A apărut volumul al treilea al Istoriei Petrolului Ploiești, de Răzvan Frățilă

Autor: Andrei Szabo

„Lupii galbeni” au venit în număr mare la Doroftei Pub la lansarea volumului al treilea din cartea dedicată istoriei Petrolului Ploiești.

La eveniment au venit și personalități ale clubului galben-albastru precum Mircea Dridea, Virgil Drigea, Eduard Iuhas ori Camil Oprișan, a președintelui clubului Petrolul (Liga 3), Cristi Vlad, a vicepreședintelui Octavian Grigore și a antrenorului Romică Ciobanu.

Lucrarea se numește „Petrolul Ploieşti: istorie şi tradiţie.” Autorul a rememorat câteva dintre bornele istorice ale echipei în competiţiile europene, din perioada 1924-1972

Mircea Dridea a fost de acord să scrie mai multe pasaje în lucrare, ilustrate cu poze personale, de colecție, amintirile sale din diverse perioade la clubul galben-albastru.

„Petrolul este prima echipă din România care a participat în Cupa Oraşelor Târguri, prima care a evoluat în toate cele trei competiţii europene ale acelor vremuri, şi anume Cupa Campionilor, Cupa UEFA şi Cupa Oraşelor Târguri, prima care a reuşit calificarea în primăvara europeană a unei întreceri intercluburi şi, totodată, singura din România care a învins-o pe FC Liverpool, la acea vreme campioana campioanei mondiale din 1966, Anglia”, a declarat autorul Răzvan Frăţilă. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Dec. 2018

Adrian Fetecău publică „Tenisul - sportul inventat de diavol”

 Omul de radio Adrian Fetecău, tatăl jucătoarei Irina Fetecău, lansează vineri o nouă ediţie a cărţii “Tenis – sportul inventat de diavol”.

Autor: Andrei Szabo / 11 Mai 2018

LPF a lansat cartea „100 - Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc"

Autorii cărții sunt jurnaliștii Alin Buzărin și Cristian Costache.

Autor: Pompiliu Constantin / 18 Apr. 2018

UTA sărbătorește 73 de ani cu o lansare de carte

 Ziua de 18 aprilie este prilej de sărbătoare pentru cei de la UTA.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.