 2023

SPECIAL / Povestea lui Igor Vîsoțchi, unul dintre cei mai mari boxeri din urmă cu o jumătate de secol, decedat la vârsta de 69 de ani

Singurul pugilist care l-a oprit pe triplul campion olimpic cubanez Teofilo Stevenson.

Autor: Nicolae Comănescu / 31 Mar. 2023

Studiu / Bicarbonatul de sodiu, noul panaceu al sportivilor ? Ce spune știința

 Praful de copt este la modă acum în lumea ciclismului.

Autor: Mihai Constantin / 31 Mar. 2023

Ucraina nu va concura la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice la care vor participa sportivi ruşi

 Oficialul ucrainean este conștient că decizia de boicotare a calificărilor înseamnă pentru unii sportivi că nu vor avea şansa de a participa la Jocurile Olimpice.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.