O nouă prezență exotică la Jocurile Olimpice de iarnă. Tonga va trimite un sportiv la PyeongChang

Autor: Daniel Samoilă

După ce Jamaica și Nigeria vor trimite o echipă de bob feminin la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, a venit și rândul statului Tonga să aibă un sportiv în Coreea de Sud.

Este vorba despre Pita Taufatofua, care are o poveste interesantă. El a fost port-drapelul Tongăi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio, în 2016. Atunci a participat la taekwondo și a fost eliminat încă din prima rundă, astfel că s-a reprofilat și a trecut la schi fond.

S-a antrenat intens și a obținut calificarea la PyeongChang, devenind astfel primul sportiv din Tonga ce va fi prezent la o ediție Jocurilor Olimpice de iarnă.

“După Rio, am decis să practic cel mai greu sport posibil, deoarece îmi doream o nouă provocare. Sunt foarte fericit că îmi voi reprezenta țara la Jocurile Olimpice” a spus Pita.

Cursa sa de calificare a avut loc în Islanda, iar el a obținut punctele necesare pentru a fi prezent în PyeongChang, conform Federației de Ski din Tonga.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 08 Feb. 2019

VIDEO / Imagini spectaculoase cu schi extrem la Bâlea Lac

 În luna ianuarie, schiorii Aurelien Ducroz și Romain Grojean au realizat un material spectaculos în Munții Carpați.

Autor: Andrei Szabo / 02 Feb. 2019

Eva Samkova şi Mick Dierdorff, campioni mondiali la snowboardcross

 Campionatele Mondiale de schi acrobatic (freestyle) şi snowboard se desfăşoară în această perioadă la Solitude, în statul Utah.

Autor: Maria Sorescu / 25 Ian. 2019

Delegaţia României pentru FOTE 2019: 30 de sportivi, 13 antrenori

 A XIV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) va avea loc în Sarajevo şi Sarajevo de Est, din Bosnia şi Hertegovina, în perioada 9-16 februarie.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 20 Iul. 2019

Analiză / Viitorul, mereu bună în țară. Gata și de Europa?

  Jocul celor de la Viitorul Constanța încântă (și) în acest debut de sezon. Dar dacă trupei lui Hagi îi lipsește ceva pentru a deveni una consacrată, aceea e o performanță europeană notabilă. E momentul acum?

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.