Interviu exclusiv cu fotbalistul Marian Drăghiceanu (Dunărea Călărași) despre lupta la promovare, pregătirea cu Dan Alexa și experiența italiană

Marian Drăghiceanu are 18 ani și joacă la Dunărea Călărași. Mijlocașul originar din Săvinești s-a remarcat la Ceahlăul Piatra-Neamț, unde a jucat în perioada 2015-2017.

Însă odată cu destrămarea Ceahlăului, Marian Drăghiceanu s-a reorientat, și, după un an în care a fost în căutari, în vara lui 2017 a acceptat propunerea celor de la Dunărea Călărași.

Sub comanda lui Dan Alexa, fotbalistul a avut evoluții tot mai bune. Are 14 meciuri pentru Dunărea Călărași, înscriind patru goluri.

Am stat de vorbă cu Marian Drăghiceanu despre lupta la promovare, cum este atmosfera la Dunărea Călărași, dar și cum a trecut peste experiența italiană.

Ziarul de Sport: Cum ai caracteriza prima parte a sezonului la Dunărea Călărași ?

Marian Drăghiceanu: Am avut un start ezitant, chiar slab aș spune. Apoi ne-am revenit și de când a preluat echipa domnul Dan Alexa situația s-a îmbunătățit, cu acea serie de victorii, cu multă încredere. Am terminat anul pe primul loc, deci putem spune că ne-am descurcat bine până la urmă.

Ziarul de Sport: Totuși, ce a adus Dan Alexa de a produs acel șoc pozitiv în jocul vostru ?

Marian Drăghiceanu: Ne-a făcut repede să înțelegem ce vrea de la noi. Ne-a ajutat să fim mai uniți și mai serioși. Însă cred că ne-a învățat cum să profităm mai mult de forța grupului, cum să ne organizăm mai bine. A reușit să unească echipa, să ne motiveze și nu în ultimul rând să ne explice cum trebuie să abordăm meciurile.

Ziarul de Sport: Să ne întoarcem puțin la începutul tău ca fotbalist. De unde pasiunea pentru fotbal ?

Marian Drăghiceanu: Cred că m-am născut cu mingea de fotbal în brațe. A fost sportul pe care l-am îmbățișat de prima dată și nu mi-am dorit să fac altceva. E ceva ce practic cu plăcere și e un sport care-mi oferă motivație, deși am avut tot felul de piedici care poate pe alții i-ar fi făcut să abandoneze.

Ziarul de Sport: Cum ai caracteriza experiența Ceahlăul ?

Marian Drăghiceanu : A fost o perioadă care m-a ajutat. Este echipa la care am crescut și unde am avut experiențe frumoase. Însă lucrurile s-au stricat abrupt acolo. Nu știu cum s-a putut așa ceva, dar a trebuit să caut alte oportunități pentru mine.

Ziarul de Sport: Ai mai ținut legătura cu oamenii de la Ceahlăul ?

Marian Drăghiceanu: Nu prea. Doar cu domnul Axinia, care mi-a fost antrenor la juniori și care m-a ajutat.

Ziarul de Sport: Dintre colegii de la juniori cu cine ai mai păstrat legătura ?

Marian Drăghiceanu: Am mai ținut legătura cu câțiva. Mai vorbesc cu Jucu, care a ajuns la Craiova, și cu Șoimaru, care este la Ardealul.

Ziarul de Sport: Ce ai făcut între plecarea de la Ceahlăul și venirea la Călărași ?

Marian Drăghiceanu: Am cam pierdut timpul. Am fost în Italia în probe la câteva echipe, dar nu s-a rezolvat nimic. Nici eu nu știu foarte exact care a fost problema și nici nu mai vreau să mă gândesc prea mult la acest aspect. Dar am pierdut vremea și am bătut pasul pe loc. A fost o experiență care poate mă va ajuta, însă nu aș mai vrea să mă gândesc la ce a fost. Acum vreau să mă concentrez doar pe ce am de făcut la Călărași. 

Ziarul de Sport: Cum anticipezi a doua parte a sezonului, mai ales că va fi presiune pe voi deoarece sunteți pe primul loc ?

Marian Drăghiceanu: Va fi greu, așa cum a fost și până acum. Cred însă că după primele 6-7 meciuri vom ști cum ne poziționăm față de celelalte echipe în lupta pentru a ajunge în Liga 1. La presiune cred că putem face față, mai ales că avem și sprijinul suporterilor.

Ziarul de Sport: Cu cine veți duce această luptă ?

Marian Drăghiceanu: Cu Sibiul, cu Chindia Târgoviște și poate și cu Poli Timișoara. Cred că acestea trei sunt echipele care au forța de a se bate cu noi.

Ziarul de Sport: Care a fost cel mai bun meci al tău în acest sezon ?

Marian Drăghiceanu: Cred că am jucat cel mai bine în meciurile cu Mioveni și Clinceni, deși nu am înscris, așa cum am făcut-o în alte meciuri. Însă cred că forța adversarilor a fost mai mare decât în acele jocuri în care am dat gol. Au fost și ultimele meciuri din 2017 și cumva cred că ele au arătat și o creștere a mea.

Ziarul de Sport: Din punct de vedere tactic, ce atribuții ai în teren ?

Marian Drăghiceanu: Mi se acordă libertate la mijlocul terenului, ceea ce îmi convine. Evident, știu că nu trebuie să neglijez apărarea și ăsta este un lucru care mi se cere, să nu greșesc atunci când facem faza defensivă.

Ziarul de Sport: Ce alte pasiuni ai în afară de sport ?

Marian Drăghiceanu: Prefer să mă odihnesc în timpul liber. Urmăresc fotbalul internațional și când mai am timp ies cu colegii să jucăm biliard. E o activitate care mă relaxează.

Ziarul de Sport: Din fotbalul internațional ai vreun favorit ?

Marian Drăghiceanu: Da, îl admir pe Messi. Am crescut cu el și cumva m-a inspirat. Nu e foarte înalt, dar e foarte tehnic și are viziunea jocului.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență