Cronica primei zile de la Campionatul European de handbal masculin

Autor: Maria Sorescu

Campionatul European de handbal masculin a debutat în Croația cu rezultate spectaculoase. S-au disputat patru meciuri în prima zi, din grupele A și B.

Surpriza plăcută a zilei a fost jocul Islandei, care a învins Suedia cu 26-24. Cu Andres Gudmundsson în zi mare, autor a 7 goluri, dar și cu Runar Karason, Valur Sigurdsson și Thor Gunnarson, marcatori a câte cinci goluri, Islanda a avut un avantaj de șapte goluri la pauză și nu a avut mari emoții în a se impune.

Tot în grupa A, țara gazdă Croația a învins Serbia cu 32-22 (14-9). Într-o sală arhiplină, Duvnjak și compania au defilat de la început la sfârșit, fără a avea probleme.Manuel Strlek și Luka Stepancic au fost cei mai buni marcatori ai Croației, cu câte șase reușite.

În grupa B, duelul outsidereleor a fost câștigat de Belarus, 27-26 cu Austria. Kuleshi a izbutit șapte goluri, iar Pukhouski a înscris de cinci ori. Cel mai bun marcator a venit însă din tabăra Austriei. Mykola Bilyk a punctat de opt ori.

Cel mai spectaculos meci al zilei s-a derulat între Franța și Norvegia. Nordicii au condus meciul mai bine de 50 de minute, dar au cedat pe final. Norvegia a condus cu 17-15 la pauză și a impresionat prin jocul în viteză, dar spre sfârșitul meciului și-a pierdut din energie.

Kentin Mahé a fost omul meciului, înscriind de opt ori. Guigou, Nikola Karabatic și Luc Abalo au avut și ei o prestație remarcabilă. Din echipa Norvegiei ar fi de remarcat jocul lui Robin Tonnesen (7 goluri), Kristian Bjornsen (6 goluri) și Bjarte Myrhol (5 goluri). Rezultatul final a fost 32-31 pentru Franța. 

Iată AICI prezentarea competiției și programul Campionatului European.

Poate te interesează şi:

Autor: Constantin Boghiu / 10 Iul. 2018

Așa, da! România trece de Croația și merge în sferturile Mondialului de tineret

 România a trecut în sferturile Mondialului de tineret organizat în Ungaria, după o victorie asupra puternicei naționale a Croației, cea care impresionase în faza grupelor.

Autor: Viorel Berbece / 08 Iul. 2018

Victorie cu Angola și locul al treilea în grupă. Urmează Croația în optimi

  După eșecurile cu Olanda și Danemarca, România a terminat cu o victorie grupa de la Mondialul de handbal feminin U20, organizat în Ungaria.

Autor: Pompiliu Constantin / 08 Iul. 2018

Vive Kielce, în pragul falimentului

 Câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal masculin în 2016, echipa poloneză Vive Kielce, are mari probleme financiare.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.