Ole, România ! Naționala de handbal feminin a învins Spania la Campionatul Mondial

Autor: Maria Sorescu

Naționala de handbal feminin a depășit primul hop greu din grupa A a Mondialului din Germania, naționala Spaniei, care avea tot două victorii.

Cristina Neagu și compania s-au impus cu 19-17 (9-7) în fața ibericelor, în meciul disputat la Trier. Disputa nu a fost spectaculoasă, consemnând numeroase ratări, dar combativitatea a plăcut spectactorilor.

România a urcat pe primul loc în grupă după acest succes și și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiției.

Prima repriză a consemnat seceta de peste 16 minute a Spaniei, iar la pauză, România a condus cu 9-7. Spania a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde (10-9), iar apoi s-a desprins la 14-12. România, antrenată de spaniolul Ambros Martin, a egalat, 17-17,după care a punctat decisiv pe final, câștigând cu 19-17.

Pentru România au marcat Neagu 8 goluri, Pintea 4, Buceschi 4, Dragut 2, Elisei Ardean 1, iar de la Spania s-a remarcat Pena, cu 4 reuşite.

În celelalte meciuri ale grupei, Slovenia a învins Angola cu 32-25, iar Franța a surclasat Paraguayul cu 35-13.

În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Franța, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Slovenia, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte.

Următoarele meciuri vor avea loc joi, Paraguay - Slovenia, România - Angola (ora 19:00, Telekom Sport 1) și Spania - Franța.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Constantin Boghiu / 10 Iul. 2018

Așa, da! România trece de Croația și merge în sferturile Mondialului de tineret

 România a trecut în sferturile Mondialului de tineret organizat în Ungaria, după o victorie asupra puternicei naționale a Croației, cea care impresionase în faza grupelor.

Autor: Viorel Berbece / 08 Iul. 2018

Victorie cu Angola și locul al treilea în grupă. Urmează Croația în optimi

  După eșecurile cu Olanda și Danemarca, România a terminat cu o victorie grupa de la Mondialul de handbal feminin U20, organizat în Ungaria.

Autor: Pompiliu Constantin / 08 Iul. 2018

Vive Kielce, în pragul falimentului

 Câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal masculin în 2016, echipa poloneză Vive Kielce, are mari probleme financiare.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.