România a încheiat cu două medalii CM de juniori la bob şi skeleton

Autor: Vasile Cenuşă

  Delegaţia României se întoarce cu două medalii de la Campionatele Mondiale de Bob şi Skeleton disputate în acest weekend la St. Moritz, Elveţia.

România a avut parte de un succes important la întrecerile programate în Elveţia şi a reuşit să obţină două medalii, una dintre ele fiind de aur, în proba de dublu bob, la junioare. Imnul României a răsunat în celebra staţiune de iarnă din Elveţia, după ce Andreea Grecu şi Florentina Iusco, pregătite de Paul Neague, au câştigat medalia de aur după ce au trecut linia de finish cu un timp total de 2:18.46. Cele două reprezentante ale României s-au luptat cu alte 13 echipaje şi au învins perechile Laura Nolte / Lavinia Pittschaft (2:18.77) si Kim Kalicki / Lena Zelichowski (2:18.85 ), ambele din Germania în lupta pentru medalii.

Rezultatul fetelor a fost aproape să fie dublat de Mihai Tentea (19 ani) si Ciprian Daroczi (19 ani), cel mai tânăr echipaj din proba de dublu bob la categoria U-23, însă cei doi au obţinut doar medalia de argint după ce au sosit cu timpul de 2:14.57, fiind la final în spatele nemţilor Richard Oelsner / Alexander Schueller (2:13.95), ultimul loc de pe podium fiind ocupat de perechea Jonas Jannusch / Benedikt Hertel (2:14.96). 

În ultima zi de concurs de la St. Moritz, echipajul format din  Mihai Tentea, Florin Coman, Raul Dobre si Ciprian Daroczi a ocupat locul al cincelea în proba de bob patru persoane, fiind la doar o secundă de podium. La juniori, echipajul românesc s-a clasat pe locul 14 din cele 19 echipaje înscrise. 

În clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul al treilea, după Germania şi Rusia. Nemţii au dominat întrecerea şi au strâns un total de 14 medalii, dintre care şase de aur şi trei de argint, în timp ce ruşii s-au clasat pe doi cu cinci dinstincţii, una de aur şi trei de argint.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2019

Marcel Hirscher se retrage din activitatea sportivă

 Hirscher a câştigat 67 de curse de Cupă mondială. 

Autor: Andrei Szabo / 05 Sept. 2019

Campionatul Național de hochei pe gheață începe cu 7 echipe la start

 Noul sezon la hochei pe gheață începe sub semnul echilibrului. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Aug. 2019

CSA Steaua investește într-o secție de bob

 Steaua București se implică mai mult în sporturile de iarnă.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.