Roger Federer, desemnat personalitatea anului în ancheta BBC

Autor: Nicolas Grama

Tenismenul elveţian Roger Federer a impresionat prin revenirea din 2017, care l-a condus spre câștigarea a șapte trofee.

Aceste performanțe l-au ajutat să câștige trofeul „Personalitatea sportivă a anului" în ancheta BBC destinată sportivilor din afara Marii Britanii.

Este a patra oară când Federer primeşte această distincţie, după premiile din 2004, 2006 și 2007.

De-a lungul timpului, boxerul Muahammad Ali şi atletul Usian Bolt au fost aleşi de câte trei ori sportivul străin al anuluiîn ancheta BBC.

Roger Federer a câștigat lupta cu alte nume importante, precum pe Tom Brady (SUA, fotbal american), Katie Ledecky (SUA, nataţe), Tatyana McFadden (SUA, sportivă paralimpică), Sally Pearson (Australia, atletism) şi Michael van Gerwen (Olanda, darts).

Elvețianul de 36 de ani s-a impus în acest an la Australian Open şi Wimbledon, şi a terminat anul pe locul 2 ATP (cu 52 de victorii din 57 partide disputate). 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Iul. 2018

Schimbări după Wimbledon în clasamentele WTA și ATP

 Turneul de la Wimbledon și numeroasele puncte puse în joc au reconfigurat clasamentele din tenisul feminin și cel masculin.

Autor: Andrei Szabo / 15 Iul. 2018

Djoker, 13 ! Novak Djokovic, campion la Wimbledon

 După o îndelungată perioadă de așteptare și o recuperare anevoioasă care îl scosese din Top 20 ATP, sârbul Novak Djokovic a izbutit un succes de proporții.

Autor: Maria Sorescu / 15 Iul. 2018

Rigoarea lui Kerber a învins ambiția Serenei Williams

Angelique Kerber și Serena Williams au fost purtate de ambiții diferite până în finala de la Wimbledon, dar și în ultimul act.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.