Pasiunile bizare ale fotbaliștilor: de la Alibec la Beckham. Top 20 hobby-uri neașteptate

Autor: Nicolas Grama

Pasiunea lui Denis Alibec pentru jocurile electronice a fost o veste neașteptată pentru fanii fotbalului. Însă atacantul lui FCSB nu este singurul cu hobby-uri pe care nu le-am fi bănuit.

De-a lungul timpului, presa internațională a scos la iveală numeroase cazuri de fotbaliști cu pasiuni pe care nu le-am fi anticipat.

Am alcătuit un top 20 al hobby-urilor bizare ale fotbaliștilor care au marcat acest sport în ultimele două decenii:

 

Xavi - căutare de ciuperci. Fostul star al Barcelonei este pasionat de micologie și în timpul liber pleacă în căutarea ciupercilor. Pique și Guardiola au fost parteneri de expediție pentru Xavi în trecut.

Petr Cech - toboșar. Portarul lui Arsenal este pasionat de muzică, dar în special de bătutul la tobe. Cech a dezvăluit că dexteritatea se poate antrena și făcând-o pe toboșarul. 

  

Joe Allen - creșterea găinilor. Fostul fotbalist al lui Liverpool, actualmente la Stoke City, a apărut chiar pe prima pagină a revistei Chicken & Egg, unde și-a mărturisit pasiunea pentru găini.

Viorel Moldovan - vânătoarea. Fostul internațional român este pasionat de vânătoare și deseori colindă pădurile României în căutare de trofee.

Memphis Depay - compozitor de muzică rap. Mijlocașul lui Lyon este pasionat de muzică și scrie versuri. Ba chiar olandezul a scos și primul videoclip.

Cristiano Ronaldo - să joace bingo. Portughezul s-a îndrăgostit de acest joc pe vremea când juca la Manchester United, iar în timpul liber mai merge să joace bingo.

Theo Walcott scrie cărți pentru copii. Fotbalistul englez este pasionat de povești și își exploatează spiritul creator. Walcott a și lansat primele cărți pentru cei mici.

David Beckham - scrima. Actorul Will Smith a dezvăluit că deseori David Beckham se întrece în concursuri de scrimă cu prietenii săi. Beckham și Tom Cruise se duelează deseori.

Joddy Cradock - pictură. Fostul fotbalist al lui Sunderland și Wolverhampton s-a retras în 2013, dar poate trăi liniștit din pictură. Tablourile sale se vând deja cu sute de lire sterline.

Denis Alibec - jucător de counter-strike. Atacantul lui FCSB este pasionat de jocurile electronice și petrece ore bune în fața computerului pentru a se distra.

Michael Owen - hipism. Fostul internațional englez este pasionat de cai și a încercat chiar și postura de jocheu, terminând pe podium într-o cursă.

Michel Salgado - surfing. S-a remarcat în tricoul lui Real Madrid, pentru care are peste 250 de meciuri, însă relaxarea și-o găsea pe placa de surf.

Nolberto Solano - trompetist. S-a remarcat la Aston Villa, West Ham sau Newcastle în Premier League, iar pasiunea sa surprinzătoare este cântatul la trompetă, hobby pe care îl are încă din copilărie.

Daniel Agger - tatuator. Fostul fundaș al lui Liverpool s-a retras anul trecut în Danemarca și a îmbrățișat o nouă meserie, pentru care suficient talent, realizator de tatuaje. Este o pasiune mai veche din care își câștigă acum existența.

Gabriel Batistuta - polo călare. Legendarul fotbalist argentinian practică un sport destul de complicat, polo călare, un joc care presupune îndemânare la călărie, dar și mânuirea crosei de polo foarte bine.

Cosmin Contra - jucător de golf. Selecționerul României s-a îndrăgostit de golf pe când evolua în Spania și joacă des alături de prietenii săi, deși în România facilitățile pentru acest sport sunt limitate.

Andrea Pirlo - degustător de vinuri. Are reputația unui fotbalist stilat, iar acest lucru se vede și în hobby-urile italianului. Pirlo are propria cramă și a urmat cursuri de oenologie.

Matt Oakley - peștii piranha. Mijlocașul care s-a remarcat la Southampton și Leicester City are o colecție bogată de pești piranha și merge deseori în America de Sud pentru a cumpăra vestitele vietăți.

Andrei Arshavin - creator vestimentar. Trecut pe la Zenit și Arsenal, actualmente la Kayrat Almaty, mijlocașul rus a urmat cursurile Facultății de Modă din Sankt Petersburg și a realizat designul mai mult produse vestimentare.

Ryan Giggs - yoga. Poate că așa se explică și longevitatea fotbalistului de la Manchester United, care a jucat până la 40 de ani în prima echipă a „diavolilor”.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 29 Mai 2020

Liga 2: Dorinel Munteanu s-a despărțit de CSM Reșița

 Sezonul în Liga a II-a a fost înghețat, iar echipele aflate de la locul 7 în jos au intrat în vacanță.

Autor: Andrei Szabo / 29 Mai 2020

Premier League se va relua la 17 iunie, iar Serie A va reîncepe la 20 iunie

 După Bundesliga, celelalte campionate puternice ale Europei se vor relua. 

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 29 Mai 2020

Liga 2: Dorinel Munteanu s-a despărțit de CSM Reșița

 Sezonul în Liga a II-a a fost înghețat, iar echipele aflate de la locul 7 în jos au intrat în vacanță.

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

Asociere inedită. Federația Română de Oină a semnat un parteneriat cu un producător de palincă și țuică

 Lumea sportului găsește tot mai greu finanțare pe timp de pandemie, așa că orice partneriat este valoros.

Autor: Andrei Szabo / 29 Mai 2020

Premier League se va relua la 17 iunie, iar Serie A va reîncepe la 20 iunie

 După Bundesliga, celelalte campionate puternice ale Europei se vor relua.