Jaromir Jagr, pus pe liber de Calgary Flames. Legendarul jucător are şanse mari să părăsească NHL

Autor: Vasile Cenuşă

Jaromir Jagr, cel care este aproape să împlinească 46 de ani, a început sezonul 2017-2018 alături de Calgary Flames, însă după o serie de probleme de sănătate şi un randament scăzut, oficialii echipei canadiene au decis să îl pună pe liber pe legendarul ceh.

Atacantul nu a mai evoluat în NHL de pe 31 decembrie, fiind accidentat până la jumătatea lunii ianuarie. Jagr nu a avut cifre la fel de spectaculoase precum în ultimii ani  şi a reuşit să marcheze un singur gol în 22 de partide.

Jaromir Jagr este al doilea cel mai bun marcator din istoria NHL, cu 1921 de puncte adunate în carieră, fiind în spatele legendarului Wayne Gretzky, 2857. Cehul este pe locul al treilea în ierarhia golgheterilor cu 766 de reuşite, fiind depăşit doar de Gordie Howe, 801 şi Gretzky, 894. Jagr este în top 5 şi la pase decisive, fiind al treilea la numărul de meciuri jucate în NHL, 1733, după ce şi-a început cariera peste Ocean  în 1990 la Pittsburgh Penguins.

Veteranul care a trecut în carieră pe la  Washington Capitals, Rangers New York, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils și Florida Panthers (înainte de Calgary), a câștigat două Cupe Stanley în 1991 și 1992, un trofeu Hart ( MVP),  şi a bifat 13 selecţii în All star Game.

Starul ceh s-ar putea întoarce acasă, la formaţia HC Kladno, echipă la care el este acţionarul principal.

În 28 de ani petrecuţi în NHL, Jagr a strâns 1,733 de meciuri, 766 goluri, 1,555 pase decisive şi un total de 1,921 de puncte.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

08 Sept. 2019

Nouă medalii de de aur, una de argint și două de bronz pentru România la Campionatele Europene de Tineret

  România a fost reprezentată la Campionatele Europene de Canotaj Tineret de la Ioannina, Grecia, de nu mai puțin de 14 echipaje și 49 de sportivi, iar rezultatele obținute plasează țară noastră în fruntea clasamentului european pe națiuni.

Autor: Maria Sorescu / 08 Sept. 2019

Fete de aur ! Naționala feminină de tenis de masă a României, campioană europeană

 Jucătoarele care au contribuit la acest succes au fost Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.