Echipa românească Atlantic4 a traversat Oceanul Atlantic în timp record

Autor: Nicolas Grama

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au format echipa Atlantic 4, care a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle.

Cei patru români au efectuat cursa Talisker Whisky Atlantic Challenge, de aproximativ 5.000 de km, în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute.

Este un record mondial la categoria Pure, vechiul timp record fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute . 

Atlantic 4 este prima echipă din Europa de Est participantă la cursă. Punctul de start al traseului a fost din La Gomera (Spania), la data de 14 decembrie 2017, şi a ajuns în Antigua (Caraibe), la 22 ianuarie 2018. Cei patru români au ajuns la finiş pe locul 12 din totalul de 26 de ambarcațiuni.

„Reîntâlnirea cu cei dragi a fost de departe una extrem de emoţionantă. De cum au coborât din barcă şi chiar înainte de asta, taţii şi-au strâns la piept copiii, soţii şi-au sărutat soţiile, iar toată lumea se îmbrăţişa, într-o agitaţie stârnită de bucuria de nemăsurat. Am asistat şi la o cerere în căsătorie. Ionuţ, mezinul echipajului, nu doar că a traversat Oceanul ­A­tlantic vâslind, dar i-a adresat şi iubitei sale întrebarea cea mare. Aceasta a răspuns, bineînţeles, ‘Da’ – lucru care a amplificat bucuria şi sentimentul de împlinire pentru fiecare persoană aflată la faţa locului”, se arată în comunicatul echipei.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au traversat Oceanul Atlantic cu scopul strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunaţii Copăceni, a unui centru HOSPICE socio-medical, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Cine sunt cei patru vâslaşi români:

Căpitanul Vasile Oşean este un medic de 38 de ani, fondatorul proiectului Climbing The World. Căsătorit, tată a doi copii (Paul si Maria), medic coordonator la Medysportline,el este și medicul lotului naţional de canotnaj.

Andrei Roşu are 42 de ani este căsătorit şi tată a doi copii (Alexandru si Ema). Fost corporatist, el este sportiv de anduranţă, blogger, speaker motivaţional.

Ionuţ Olteanu, cel mai tânăr membru al echipei, are 23 de ani și este fizioterapeut, pasionat să ajute oameni în probleme de sănătate şi nu numai. 

Marius Alexe are 41 de ani şi este căsătorit şi tată a doi copii (Antim si Anisia). Este angajat al unei companii multinaţionale în ultimii 16 ani. 

Istoricul competiţiei:

Talisker Whisky Atlantic Challenge a avut loc prima dată în 1997 şi adună echipe din toată lumea într-o cursă de anduranță în care forţa omului se măsoară cu cea a naturii.

Competiţia constă în traversarea Oceanului Atlantic pe distanţa dintre La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua cu o barcă cu vâsle.

Recordul de traversare până în pre¬zent este de 37 de zile, media de traversare 60 de zile şi cea mai lungă cursă a durat 120 de zile. Acest lucru face din ea cu adevărat cea mai dură cursă de canotaj din lume.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Aug. 2018

Utilitatea celebrului ritual „haka”, pusă în dezbatere în Noua-Zeelandă

 Sportul neo-zeelandez traversează o polemică națională, care a împărțit iubitorii rugby-ului în două tabere.

12 Aug. 2018

Doliu în rugby-ul românesc. S-a stins Radu Demian

 Veste tristă pentru lumea rubyului.

Autor: Maria Sorescu / 11 Aug. 2018

Rusia, campioană europeană la gimnastică masculin pe echipe

 România nu a concurat în finală, terminând calificările pe locul 15. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Cupa României, turul 2: victorii clare pentru Rapid, Oțelul, Ceahlăul, Oltenița, Hărman și CSM Focșani

 Cupa României și-a derulat turul secund, unde echipele din liga a treia și a patra au oferit numeroase goluri.

Autor: Andrei Szabo / 15 Aug. 2018

Din nou aproape de a elimina un star. Copil pierde la mare luptă cu Cilic

 După ce în urmă cu două săptămâni a făcut un meci de poveste cu Andy Murray, la Washington, Marius Copil a oferit încă un duel palpitant cu Marin Cilic.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2018

Relaxare, blocaj psihic sau eroare tactică ? Naționala feminină de handbal U18 a României, învinsă de Suedia, deși a condus cu 7 goluri

 Sportul românesc a trăit un nou episod nefericit, în care a gestionat prost un avantaj confortabil.