Încă un pas spre calificarea la Mondial. România câștigă cu Insulele Feroe și așteaptă duelul decisiv cu Ucraina

Autor: Daniel Samoilă

Naționala României de handbal masculin mai face un pas important pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019. În turneul de calificare de la Bolzano (Italia), tricolorii au trecut de Insulele Feroe în a doua zi, după ce joi a învins țara gazdă, Italia.

Trupa antrenată de Xavier Pascual a întâlnit Insulele Feroe pentru prima dată într-un meci oficial. România nu a avut emoții cu insularii, iar prima desprinde în meci a avut loc după 14 minute, scorul fiind 9-5. A fost și un moment nefericit în tabăra tricolorilor, asta pentru că Șimicu s-a accidentat și nu a mai intrat în partea secundă.

România a avut și o perioadă mai slabă, Insulele Feroe venind la 10-9, dar un time-out venit la timp și câteva intervenții ale portarului Popescu au readus diferența normală pe tabelă. A fost 15-10 la pauză în favoarea României.

Debutul reprizei secunde a adus o desprinde la șapte lungimi, 18-11. Până la final s-a continuat în același ritm, iar România a învins Insulele Feroe cu 28-20 la capătul celor 60 de minute.

Pentru tricolori urmează duelul decisiv pentru accederea în playoff-ul pentru Mondial, cu Ucraina, sâmbătă, de la ora 19:15.

România – I. Feroe 28-20 (15-10)

Popescu, Iancu – portari; Şimicu 2, Rotaru 1, Grigoraş 5, Racoţea 3, G. Bujor 1, Soare 2, Negru, Csepreghi 8, Humet 2, Fenici, Fotache 1, Onyejekwe 2, Militaru, Thalmaier 1

 

Poate te interesează şi:

Autor: Constantin Boghiu / 10 Iul. 2018

Așa, da! România trece de Croația și merge în sferturile Mondialului de tineret

 România a trecut în sferturile Mondialului de tineret organizat în Ungaria, după o victorie asupra puternicei naționale a Croației, cea care impresionase în faza grupelor.

Autor: Viorel Berbece / 08 Iul. 2018

Victorie cu Angola și locul al treilea în grupă. Urmează Croația în optimi

  După eșecurile cu Olanda și Danemarca, România a terminat cu o victorie grupa de la Mondialul de handbal feminin U20, organizat în Ungaria.

Autor: Pompiliu Constantin / 08 Iul. 2018

Vive Kielce, în pragul falimentului

 Câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal masculin în 2016, echipa poloneză Vive Kielce, are mari probleme financiare.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.