Jamaica va avea echipă de bob feminin la Jocurile Olimpice de la PyeongChang

Autor: Daniel Samoilă

Naționala din Jamaica va trimite o echipă feminină de bob la Jocurile Olimpice de iarnă, ediție care va debuta pe 9 februarie în localitatea sud-coreeană, PyeongChang.

Pentru jamaicani va fi o premieră, mai ales că au trecut 30 de ani de la performanța realizată de "Rasta Rockets", echipajul masculin de bob ce a participat la Olimpiada din 1988, disputată la Calgary.

În Coreea de Sud, echipa va fi condusă de Jazmine Fenlator-Victorian, sportivă ce a fost prezentă și la Soci 2014, alături de echipajul american. Ea are dublă cetățenie și a putut concura și sub drapelul american.

Carrie Russell şi Audra Segree sunt celelalte componente. Russel chiar a câștigat medalia de aur la ștafeta 4x100 metri la Campionatele Mondiale de altetism din Moscova 2013.

De asemenea, și Nigeria va trimite o echipă feminină de bob, ceea ce reprezintă o adevărată premieră pentru un echipaj african în această probă.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 05 Oct. 2019

Ce înseamnă numirea lui Octavian Morariu în funcția de preşedinte al noii Comisii CIO de Evaluare a Candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă

 Comitetul Internațional Olimpic a schimbat componența comisiilor de evaluare a candidaturilor pentru găzduirea ediţiilor de vară, respectiv iarnă, ale Jocurile Olimpice.

Autor: Andrei Szabo / 27 Sept. 2019

Victorii pentru Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc în Erste Liga

 Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au arătat un joc bun în acest start de sezon al Erste Liga, competiția internațională regională de hochei pe gheață.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2019

Marcel Hirscher se retrage din activitatea sportivă

 Hirscher a câştigat 67 de curse de Cupă mondială. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Surprize la Turneul Campionilor. Nadal, Federer și Medvedev, învinși

 Doar Novak Djokovic și-a confirmat statutul de favorit la Turneul Campionilor de la Londra.