Kamil Stoch a făcut Marele Șlem în Turneul celor Patru Trambuline

Autor: Nicolas Grama

Polonezul Kamil Stoch a intrat în istorie după ce a câștigat toate concursurile din cadrul Turneului celor Patru Trambuline.

El a triumfat și în evenimentul de sărituri cu schiurile de la Bischofshofen și a realizat Marele Șlem, cu patru succese din tot atâtea posibile.

Un singur om mai izbutise această performanță înainte, germanul Sven Hannawald, în 2001-2002. Acesta l-a și felicitat imediat pe Stoch, coborând din cabina de comentator pentru a-l îmbrățișa pe polonez.

Kamil Stoch câștigă pentru a dou oară Turneul celor Patru Trambuline, după titlul de anul trecut. La concursul din Austria, Stoch a câștigat prima manșă cu o săritură de 132,5 metri și și-a asigurat victoria cu un salt de 137 metri.

El i-a devansat la Bischofshofen pe norvegianul Anders Fannemel (130 + 139 m) și germanul Andreas Wellinger (129 + 139,5 m).

În clasamentul general al Turneului, Wellinger a terminat al doilea, iar Fannemel al treilea. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 05 Oct. 2019

Ce înseamnă numirea lui Octavian Morariu în funcția de preşedinte al noii Comisii CIO de Evaluare a Candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă

 Comitetul Internațional Olimpic a schimbat componența comisiilor de evaluare a candidaturilor pentru găzduirea ediţiilor de vară, respectiv iarnă, ale Jocurile Olimpice.

Autor: Andrei Szabo / 27 Sept. 2019

Victorii pentru Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc în Erste Liga

 Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au arătat un joc bun în acest start de sezon al Erste Liga, competiția internațională regională de hochei pe gheață.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2019

Marcel Hirscher se retrage din activitatea sportivă

 Hirscher a câştigat 67 de curse de Cupă mondială. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Înfrângere drastică pentru naționala feminină de fotbal a României în Elveția

 Localitatea elvețiană Schaffhausen a găzduit meciul de fotbal feminin Elveția-România.

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.